Op weg naar een vitale organisatie

Door: Anne van der Rest
blog-vitaliteit
13 september 2021
5 minuten lezen

Volgende week – de laatste week van september - vindt de 7e editie van de nationale vitaliteitsweek plaats. In deze week wordt er extra aandacht geven aan meer vitaliteit en werkgeluk voor werkend Nederland. Gezonde medewerkers zitten vaak beter in hun vel, zijn energieker, hebben meer zin om te werken en inspireren directe collega’s. Ze zijn dus heel waardevol. Ook binnen je eigen organisatie kan je een impuls geven aan de vitaliteit van werknemers. In deze blog geven we je vier tips hoe je dat aanpakt.

Vitaliteit stimuleren? Zo doe je dat!

Wat is vitaliteit? Kort gezegd betekent dit gezond en lekker in je vel zitten. Het uitgangspunt van vitaliteit is niet alleen sporten, maar gaat vooral om een gezonde levensstijl. Wat houdt een gezonde levensstijl dan in? Regelmaat op het gebied van: slaap, beweging, voeding, ontspanning en werk zijn uitgangspunten voor een goede levensstijl. Vitale medewerkers zijn in tegenstelling tot niet-vitale medewerkers bereid om een extra stap te zetten voor jouw organisatie. Dus voor organisaties erg belangrijk.

Het belang van werkgeluk en vitaliteit werd door de coronapandemie nog maar eens extra aangestipt. Veel activiteiten op kantoor konden niet meer doorgaan of moesten abrupt online plaatsvinden. Het verzuim is bij veel bedrijven toegenomen en veel mensen raakten in de knel met de privé-werk balans door het verplichte thuiswerken. Deze veranderingen vroegen om creatieve oplossingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om met vitaliteit aan de slag te gaan.

Tip 1 - Duidelijk beleid

Misschien is het wel een inkoppertje, maar niet minder belangrijk. Wanneer je een vitale organisatie wilt zijn, zal je een duidelijke visie moeten hebben. Het hebben van een langetermijnvisie en- beleid biedt helderheid aan je werknemers: ook als het om vitaliteit gaat. Je geeft een signaal af dat je het onderwerp serieus neemt. Stel jezelf de vraag hoe jij vitaliteit ziet, waar winst te behalen is en wat er daarvoor nodig is. Zorg dat je transparant en structureel communiceert over vitaliteit en zorg vooral ook dat je in gesprek gaat met je medewerkers.

personeelsplanning

Personeelsplanning maken: hoe doe je dat?

Jij en het maken van een personeelsplanning: het is bijna een haat-liefde verhouding. Op het moment dat de maand weer gevuld is, ben je er best wel trots op. Maar op het moment dat er een nieuwe maand gepland moet worden – zie je daar waarschijnlijk weer enorm tegen op. Maandag heb je meer personeel nodig dan dinsdag. En de maand erna weer meer dan de maand ervoor. En hier moet jij als planner natuurlijk zoveel mogelijk rekening mee zien te houden. Dat voelt soms wel eens aan als een puzzel van meer dan duizend stukjes. Check hier onze tips!

Tip 2 - Gezond eten en drinken

Vitaliteit stimuleren hoeft niet moeilijk te zijn. Een makkelijke stap naar vitaliteit is het aanbieden van gezond eten en drinken tijdens lunchbijeenkomsten, in de kantine én op de werkvloer. Je kan beter gezonde tussendoortjes of vruchtensappen aanbieden in plaats van snoep of frisdrankautomaten. Je werknemers zullen niet alleen op kantoor gezonder eten en drinken, maar worden ook gestimuleerd om dit thuis te doen. Gezond lunchen is niet het enige aspect dat bijdraagt aan de vitaliteit – het gaat ook om de sociale kant. Samen eten zorgt namelijk voor een betere samenwerking.

Tip 3 - Beweging en ontspanning

Acht uur achter je laptop – thuis of op kantoor? Zeg nou zelf: heel veel bewegen we niet tijdens het werken. En dat terwijl lang zitten slecht is voor je gezondheid. Een oplossing om dit probleem te tackelen is om medewerkers de mogelijkheid te geven staand te werken. Wat ook helpt: meerdere korte pauzes. Onderling kunnen je medewerkers een praatje maken, ontspannen en hun hoofd even leeg maken. Na deze pauze kunnen je medewerkers weer met frisse ideeën en vol energie aan de slag. Een lunchwandeling en het stimuleren van het nemen van de trap zijn goede manieren om je medewerkers meer te laten bewegen.

Vitale medewerkers leveren dubbel voordeel: de kwaliteit van het werk wordt beter en het wordt ook nog eens een stuk leuker.

Arina den Besten
Ariana den Besten
Casemanager Verzuim Maqqie

Tip 4 - Faciliteer contact

Of het nu gaat over het bieden van gezond eten & drinken of beweging: contact met collega’s is een van de belangrijkste factoren voor werkgeluk en vitale medewerkers. Het niet hebben van contact heeft een grote impact op het werkgeluk van je medewerkers. Ga regelmatig een gesprek aan met je medewerkers. En wat als je werknemers thuis werken? Laat je manager of leidinggevenden dan bijvoorbeeld wandelgesprekken voeren of zorg voor virtuele koffieautomaatgesprekken.

Hoe vitaal is jouw organisatie?

Met deze vier tips kan je je organisatie op een gemakkelijke manier vitaler maken. Vitale medewerkers leveren dubbel voordeel: de kwaliteit van het werk wordt beter en het wordt ook nog eens een stuk leuker. Staat vitaliteit op de werkvloer en de thuiswerkplek bij jouw organisatie al hoog op de agenda? Super! En anders inspireren onze tips je hopelijk om ermee aan de slag te gaan.

Door: Anne van der Rest
13 september 2021
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

zaalvoetbal-2

Maqqie vs. Giresunspor

Vorige week werd er in de zaalvoetbalhal genadeloos verloren met 19-1 van ZesZes… autsj. Hoogste tijd dus om de resultaten om te draaien. Gister namen onze zaalvoetbal toppers het op tegen Giresunspor. Onze tegenstander was de laatste tijd behoorlijk op dreef. Zij wonnen namelijk 3 van de 4 wedstrijden en staan hiermee op de 2e plek. Voorafgaand aan dit duel was er dus één ding duidelijk: met focus en passie voetballen!

Lees verder