Voordelen payroll - 3 belangrijke voordelen

Door: Nico de Jong
Voordelen payroll - 3 belangrijke voordelen
21 juni 2021
4 minuten lezen

Payroll: welke voordelen biedt het? Waarom kiezen bedrijven voor payroll? En waar moet je op letten? In deze blog leggen we je drie voordelen payroll uit. 

Payroll: wat is het?

Wat payroll is? We schreven er al eens eerder een blog over maar lichten het hieronder toch nog kort toe. Wel vrij droge materie, dus we waarschuwen je alvast ;-)

Als je voor een payroller kiest, dan kies je ervoor om het juridisch werkgeverschap over te dragen aan die payroller. Jouw werknemers komen dan op de loonlijst van de payroller waarmee een paar risico's voor jou vervallen. 

  • Begeleiding van verzuim
  • De verzekeringen van de werknemer
  • Het loon dat doorbetaald moet worden bij arbeidsongeschiktheid
  • Pensioen

Jij blijft wél verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en aansturing van de werknemers. Zie het als volgt: je hebt je 'eigen' personeel maar niet de lasten en risico's van het werkgeverschap. 

Check! Nu je weet wat payroll is, kunnen we verder naar de voordelen (want daar gaat het natuurlijk om!)

Voordeel 1 - Administratieve rompslomp verdwijnt

Payroll voordeel nummer 1: je bent verlost van je personeels- en salarisadministratie. Denk aan het bijhouden van het verlof voor je personeel. Of het uitbetalen van de salarissen. Dit soort werkzaamheden worden allemaal door de payroller gedaan.

Al die administratieve taken kan je dus lekker laten varen, wat je een hoop tijd (en geld) gaat besparen.

Voordeel 2 - Minder risico

Payroll voordeel nummer 2: je hebt als werkgever minder risico. Je weet namelijk van te voren precies wat de loonkosten voor een werknemer zullen worden. Word de werknemer ziek of arbeidsongeschikt? Dan is dit voor rekening van de payroller.  

Jij als inlener hoeft dus niet op te draaien voor verzuimkosten of loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid. Dat is nog eens een fijne gedachte.

faseregeling

Hoe werkt het fasensysteem?

De cao voor Uitzendkrachten maakt in plaats van de ketenregeling gebruik van een zogenaamde faseregeling. Die bestaat uit verschillende fasen. De NBBU hanteert fase 1 t/m 4 en de ABU Fase A, B en C. Voor het gemak: ze komen feitelijk op hetzelfde neer :-) Naarmate de uitzendkracht langer gewerkt heeft, schuift hij door naar een volgende fase en nemen zijn rechten en bescherming toe. Ingewikkeld wel. Dus scroll vooral verder als je precies wilt weten wat het voor jouw organisatie en je uitzendkrachten betekent.

Voordeel 3 - Pensioen

Payroll voordeel nummer 3: de payroller zorgt dat het pensioen van de werknemer is gefixt. Zowel de aanmelding bij het pensioenfonds en de afdrachten hiervan. Dat is gelijk ook een voordeel voor je werknemers, want zij weten dat er goed voor ze 'gezorgd' wordt. 

Payroll 'a la Maqqie'

Bij Maqqie hebben we payroll 'a la Maqqie' ontwikkeld: alle voordelen van payroll, gecombineerd met alle andere voordelen van Maqqie. Deze payroll-dienst is namelijk gekoppeld aan onze matchmaking-diensten. En daarom valt dit wettelijk onder het fasensysteem. Kort gezegd houd dit in dat je 5,5 jaar flexibele contracten mag aanbieden in plaats van 3 jaar. 

Wil je weten hoe wij jouw bedrijf verder kunnen helpen?

Payroll 'a la Maqqie'

Door: Nico de Jong
21 juni 2021
4 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

payrollen_voor_wie_is_het_geschikt_

Payrollen voor wie is het geschikt?

Is payrollen geschikt voor iedere branche en bedrijf? Ja, zeker! Als ambitieuze ondernemer hoeven we jou niet meer uit te leggen dat flexibiliteit binnen een bedrijf een must is. Net zoals goed personeel. Daarom is payrollen zo handig. En of je nou veel of weinig personeel in dienst hebt - het blijft mega veel regelwerk. En ook die vervelende administratieve rondslomp rondom personeel wordt door een payroller voor je gefixt. Waarom is payrollen dan geschikt voor iedere onderneming? Check het hier  

Lees verder