Op weg naar een vitale organisatie

Door: Anne van der Rest
blog-vitaliteit
13 september 2021
5 minuten lezen

Volgende week – de laatste week van september - vindt de 7e editie van de nationale vitaliteitsweek plaats. In deze week wordt er extra aandacht geven aan meer vitaliteit en werkgeluk voor werkend Nederland. Gezonde medewerkers zitten vaak beter in hun vel, zijn energieker, hebben meer zin om te werken en inspireren directe collega’s. Ze zijn dus heel waardevol. Ook binnen je eigen organisatie kan je een impuls geven aan de vitaliteit van werknemers. In deze blog geven we je vier tips hoe je dat aanpakt.

Vitaliteit stimuleren? Zo doe je dat!

Wat is vitaliteit? Kort gezegd betekent dit gezond en lekker in je vel zitten. Het uitgangspunt van vitaliteit is niet alleen sporten, maar gaat vooral om een gezonde levensstijl. Wat houdt een gezonde levensstijl dan in? Regelmaat op het gebied van: slaap, beweging, voeding, ontspanning en werk zijn uitgangspunten voor een goede levensstijl. Vitale medewerkers zijn in tegenstelling tot niet-vitale medewerkers bereid om een extra stap te zetten voor jouw organisatie. Dus voor organisaties erg belangrijk.

Het belang van werkgeluk en vitaliteit werd door de coronapandemie nog maar eens extra aangestipt. Veel activiteiten op kantoor konden niet meer doorgaan of moesten abrupt online plaatsvinden. Het verzuim is bij veel bedrijven toegenomen en veel mensen raakten in de knel met de privé-werk balans door het verplichte thuiswerken. Deze veranderingen vroegen om creatieve oplossingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om met vitaliteit aan de slag te gaan.

Tip 1 - Duidelijk beleid

Misschien is het wel een inkoppertje, maar niet minder belangrijk. Wanneer je een vitale organisatie wilt zijn, zal je een duidelijke visie moeten hebben. Het hebben van een langetermijnvisie en- beleid biedt helderheid aan je werknemers: ook als het om vitaliteit gaat. Je geeft een signaal af dat je het onderwerp serieus neemt. Stel jezelf de vraag hoe jij vitaliteit ziet, waar winst te behalen is en wat er daarvoor nodig is. Zorg dat je transparant en structureel communiceert over vitaliteit en zorg vooral ook dat je in gesprek gaat met je medewerkers.

5 musts om jouw vacatures te laten shinen

5 musts om jouw vacatures te laten shinen

We zien allemaal die verschuiving in de maatschappij. Alles wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de gebruiker. Je herkent het misschien zelf ook wel. De supermarkt of je werk is echt niet zo ver van je huis, maar ach… die auto heb je ook niet voor niets aangeschaft. Dit geldt ook voor het zoeken van een nieuwe job. Alles moet in een oogopslag duidelijk zijn, niemand heeft zin om extra moeite te doen. Maar hoe doe je dit dan precies? Wat zijn 5 musts om jouw vacature op te laten vallen?

Tip 2 - Gezond eten en drinken

Vitaliteit stimuleren hoeft niet moeilijk te zijn. Een makkelijke stap naar vitaliteit is het aanbieden van gezond eten en drinken tijdens lunchbijeenkomsten, in de kantine én op de werkvloer. Je kan beter gezonde tussendoortjes of vruchtensappen aanbieden in plaats van snoep of frisdrankautomaten. Je werknemers zullen niet alleen op kantoor gezonder eten en drinken, maar worden ook gestimuleerd om dit thuis te doen. Gezond lunchen is niet het enige aspect dat bijdraagt aan de vitaliteit – het gaat ook om de sociale kant. Samen eten zorgt namelijk voor een betere samenwerking.

Tip 3 - Beweging en ontspanning

Acht uur achter je laptop – thuis of op kantoor? Zeg nou zelf: heel veel bewegen we niet tijdens het werken. En dat terwijl lang zitten slecht is voor je gezondheid. Een oplossing om dit probleem te tackelen is om medewerkers de mogelijkheid te geven staand te werken. Wat ook helpt: meerdere korte pauzes. Onderling kunnen je medewerkers een praatje maken, ontspannen en hun hoofd even leeg maken. Na deze pauze kunnen je medewerkers weer met frisse ideeën en vol energie aan de slag. Een lunchwandeling en het stimuleren van het nemen van de trap zijn goede manieren om je medewerkers meer te laten bewegen.

Vitale medewerkers leveren dubbel voordeel: de kwaliteit van het werk wordt beter en het wordt ook nog eens een stuk leuker.

Arina den Besten
Ariana den Besten
Casemanager Verzuim Maqqie

Tip 4 - Faciliteer contact

Of het nu gaat over het bieden van gezond eten & drinken of beweging: contact met collega’s is een van de belangrijkste factoren voor werkgeluk en vitale medewerkers. Het niet hebben van contact heeft een grote impact op het werkgeluk van je medewerkers. Ga regelmatig een gesprek aan met je medewerkers. En wat als je werknemers thuis werken? Laat je manager of leidinggevenden dan bijvoorbeeld wandelgesprekken voeren of zorg voor virtuele koffieautomaatgesprekken.

Hoe vitaal is jouw organisatie?

Met deze vier tips kan je je organisatie op een gemakkelijke manier vitaler maken. Vitale medewerkers leveren dubbel voordeel: de kwaliteit van het werk wordt beter en het wordt ook nog eens een stuk leuker. Staat vitaliteit op de werkvloer en de thuiswerkplek bij jouw organisatie al hoog op de agenda? Super! En anders inspireren onze tips je hopelijk om ermee aan de slag te gaan.

Door: Anne van der Rest
13 september 2021
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Maqqie vs. Van Beest

Afgelopen maandag kwamen de toppers van Maqqie weer in actie om de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Van Beest te spelen. Deze keer met een nieuwe aanwinst voor het team, Tim speelde namelijk zijn debuutwedstrijd. Eerdere potten tegen Van Beest lieten uitblijken dat Maqqie de sterkere partij was. De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in een 5-0 overwinning voor onze sterren.

Lees verder