Voorbereiden op je tweede gesprek

Door: Pieter Jacob Leenman
Voorbereiden op je tweede gesprek
1 april 2020
2 minuten lezen

Top! Je bent uitgenodigd voor een tweede gesprek. Dat betekent dat je indruk hebt gemaakt, het goed klikte met je gesprekspartner en ze meer van je willen weten. Met deze tips bereid jij je goed voor op een tweede sollicitatiegesprek.

Wat te verwachten

Tijdens een tweede gesprek ga je dieper in op de functie en jouw werkzaamheden. Dat kan met dezelfde persoon zijn, maar ook met een ander. Iemand die inhoudelijk meer van de functie weet. Misschien wel een directe collega of een manager. Het kan dus zijn dat je vragen krijgt die je tijdens je eerste sollicitatiegesprek hebt beantwoord.

Assessment

Onderdeel van een tweede gesprek kan een assessment of een opdracht zijn. Ze hebben al een goed beeld van jou, maar willen nu kijken of je ook echt de juiste vaardigheden of eigenschappen in huis hebt. En dus moet je een assessment of opdracht maken. De resultaten daarvan worden dan besproken tijdens het gesprek.

Vragen

Vorige keer iets vergeten te vragen? Now is your chance. Tijdens een tweede gesprek kun jij ook weer vragen te stellen. Omdat het vaak een functie-inhoudelijk gesprek is, kun je jouw vragen meer op je werkzaamheden richten. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? Hoeveel tijd besteed je per taak? Bij wie moet je zijn als je ergens niet uitkomt? Als je de baan krijgt, hoef je die dingen in ieder geval niet meer te vragen!

Zet 'm op!

Door: Pieter Jacob Leenman
1 april 2020
2 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Maqqie vs. Van Beest

Afgelopen maandag kwamen de toppers van Maqqie weer in actie om de allerlaatste competitiewedstrijd tegen Van Beest te spelen. Deze keer met een nieuwe aanwinst voor het team, Tim speelde namelijk zijn debuutwedstrijd. Eerdere potten tegen Van Beest lieten uitblijken dat Maqqie de sterkere partij was. De laatste onderlinge ontmoeting eindigde in een 5-0 overwinning voor onze sterren.

Lees verder