Voordelen payroll - 3 belangrijke voordelen

Door: Nico de Jong
Voordelen payroll - 3 belangrijke voordelen
21 juni 2021
4 minuten lezen

Payroll: welke voordelen biedt het? Waarom kiezen bedrijven voor payroll? En waar moet je op letten? In deze blog leggen we je drie voordelen payroll uit. 

Payroll: wat is het?

Wat payroll is? We schreven er al eens eerder een blog over maar lichten het hieronder toch nog kort toe. Wel vrij droge materie, dus we waarschuwen je alvast ;-)

Als je voor een payroller kiest, dan kies je ervoor om het juridisch werkgeverschap over te dragen aan die payroller. Jouw werknemers komen dan op de loonlijst van de payroller waarmee een paar risico's voor jou vervallen. 

  • Begeleiding van verzuim
  • De verzekeringen van de werknemer
  • Het loon dat doorbetaald moet worden bij arbeidsongeschiktheid
  • Pensioen

Jij blijft wél verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en aansturing van de werknemers. Zie het als volgt: je hebt je 'eigen' personeel maar niet de lasten en risico's van het werkgeverschap. 

Check! Nu je weet wat payroll is, kunnen we verder naar de voordelen (want daar gaat het natuurlijk om!)

Voordeel 1 - Administratieve rompslomp verdwijnt

Payroll voordeel nummer 1: je bent verlost van je personeels- en salarisadministratie. Denk aan het bijhouden van het verlof voor je personeel. Of het uitbetalen van de salarissen. Dit soort werkzaamheden worden allemaal door de payroller gedaan.

Al die administratieve taken kan je dus lekker laten varen, wat je een hoop tijd (en geld) gaat besparen.

Voordeel 2 - Minder risico

Payroll voordeel nummer 2: je hebt als werkgever minder risico. Je weet namelijk van te voren precies wat de loonkosten voor een werknemer zullen worden. Word de werknemer ziek of arbeidsongeschikt? Dan is dit voor rekening van de payroller.  

Jij als inlener hoeft dus niet op te draaien voor verzuimkosten of loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid. Dat is nog eens een fijne gedachte.

kennismigrant_in_dienst_nemen

Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Met als algemeen doel om de inhoud van het werk transparanter en meer voorspelbaar te maken, heeft de Eerste Kamer op 21 juni 2022 een nieuwe wetgeving aangenomen. Op 1 augustus dit jaar gaat de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in en deze is vooral bedoeld om werknemers nog meer bescherming te bieden. In deze blog informeren we jou over de veranderingen en de gevolgen daarvan. 

Voordeel 3 - Pensioen

Payroll voordeel nummer 3: de payroller zorgt dat het pensioen van de werknemer is gefixt. Zowel de aanmelding bij het pensioenfonds en de afdrachten hiervan. Dat is gelijk ook een voordeel voor je werknemers, want zij weten dat er goed voor ze 'gezorgd' wordt. 

Payroll 'a la Maqqie'

Bij Maqqie hebben we payroll 'a la Maqqie' ontwikkeld: alle voordelen van payroll, gecombineerd met alle andere voordelen van Maqqie. Deze payroll-dienst is namelijk gekoppeld aan onze matchmaking-diensten. En daarom valt dit wettelijk onder het fasensysteem. Kort gezegd houd dit in dat je 5,5 jaar flexibele contracten mag aanbieden in plaats van 3 jaar. 

Wil je weten hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen?

Payroll 'a la Maqqie'

Door: Nico de Jong
21 juni 2021
4 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder