Upgrade je personeel naar de beste versie van zichzelf

Door: Anne van der Rest
Arbeidsmarkt 'a la Maqqie': Premie voor flexwerk
26 november 2021
6 minuten lezen

Iedere ondernemer wil natuurlijk dat zijn of haar personeel met plezier naar het werk komt en daar optimaal presteert. Persoonlijke ontwikkeling draagt aan beide doelen bij. Hoe beter iemand zijn of haar kennis en prestaties, hoe beter hij/zij door zichzelf en anderen gewaardeerd wordt. Daarom stimuleren wij graag dat iedere werknemer zich persoonlijk ontwikkelt en hebben we een samenwerking met Goodhabitz: één van de grootste aanbieders van online trainingen. Benieuwd naar de voordelen van online trainingen? En welke rol jij als ondernemer hebt bij het opleiden van je personeel? Check ’t hier.

Goodhabitz  

Voordat we de voordelen van online trainingen met je bespreken – nemen we je eerst even mee naar Goodhabitz. Wat is Goodhabitz? GoodHabitz is een online trainingsplatform met een breed assortiment aan trainingen. Bij GoodHabitz vinden ze dat leren leuk moet zijn. Fun vormt dan ook de basis voor al hun online trainingen. Zo motiveren ze jouw medewerkers om zichzelf te blijven ontwikkelen. Helemaal op eigen initiatief. Dat klinkt wel heel erg goed, toch! En wat zijn dan de voordelen?

Voordelen van online trainingen

We hoeven je niet te vertellen dat ‘online werken’ en dus ‘online leren’ een enorme vlucht heeft genomen door de pandemie. Door het aanbod van online trainingen kunnen je werknemers zich tóch blijven ontwikkelen. En dat is hard nodig in deze snel veranderende tijden. Stilstaan is geen optie. Maar dat is niet het enige voordeel van online trainingen. Hieronder vind je de vier belangrijkste voordelen.

Voordeel 1 - Minder tijdsintensief

Een opleiding of cursus doen? “Nee, echt niet. Daar gaat te veel van mijn kostbare tijd inzitten.” Dat is een veel gehoorde uitspraak van werknemers. En dat schrikt dus veel personeel af om een training te volgen. En nu komt één van de grootste voordelen van online trainingen: tijdsbesparing. Online trainingen zijn in 9 van de 10 gevallen 40% tot 60% korter dan de ‘traditionele trainingen’.

platformeconomie_

Wanneer moet een platform met werknemers werken?

Uber en Deliveroo worden gevloerd door de Europese Commissie. Als het aan de Europese Commissie ligt krijgen platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers of koeriers meer rechten. Ze moeten behandeld worden als gewone werknemers. De reacties zijn over dit advies zijn behoorlijk verdeeld. Ook wij hebben een visie over het advies van de Europese Commissie. Daarom hebben wij vanuit Maqqie een beknopt alternatief advies uitgewerkt.

Voordeel 2 - Je kan de training overal volgen

Volgen je werknemers een online training? Dan hebben ze direct toegang tot alle info. De stof is in een paar klikken op hun telefoon, laptop of tablet bereikbaar. Dat is nog eens een Maqqie ;-) Verder kunnen ze de training overal volgen: op kantoor, aan de eettafel, in het OV of zelfs op reis. Ook kunnen ze zelf bepalen hoeveel en wanneer ze tijd in de training steken. Wanneer het hen het beste uitkomt.

Voordeel 3 - Eigen proces

Oké, online trainingen zijn dus echt overal en altijd beschikbaar. En daar zit dan ook meteen het volgende voordeel aan vast. Je werknemers hebben namelijk volledig de touwtjes in handen over het proces. Ze bepalen dus zelf het tempo. Is het deze week heel druk op werk of thuis? Geen probleem, dan kunnen ze de training gewoon een weekje opschuiven. Het grote voordeel hiervan is dat iemand niet onder druk wordt gezet.

Voordeel 4 - Divers aanbod

Niet iedereen heeft dezelfde manier om te leren. Jan vindt het fijn om te werken met papier en Yke vindt het fijn om te leren vanuit praktische voorbeelden. De één vindt het prettig om alleen te luisteren en de ander wil er beeld bij. Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt ook voor leermethoden. Met online trainingen is er van alles mogelijk van video’s tot quizzen, games en infographics. Voor ieder wat wils dus.

Welke rol spelen ondernemers?

Als ondernemer met jarenlange ervaring heb je veel kennis in huis. En deze moet je natuurlijk niet voor jezelf houden. Ons advies: geef je kennis door. Het is niet alleen handig voor anderen, maar ook voor jezelf. Daarnaast kan je werknemers ook stimuleren om een training te volgen. Terwijl ze leren via ons, brengen ze dit bij jou in de praktijk! Zo kan jij ook nog iets leren van de jonge wijsneuzen. Een echte win-win situatie dus.

Wat levert het jouw als ondernemer op?

  • De beste versie van je werknemers
  • Hogere productiviteit
  • Bredere inzetbaarheid
  • Meer plezier op de werkvloer

Hoe zit dat bij Maqqie?

Wij van Maqqie groeien hard en zijn als organisatie continu in beweging en onze werknemers bewegen daar ook in mee. Daarom vinden wij persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk en bieden wij de onze werknemers graag de GoodHabitz trainingen op een presenteerblaadje.

Werken jouw werknemers al via Maqqie? Dan kunnen ze hier hun Goodhabitz account aanvragen. Werken jullie nog niet met Maqqie, maar triggert het verhaal hierboven jou als ondernemer?

Neem dan nu contact op

Door: Anne van der Rest
26 november 2021
6 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder