1000e klant voor Maqqie: een mijlpaal!

Door: Nico de Jong
1000e klant voor Maqqie
12 februari 2021
3 minuten lezen

Private Security Solutions heeft zich als 1.000e werkgever geregistreerd in onze Maqqie-app. De groeispurt van de afgelopen weken heeft te maken met de per 1 januari aangescherpte Wet arbeidsmarkt in balans. Hierdoor is payrolling via traditionele payrollaanbieders veel duurder en minder flexibel geworden. Veel MKB-bedrijven hebben zich daardoor gemeld voor onze Open Payroll®-oplossing die die nadelen niet heeft.

Private Security Solutions

Dat is ook het verhaal van Barbara van Ameijden, directrice-eigenaresse van Private Security Solutions uit Hendrik-Ido-Ambacht. ,,Wij zijn een algemeen beveiligingsbedrijf met een specialisatie in horeca en evenementen. Vanwege COVID-19 ligt er veel stil, maar ik wil goed voorbereid zijn als straks de drukte weer losbarst. Daarnaast zijn we bezig met een aantal nieuwe initiatieven, zoals zorgbeveiliging bij bijvoorbeeld GGZ-instellingen, ziekenhuizen en daklozenopvang. Ook bieden wij nu mensen aan voor facilitaire beveiliging, zoals bij recepties en controle op de COVID-maatregelen.”

,,Het klassieke payrolling is veel minder aantrekkelijk geworden”, vervolgt de onderneemster, die voor corona zo’n vijftien tot twintig mensen aan het werk had. ,,Via Maqqie kan ik wél gebruik blijven maken van de voordelen die payrolling biedt: minder risico, flexibeler en goedkoper dan personeel inhuren via uitzendbureaus.”

Het klassieke payrolling is veel minder aantrekkelijk geworden.

Barbara van Ameijden
Barbara van Ameijden
Directie-eigenaresse Private Security Solutions

Transparanter

Bedenker en oprichter Pieter Leenman is vooral blij dat het concept van Maqqie aanslaat. ,,In minder dan anderhalf jaar tijd hebben we inmiddels duizend werkgevers en meer dan 10.000 werknemers met elkaar in contact gebracht. En dat ook nog met corona tussendoor. Via onze app kunnen bedrijven hun personeel werven, contracteren, inplannen en payrollen. Maar dan wel met maximale sociale zekerheid voor werkenden, omdat al het werk bij ons automatisch via de geldende CAO afgewikkeld wordt.

In tegenstelling tot veel andere online platformen betalen onze opdrachtgevers mee aan het sociale vangnet van de platformwerkers, maar ze zijn nog altijd veel goedkoper uit als bij een regulier uitzendbureau. Én het is veel transparanter. Bij ons betaal je slechts 7 procent fee over de kostprijs.”

Door: Nico de Jong
12 februari 2021
3 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

veilig_onderweg

Veilig onderweg

Werkgevers hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid van hun werknemers. Hoewel de eerste aandacht veelal besteed wordt aan veiligheid op de fysieke werkplek, zijn vaak de risico’s van de mobiele werkplek aanzienlijk groter. Het is belangrijk dat werknemers ook onderweg ARBO-proof zijn. In vijf jaar tijd is het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen meer dan verdubbeld. De belangrijkste oorzaak is het gebruik en de afleiding van smartphones. Voor werkgevers ligt er hier een belangrijke taak. Als werkgever moet je immers voor de veiligheid van je werknemers zorgen. Ook wanneer zij onderweg zijn naar het werk of voor de uitvoering van het werk.  

Lees verder