Verlaging WW-premies per 1 augustus 2021

Door: Nico de Jong
Verlaging WW-premies per 1 augustus 2021
29 juli 2021
1 minuut lezen

Vanaf 1 augustus 2021 worden de WW-premies verlaagd. Beiden gaan omlaag met 2,36 procentpunt. Lees hier wat de definitieve premies worden. 

Wat is een WW-premie?

WW-premies zijn onderdeel van Werknemersverzekeringen. Zulke verzekeringen zijn verplicht en moet je als werkgever betalen voor een werknemer die bij jou in loondienst is. Ze bieden bescherming voor je werknemers, voor bijvoorbeeld ziekte of werkloosheid.

De WW-premies beschermen specifiek tegen werkloosheid: als een werknemer zijn baan verliest, dan krijgt een werknemer een uitkering. De premies die jij als werkgever betaalt zorgen hiervoor.

Invoering WAB

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gelden er per 1 januari 2020 nieuwe regels. Voor werknemers met een vast contract betaal je 2,94% en voor werknemers met een flexcontract betaal je 7,94%.

werkgeluk_vergroten-_de_vier_pijlers

Werkgeluk vergroten: de vier pijlers

Aangezien een groot deel van ons leven in het teken staat van werk, zijn werkplezier en werkgeluk zeer belangrijk aspecten. Geluk op het werk is dan ook een van de meest uitdagende gebieden waarmee managers worden geconfronteerd. Lange tijd werd aangenomen dat een bevredigend salaris ook een hogere productiviteit voor werknemers betekent, maar het is aangetoond dat er een veel nauwere relatie is tussen productiviteit op het werk en werknemersgeluk. En op de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is het belangrijk om mensen aan je organisatie verbonden te houden, anders vertrekken medewerkers nog voordat ze echt bijdragen aan de organisatie.

Verlaging premies

Deze premies worden dus per 1 augustus 2021 verlaagd. Beide premies dalen met 2,36 procentpunt. Voor de premies geldt vanaf 1 augustus het volgende:

  • Hoge WW-premie gaat van 7,7% naar 5,34%
  • Lage WW-premie gaat van 2,7% naar 0,34%

De premies zijn verlaagd als tegemoetkoming voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). Deze werd recent geschrapt omdat de Europese Commissie de goedkeuring niet op tijd kon geven. De BIK kon investerende werkgevers korting laten krijgen op loonheffingen. Met de verlaging van de WW-premies wordt er dus gecompenseerd voor het wegvallen hiervan.

Goed nieuws: tariefverlaging bij Maqqie!

Klant bij Maqqie? Of klant worden? Top, want dan word je tarief goedkoper. De verlaging levert namelijk een lagere kostprijs op en die wordt doorberekend in jouw tarief. Weten hoeveel je dit kan schelen?*

Vraag het hier op

*Goedkoop = duurkoop? Niet bij ons ;-)

Door: Nico de Jong
29 juli 2021
1 minuut lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

rvc_maqqie

Maqqie krijgt Raad van Commissarissen

De groei van online werkplatform Maqqie is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. De organisatie expandeerde in zowel productaanbod, medewerkers als in omzet. Grote groei vraagt om een breder kijkveld en daarom is er per september 2022 een Raad van Commissarissen (RvC) aangesteld om de onderneming te ondersteunen, inspireren en te toetsen. Per 15 september vormen Kjeld Cornelissen, Bjorn Stolte en Wim Stuij de Raad van Commissarissen van Maqqie.

Lees verder