Verlaging WW-premies per 1 augustus 2021

Door: Nico de Jong
Verlaging WW-premies per 1 augustus 2021
29 juli 2021
1 minuut lezen

Vanaf 1 augustus 2021 worden de WW-premies verlaagd. Beiden gaan omlaag met 2,36 procentpunt. Lees hier wat de definitieve premies worden. 

Wat is een WW-premie?

WW-premies zijn onderdeel van Werknemersverzekeringen. Zulke verzekeringen zijn verplicht en moet je als werkgever betalen voor een werknemer die bij jou in loondienst is. Ze bieden bescherming voor je werknemers, voor bijvoorbeeld ziekte of werkloosheid.

De WW-premies beschermen specifiek tegen werkloosheid: als een werknemer zijn baan verliest, dan krijgt een werknemer een uitkering. De premies die jij als werkgever betaalt zorgen hiervoor.

Invoering WAB

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) gelden er per 1 januari 2020 nieuwe regels. Voor werknemers met een vast contract betaal je 2,94% en voor werknemers met een flexcontract betaal je 7,94%.

salarisadministratie-versus-payroll

Voor- en nadelen eigen salarisadministratie versus payroll

Groei: dat klinkt voor iedere ondernemer als muziek in de oren. Met stijgende lijn groeit ook je organisatie meestal mee en daarbij horen ook groeiende verantwoordelijkheden en uitdagingen. Ook op het personele vlak. Zo zal je meer tijd kwijt zijn aan bijvoorbeeld loon- en salarisadministratie, beheren van ziekteverzuim en boekhouding. Zaken die je prima zelf kan fixen, maar die veel tijd en energie kosten.   In deze blog vergelijken we een eigen salarisadministratie versus payroll. 

Verlaging premies

Deze premies worden dus per 1 augustus 2021 verlaagd. Beide premies dalen met 2,36 procentpunt. Voor de premies geldt vanaf 1 augustus het volgende:

  • Hoge WW-premie gaat van 7,7% naar 5,34%
  • Lage WW-premie gaat van 2,7% naar 0,34%

De premies zijn verlaagd als tegemoetkoming voor de Baangerelateerde investeringskorting (BIK). Deze werd recent geschrapt omdat de Europese Commissie de goedkeuring niet op tijd kon geven. De BIK kon investerende werkgevers korting laten krijgen op loonheffingen. Met de verlaging van de WW-premies wordt er dus gecompenseerd voor het wegvallen hiervan.

Goed nieuws: tariefverlaging bij Maqqie!

Klant bij Maqqie? Of klant worden? Top, want dan word je tarief goedkoper. De verlaging levert namelijk een lagere kostprijs op en die wordt doorberekend in jouw tarief. Weten hoeveel je dit kan schelen?*

Vraag het hier op

*Goedkoop = duurkoop? Niet bij ons ;-)

Door: Nico de Jong
29 juli 2021
1 minuut lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Transfernieuws november

Transfernieuws Maqqie in november!

Ook in november kreeg Maqqie er weer een aantal collega's bij. Mooie transfers, die op verschillende afdelingen binnen Maqqie gaan scoren! Check hier wie Rik, Jennifer, Christian, Bijesh en Darko zijn.

Lees verder