Maqqie opgenomen in de Challenger50 van MT/Sprout!

Door: Anne van der Rest
challenger50
10 november 2021
3 minuten lezen

Whoop whoop! Breaking news. Maqqie behoort tot de 50 meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. We zijn namelijk genomineerd voor de MT/Sprout Challenger50. Deze lijst bevat ondernemers die breken met bestaande businessmodellen en de gevestigde orde laten zien hoe het anders, sneller en beter kan. We zijn natuurlijk mega-trots op deze erkenning, want MT/Sprout benoemt precies waar wij voor staan.

Maqqie-app

Ons online werkplatform groeit als kool. Oftewel mega snel. Zo snel dat we het afgelopen jaar zelfs een nieuw onderkomen moesten zoeken. Inmiddels zijn we gevestigd in Sliedrecht en hebben we bijna 50 toppers van een collega’s rondlopen. Die groei hebben we te danken aan het slim inspelen op een veranderende arbeidsmarkt, met keuze-vrijheid en on-demand als sleutelbegrippen.

Het industriële tijdperk is overgegaan in een digitaal tijdperk waarin big data en AI een grote rol spelen. “Bij Maqqie zien we een toekomst ontstaan waarin online platformen de spil vormen van de arbeidsmarkt. De enige oplossing voor de steeds schaarser wordende arbeidsmarkt. Wij ontzorgen bedrijven met een online platform waarop ze hun werkvoorraad delen met tienduizenden werkenden. Algoritmes zorgen voor de beste match. De werkende plant zijn werkweek in via de Maqqie werk-app, kan afwisselend aan de slag voor meerdere bedrijven. Diezelfde app regelt ook de volledige contractuele afwikkeling van iedere samenwerking, via een flexibel of vast contract.

Pieter Jacob Leenman
Founder/CEO Maqqie

Wij steken onze ambitie niet onder stoelen of banken. We willen met de Maqqie-app uitgroeien tot de ‘grootste werkgever van Nederland’. In 2020 draaiden we een jaaromzet van € 3,3 miljoen en dit jaar gaat het richting € 15 miljoen. Inmiddels werken we voor ruim 1.500 bedrijven, bedienen we 9.900 werknemers en realiseerden we bijna 750.000 transacties.

Over MT/Sprout:

Elk jaar geeft MT/Sprout de titel Challenger van het Jaar weg aan het bedrijf dat de meeste indruk maakt en de grootste potentie heeft. 11 november wordt er bekend gemaakt welk bedrijf er met de titel vandoor gaat. Wij weten het wel ;-)

Door: Anne van der Rest
10 november 2021
3 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Maqqie gaat voor eerlijke arbeidsmarkt zonder schijnzelfstandigheid

Rechterlijke uitspraak Deliveroo pleit voor arbeidsmarktverandering

Er is steeds meer aandacht rondom de inzet van zpp’ers als schijnzelfstandigen. Vrijdag ging de Hoge Raad mee in de uitspraak van het Hof dat Deliveroo maaltijdbezorgers werkzaam waren op basis van een arbeidsovereenkomst. Een platform kan naast het probleem ook het antwoord bieden voor deze trend die medewerkers zonder pensioen, vakantiegeld, doorbetaling bij ziekte en andere werknemersrechten laat zitten. Een oplossing die bedrijven bewegingsvrijheid geeft om eenvoudig op en af te schalen en medewerkers flexibiliteit en zekerheden biedt. Een einde aan schijnzelfstandigheid en meebewegen met de behoefte van de markt.

Lees verder