De cao Glastuinbouw

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de cao Glastuinbouw. 

cao_glastuinbouw

Werken jouw werknemers in de glastuinbouw? Planten, verzorgen, plukken of oogsten zij gewassen in een kas? Of werken ze als inpakker of chauffeur voor jouw glastuinbouwbedrijf? Dan is normaliter cao Glastuinbouw voor jou en je werknemers van toepassing. Dus lees vooral verder om op de hoogte te blijven van de laatste cao-ontwikkelingen.

Onder glastuinbouw wordt verstaan de teelt van plantaardige gewassen onder glas of plastic (met uitzondering van paddenstoelenteelt en boomteelt). De werknemers die in kassen werkzaamheden verrichten maar ook anderen die in dienst zijn van een glastuinbouwbedrijf, vallen onder de Glastuinbouw cao.

Op deze pagina geven wij jou graag de laatste informatie over cao-onderhandelingen en ontwikkelingen bijvoorbeeld op het gebied van salarissen of premies.

Schrijf je nu in 

Looptijd cao Glastuinbouw

De looptijd van de huidige cao is van 1 januari 2020 tot en 31 december 2022. Met ingang van 11 juli 2022 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de cao algemeen verbindend verklaard.

Actualiteiten cao Glastuinbouw

  • [10 augustus 2022] Op 31 december 2022 loopt de huidige cao Glastuinbouw al weer af. Daarom starten de bonden dit najaar met de onderhandelingen over een nieuwe cao voor 2023.
  • [31 januari 2022] Na een lange en ingewikkelde onderhandelingen over een nieuwe cao Glastuinbouw is deze eindelijk weer tot stand gekomen. Via een stemming hebben de leden in meerderheid ingestemd met het eindbod en daarmee is de nieuwe cao Glastuinbouw definitief. Deze geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 en loopt tot 31 december 2022.

Loonsverhogingen / eenmalige uitkeringen

  • Per 1 oktober 2022 worden de loonschalen en de feitelijke lonen in de cao Glastuinbouw met 2,5% verhoogd.

Altijd op de hoogte blijven van updates in de cao Glastuinbouw?

Maqqie voor werknemers