Flexibele personeelsinzet: freelance / zzp

Je kunt er ook voor kiezen om freelancers of zzp’ers in te huren. Zzp is de afkorting voor zelfstandige zonder personeel. Er is geen verschil tussen de betekenis van de woorden freelancer of zzp’er.

Een freelancer / zzp’er is een eigen ondernemer die zich laat inhuren. Freelancers / zzp’ers werken voor verschillende opdrachtgevers. Ze zijn eigen baas en dragen zelf alle risico’s van bijvoorbeeld ziekte of geen werk hebben. Dat betekent dat je geen loon hoeft te betalen als een freelancer / zzp’er ziek is. Ook moet de freelancer / zzp’er zelf voor zijn pensioen zorgen.

Met de freelancer / zzp’er spreek je voor de werkzaamheden een uurtarief af. Aan het einde van de maand of aan het einde van de opdracht stuurt de freelancer / zzp’er een factuur voor de werkzaamheden. De freelancer / zzp’er is een ondernemer en brengt daarom btw in rekening.

Via het platform van Maqqie kun je als werkgever ook werken met freelancers / zzp’ers. Zo maak je eenvoudig een overeenkomst op en worden ze volgens afspraken betaald. Ook dat werkt heel Maqqie.

Ook kunnen freelancers ervoor kiezen om zich uit te laten betalen door Maqqie en dat wij de gemaakte uren factureren aan de opdrachtgever. Zo heb je als zzp’er altijd op tijd je inkomen binnen.

Terug naar overzicht

Bekijk ook: