Verlaging WW-premies per 1 augustus 2021

Door: Nico de Jong
Verlaging WW-premies per 1 augustus 2021
29 juli 2021
1 minuut lezen

Vanaf 1 augustus 2021 worden de WW-premies verlaagd. Beiden gaan omlaag met 2,36 procentpunt. Lees hier wat de definitieve premies worden. 

Wat is een WW-premie?

WW-premies zijn onderdeel van Werknemersverzekeringen. Zulke verzekeringen zijn verplicht en moet je als werkgever betalen voor een werknemer die bij jou in loondienst is. Ze bieden bescherming voor je werknemers, voor bijvoorbeeld ziekte of werkloosheid.

De WW-premies beschermen specifiek tegen werkloosheid: als een werknemer zijn baan verliest, dan krijgt een werknemer een uitkering. De premies die jij als werkgever betaalt zorgen hiervoor.

Invoering WAB

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gelden er per 1 januari 2020 nieuwe regels. Voor werknemers met een vast contract betaal je 2,94% en voor werknemers met een flexcontract betaal je 7,94%.

5 musts om jouw vacatures te laten shinen

5 musts om jouw vacatures te laten shinen

We zien allemaal die verschuiving in de maatschappij. Alles wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de gebruiker. Je herkent het misschien zelf ook wel. De supermarkt of je werk is echt niet zo ver van je huis, maar ach… die auto heb je ook niet voor niets aangeschaft. Dit geldt ook voor het zoeken van een nieuwe job. Alles moet in een oogopslag duidelijk zijn, niemand heeft zin om extra moeite te doen. Maar hoe doe je dit dan precies? Wat zijn 5 musts om jouw vacature op te laten vallen?

Verlaging premies

Deze premies worden dus per 1 augustus 2021 verlaagd. Beide premies dalen met 2,36 procentpunt. Voor de premies geldt vanaf 1 augustus het volgende:

  • Hoge WW-premie gaat van 7,7% naar 5,34%
  • Lage WW-premie gaat van 2,7% naar 0,34%

De premies zijn verlaagd als tegemoetkoming voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). Deze werd recent geschrapt omdat de Europese Commissie de goedkeuring niet op tijd kon geven. De BIK kon investerende werkgevers korting laten krijgen op loonheffingen. Met de verlaging van de WW-premies wordt er dus gecompenseerd voor het wegvallen hiervan.

Goed nieuws: tariefverlaging bij Maqqie!

Klant bij Maqqie? Of klant worden? Top, want dan word je tarief goedkoper. De verlaging levert namelijk een lagere kostprijs op en die wordt doorberekend in jouw tarief. Weten hoeveel je dit kan schelen?*

Vraag het hier op

*Goedkoop = duurkoop? Niet bij ons ;-)

Door: Nico de Jong
29 juli 2021
1 minuut lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Maqqie vs. Van Beest

Afgelopen maandag kwamen de toppers van Maqqie weer in actie om de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Van Beest te spelen. Deze keer met een nieuwe aanwinst voor het team, Tim speelde namelijk zijn debuutwedstrijd. Eerdere potten tegen Van Beest lieten uitblijken dat Maqqie de sterkere partij was. De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in een 5-0 overwinning voor onze sterren.

Lees verder