Maqqie vs. Atenta Belastingadvies

Door: Anne van der Rest
wedstrijd-6
11 november 2021
4 minuten lezen

Ja, ja, vorige week heb je kunnen lezen hoe onze zaalvoetbaltoppers hun eerste wedstrijd wonnen. Kunnen we deze stijgende lijn vasthouden? Dat zal van een aantal factoren afhankelijk zijn: zijn de longen van Maqqie op en top fit? Hoe houdt de man van glas zich en heeft onze geluksvogel het geluk aan zijn zijde? Dat zal hard nodig zijn, want we spelen tegen de nummer 1 van de competitie: Atenta Belastingadvies. Gaan we stunten met een tweede overwinning van het seizoen? Dan moeten wel alle puzzelstukjes op z’n plaats vallen. Onze tegenstander heeft namelijk nog geen pot verloren en met 56 gescoorde doelpunten in 6 wedstrijden zijn ze flink op dreef.

Team Maqqie

Deze week blijken de knieën van Steenis extreem pijnlijk te zijn. Hij verschijnt dan ook niet aan de aftrap: een behoorlijke tegenvaller voor ons team. Verder moeten we het doen zonder Product clown Bram. Wij zijn wel een klein beetje jaloers, want hij geniet op dit moment van een heerlijke vakantie. Maar niet getreurd: er staat toch gewoon een sterrenteam te trappelen:   

  • Nico - De longen van Maqqie
  • Martijn - De directeur (grapjes dus ongepast)
  • Marc - Onze geluksvogel
  • Reindert - De man van glas
  • Levi - Stammetje
  • Luuk - De Trucendoos
  • Richard - Eigen-doelpunten-maker
  • Harmen - mini stagiair (misschien verdient dit een klein beetje extra uitleg… Harmen, het broertje van onze Maqqie-hooligan Saskia, loopt een weekje bij ons stage. Vandaar mini stagiair. Snap je ‘m?)

Trouwens, we zijn ook wel benieuwd of onze nieuwe Campagne Specialist een mooie analyse heeft kunnen maken van de 37 tegendoelpunten? Zien we ergens verbanden, Christian?

De eerste helft

Voordat we beginnen aan het wedstrijdverslag alvast een bedankje naar alle supporters en in het bijzonder koks Mariëlle en Jennifer. Zij hebben voorafgaand aan de wedstrijd een heerlijk sportmaaltijd voor ons gemaakt! Top gedaan, meiden! Aan de voorbereiding en support gaat het dus niet liggen.

De wedstrijd moet stipt om 19 uur beginnen, maar door wat vertragingen van laatkomers Martijn en Marc wordt dat iets later. De supporters zien vanaf de tribune gespannen en geconcentreerde koppies. De wedstrijd begint voor ons goed. We proberen ruimte te zoeken door de sterke verdediging van Atenta. Dat lukt ook een aantal keren behoorlijk. Richard, Harmen en Luuk krijgen grote kansen. Maar al snel zien we waarom Atenta op de eerste plek in de competitie staat. Door een mega rappe aanval en een super schot met buitenkantje rechts komen ze op voorsprong (0-1). Autsj. We hebben de groots mogelijke moeite om de aanvallen af te weren. De 0-2, 0-3, 0-4, en nee we zijn nog niet klaar… 0-5 en 0-6 vliegen in korte tijd bij Levi om z’n oren. En toch keept hij verdienstelijk.

Even zijn we toch bang: het zal toch niet weer 19-1 worden? Laten we hopen. En dan komt onze Richard aan de bal. Als dat maar goed gaat. We willen niet weer een eigen doelpunt zien. Het moet echt niet gekker worden, jongens. Richard scoort! En ook nog eens in het juiste doel (1-6). Zou hij nu eindelijk van zijn bijnaam afkomen? In de eerste helft krijgen we helaas nog wel de 1-7 te verwerken.

Hoe zal de tweede helft gaan?

De tweede helft

Misschien moeten we voor de score van de tweede helft maar een trucje uithalen. Het scorebord gaat stiekem terug naar 0-0. Wie weet winnen we dan wel ;-) Martijn a.k.a. De Directeur is de tweede helft op dreef. Na een lange bal van Marc en een goede aanname scoort hij de 1-0 (ssttt: volgens mij is het 2-7 hoor). Ook Nico heeft de smaakt te pakken in de tweede helft en hij weet zijn derde doelpunt van het seizoen te maken. Yeah, 2-0 dus! Helaas weet onze tegenstander ook nog een doelpuntje binnen te prikken (2-1).

Het eerste deel van de wedstrijd mogen we dan wel (dik) verloren hebben, maar de tweede helft was 100% van ons. Officieel hebben we de wedstrijd weliswaar met 3-8 verloren, maar ondanks dat kunnen we zeer tevreden zijn. De man van glas is namelijk nog intact, de eigen-doelpunten-maker heeft in het juiste doel weten te scoren en de trucendoos heeft weer een panna gemaakt. De volgende wedstrijd is weer tegen Atenta, dus nog even goed trainen dit weekend! Tot volgende keer weer.

Oh, en supporter Tjalling had nog een hele mooie slogan bedacht:

Maqqie Maqqie kat in ’t bakkie

Tjalling Ran
Tjalling Ran
Back-end Developer Maqqie

Misschien is ‘ie de volgende keer iets meer van toepassing Tjalling.

Door: Anne van der Rest
11 november 2021
4 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder