Wat zijn misverstanden over payroll?

Over payroll bestaan misverstanden. Bijvoorbeeld dat jouw medewerkers erop achteruitgaan of dat het duur is. Maar dat is niet zo. Graag leggen we dat uit

Gaan mijn medewerkers erop achteruit als ik gebruik maak van payroll?

Nee, jouw medewerkers gaan er niet op achteruit. De wet bepaalt dat voor payrollmedewerkers dezelfde regels gelden als voor medewerkers die bij jou in dienst zijn. Dat is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Zij hebben dus dezelfde rechten en plichten. Maqqie regelt voor jou dat de juiste regels en de juiste cao worden toegepast.

Is payroll duur?

Voor payroll betaal je een vergoeding. Logisch, want het payrollbedrijf neemt veel werk van jou over. Daar betaal je voor. Maar omdat je niets meer hoeft te doen aan personeelszaken, levert dat tijdswinst op voor jou. Tijd die jij kunt besteden aan jouw bedrijf. Om goed te kunnen berekenen of payroll duur is, moet je alle kosten bij elkaar optellen die jij maakt voor jouw personeel. Dat zijn natuurlijk de loonkosten, maar ook de kosten voor de verzekering om het loon tijdens ziekte te betalen, de kosten voor een verzekering voor arbeidsconflicten en voor juridische ondersteuning. Als je al deze kosten bij elkaar optelt, dan ontdek je dat payroll vaak zelfs nog goedkoper is.

Verandert mijn relatie met mijn payrollmedewerkers?

Kies jij voor payroll dan verandert er voor de medewerkers alleen wat op papier. Op hun contract staat niet jouw naam, maar die van het payrollbedrijf. Dat is de officiële werkgever, maar in de praktijk ben jij dat. Jij hebt deze medewerkers uitgekozen om bij jou te werken. Jij maakt de roosters en jij vertelt wat ze moeten doen. Op het werk merken zij er dus niets van. Ze horen gewoon bij het team.

Is payrolling alleen voor grote bedrijven?

Payroll past bij alle bedrijven. Voor kleine bedrijven heeft payrolling zelfs extra voordelen. Via het platform van Maqqie houden wij alles voor jou bij. Jij hebt geen vervelend administratief gedoe meer. Dat is heel handig als je geen eigen HR-afdeling hebt.

Terug naar overzicht

Bekijk ook: