Maqqie verwelkomt Abiant als strategisch partner

Door: Nico de Jong
Samenwerking Maqqie x Abiant
13 september 2021
4 minuten lezen

Maqqie verwelkomt Abiant, de grootste uitzender van Noord-Nederland, als nieuwste strategisch partner van het online werkplatform. Met de samenwerking dragen beide partijen bij aan realisatie van hun gedeelde ambitie tot een open en transparante markt voor werkend Nederland te komen. Na Flexfamily is Abiant de tweede partner die Maqqie aan zich verbindt, waarmee het zich toegang heeft verworven tot het grootste deel van zakelijk Oost en Noord Nederland.

Samenwerking brengt groei

Pieter Leenman, CEO van Maqqie kijkt uit naar de samenwerking met Abiant: “Abiant is een speler met grote vertegenwoordiging in het noorden, met wie we een sterke inhoudelijke klik hebben. Naast het groeikapitaal, brengen zij netwerk en autoriteit in het noorden mee, waardoor we in staat worden gesteld een flink aantal extra klanten te laten profiteren van onze online dienstverlening. En met hun kennis en ervaring helpt Abiant om onze app nog beter in te richten op branche specifieke wensen en behoeften. Daar krijgt de uitzendorganisatie -naast direct profijt bij groei- een volledig bewezen ‘do it yourself’ product voor terug, waarmee Abiant voorop zal lopen in de automatiserings-behoeften van hun klanten. Een klassieke win-win situatie.”

Naast het groeikapitaal, brengen zij netwerk en autoriteit in het noorden mee, waardoor we in staat worden gesteld een flink aantal extra klanten te laten profiteren van onze online dienstverlening. 

Pieter Jacob Leenman
Founder/CEO Maqqie

Toonaangevend in de uitzendsector

Het online platform Maqqie onderscheidt zich door de digitalisering van het complete uitzendproces, waarbij de verloning precies volgens de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever wordt uitgevoerd. Albert Jan Jongsma, Algemeen Directeur van Abiant: “Het belang van online platformen neemt steeds meer toe, zeker ook op het gebied van het organiseren van arbeid. Het is de eerste keer dat een online platform het op deze manier realiseert. Daarnaast is Maqqie een professionele organisatie met een duurzame visie over het organiseren van arbeid. Dit past bij onze coöperatieve achtergrond waarbij wij oog hebben voor de lange termijn en gedreven zijn om ons telkens weer te verbeteren door mee te gaan met technologische, maatschappelijke en sociale ontwikkelingen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Maqqie het toonaangevende werkplatform van Nederland gaat worden.”

Strategisch groeimodel

Strategische samenwerkingen met traditionele uitzendorganisaties vormen een belangrijke pijler in de groeistrategie van het ambitieuze Maqqie. Na met de eigen salesorganisatie een aardige basisdekking te hebben gerealiseerd, is het netwerk van regiopartners zeer waardevol in het verkrijgen van een steviger positie in bepaalde gebieden. Een extra groei wordt nagestreefd door de samenwerkingspartijen de mogelijkheid te bieden Maqqie haar online dienstverlening via white labeling toe te spitsen op een specifieke branche. Zo krijgt Abiant de mogelijkheid tot gebruik van een werkapp voor de agrarische sector, waar de Noord Nederlandse uitzender zijn wortels heeft.

Abiant is de tweede strategisch partner die als aandeelhouder een belang neemt in Maqqie. Het streven is om op deze wijze in heel Nederland dekking te genereren, waarvoor nu gesprekken lopen met partijen in andere regio’s. Maqqie blijft autonoom opereren, vanuit hun nieuwe standplaats in Sliedrecht.

Tekenmoment Maqqie x Abiant Tekenmoment Abiant x Maqqie
Door: Nico de Jong
13 september 2021
4 minuten lezen
Terug naar overzicht

Bekijk ook:

Maqqie gaat voor eerlijke arbeidsmarkt zonder schijnzelfstandigheid

Rechterlijke uitspraak Deliveroo pleit voor arbeidsmarktverandering

Er is steeds meer aandacht rondom de inzet van zpp’ers als schijnzelfstandigen. Vrijdag ging de Hoge Raad mee in de uitspraak van het Hof dat Deliveroo maaltijdbezorgers werkzaam waren op basis van een arbeidsovereenkomst. Een platform kan naast het probleem ook het antwoord bieden voor deze trend die medewerkers zonder pensioen, vakantiegeld, doorbetaling bij ziekte en andere werknemersrechten laat zitten. Een oplossing die bedrijven bewegingsvrijheid geeft om eenvoudig op en af te schalen en medewerkers flexibiliteit en zekerheden biedt. Een einde aan schijnzelfstandigheid en meebewegen met de behoefte van de markt.

Lees verder