Maqqie vs. FC Kippie

Door: Anne van der Rest
zaallvoetbal-wedstrijd-vijf
3 november 2021
4 minuten lezen

Zaalvoetballen een vak apart? Dat bleek maar weer… want mede door eigen doelpunten (psssst: wij zeggen niks hoor, Richard) en de pijnlijke knieën van Steenis wisten we nog geen wedstrijd te winnen. Oh, en ook de blessure van Reindert weerhield ons van die overwinning. Máárrr de laatste wedstrijd was er duidelijk een stijgende lijn te zien. Er werd namelijk goed gevoetbald en uitstekend gekeept, toch Levi? Desondanks hebben we een vraag aan Levi: hoe kan het dat we ZEVENENDERTIG doelpunten om onze oren hebben gekregen? Misschien kan onze kersverse Campagne Specialist Christian met de beschikbare data daar een analyse van maken?

Team Maqqie

Volgens mij dwalen we een beetje af, he? Oké, terug naar het voetbal. De tegenstander van onze vijfde zaalvoetbalwedstrijd was FC Kippie. FC Kippie was het te kloppen team. Zij staan namelijk maar 1 plekje hoger op de ranglijst. Nog steeds best wel laag dus ;-) Onze toppers roken dus bloed. En met een ijzersterk team gingen we de wedstrijd in:

  • Nico - De longen van Maqqie
  • Martijn - De directeur (grapjes dus ongepast)
  • Marc - Onze geluksvogel
  • Bram - Product clown
  • Reindert - De man van glas
  • Levi - Stammetje
  • Luuk – De Trucendoos
  • Richard – Eigen-doelpunten-maker

Een zenuwslopende pot - dat was het zeker! Lees verder voor een levendig verslag.

De eerste helft

Heel, heel, heel snel scoort Martijn a.k.a. ‘de directeur’ na een geweldige aanval en een snoeihard schot de 1-0. Personal training gehad, Martijn? Dit goede spel weten we vast te houden in de tweede helft. Er wordt als team geconcentreerd verdedigd en het tikkie takkie spel is er goed ingeslepen. Dit resulteert uiteindelijk in de 2-0. Ondanks het vlotte spel kan keeper Levi de 2-1 niet voorkomen. Maar nog geen reden tot paniek. Gelukkig we brengen de marge weer terug naar twee doelpunten (3-1). Maar als onze tegenstander ook de 3-2 maakt, neemt de spanning zichtbaar toe.

Trouwens, het lijkt wel of de carnavalsoptocht in de zaalvoetbalhal in Sliedrecht is gestrand. De vele Maqqie-supporters zorgen namelijk voor een superleuke sfeer. Saskia en Mariëlle zijn gewoon bijna Maqqie-hooligans geworden ;-) Deze support geeft onze zaalvoetballers nog wat extra vleugels, waardoor de voorsprong weer uitloopt (4-2). Helaas weet onze tegenstander zich te herstellen en scoort dan ook de 4-3. Zweet op het voorhoofd, want ze tikken nog voor rust ook de 4-4 binnen. Rust!

Gewonnen?

De eerste helft werd er aan beide kanten veel gescoord. De spanning zit dus nog volledig in de match. De vraag is nu of we de eerste drie punten van het seizoen gaan pakken. Gelukkig weten we de tweede helft het goede spel vast te houden. Na een aantal minuten wordt er een eigen doelpunt gemaakt. Ik hoor je al denken “Richard weer…?” Nee, deze keer niet. Het is namelijk een eigendoelpunt van onze tegenstander (5-4). We gaan toch niet echt winnen hè? Toch wel! De doelpunten vliegen namelijk bij onze tegenstander om de oren. En uiteindelijk winnen we de wedstrijd met 8-5.

Ja, je leest het echt goed: Maqqie heeft de eerste wedstrijd in de zaalvoetbalcompetitie gewonnen. Whoop Whoop!

Man of the match

Man of the match was Martijn. Hij scoorde maar liefst drie keer! Top gedaan. 10 november staat er weer een nieuwe wedstrijd gepland. Hopelijk weten onze toppers deze stijgende lijn door te zetten. Tot volgende keer weer.

quote-martijn
Door: Anne van der Rest
3 november 2021
4 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder