Open Payroll® van Maqqie

Door: Nico de Jong
Wat is Open Payroll® van Maqqie?
28 september 2020
5 minuten lezen

Payrolling: een veelgehoorde term. Maar wat is payrolling nu eigenlijk? En wat biedt Open Payroll® van Maqqie ten opzichte van traditionele payrollpartijen? We leggen het in deze blog uit

Wat is payrolling eigenlijk?

Bij payrolling neemt een payroll-dienstverlener het juridisch werkgeverschap over van een werkgever. Kort gezegd houdt dit in dat werknemers van Bedrijf X in dienst gaan bij de payroll-dienstverlener. De voordelen voor Bedrijf X zijn dan onder andere:

 • Het werkgeversrisico verdwijnt. Wordt een medewerker ziek of arbeidsongeschikt? Dan zijn deze kosten voor de payroll-dienstverlener en niet voor Bedrijf X. 
 • Er is geen administratie meer voor Bedrijf X. Alle personeels- en salarisadministratie wordt gedaan door de payroll-dienstverlener.
 • Meer flexibiliteit. Bedrijf X kan de overeenkomst makkelijker beëindigen.

Bij payrolling draagt Bedrijf X een fee af per medewerker. Dit bedrag gaat naar de payroll-dienstverlener. Het wordt berekend op basis van het salaris van de werknemer. Alle activiteiten die los staan van de personeels- en salarisadministratie (bijv. werving & selectie) blijven bij traditionele payrolling in handen van Bedrijf X. De dagelijkse leiding en aansturing van de werknemer dus ook. 

Open Payroll®

Bij Maqqie hebben we Open Payroll® ontwikkeld. Het eerste Open Payroll®-platform van Nederland. Met dit platform zijn we anders dan traditionele payrollers. Het Open Payroll®-platform van Maqqie gaat namelijk verder dan alleen het overnemen van het juridisch werkgeverschap:

 • In de app kunnen werkgevers beschikbaar talent voor hun bedrijf vinden.
 • De samenwerking kan via de app geregeld worden (niet verplicht). Denk aan contracten (cao-proof) en alle personeels- en salarisadministratie. Maqqie wordt dan juridisch werkgever.
 • De Maqqie-app bepaalt op basis van de wet, de cao en de inlenersbeloning het minimumtarief. Werkgever en werknemer kunnen onderling wel hogere tarieven afspreken.
 • Werkgevers en werknemers kunnen makkelijk hun beschikbaarheid opgeven en gewerkte uren registreren.
 • De verloning en facturatie wordt door Maqqie gedaan.

Het Open Payroll®-platform van Maqqie is uniek en biedt meer dan dat traditionele payrollers doen. Het proces is daarnaast volledig geautomatiseerd. Dit betekent dat we een lage marge kunnen aanhouden. Je betaalt als werkgever de werkelijke loonkosten + 7% fee. De voordelen op een rij:

 • Werving & selectie via het Maqqie-platform.
 • Vrijheid voor je medewerkers. Gaat de samenwerking even wat minder soepel, of heb je even wat minder handjes nodig? Ze kunnen eenvoudig elders aan de slag als dat nodig is.
 • Flexibiliteit: 5,5 jaar t.o.v. 3 jaar bij traditionele payrollers.
 • Verschillende contractsoorten die passen bij de huidige situatie van jouw bedrijf.
 • Geen administratie meer.
 • Werkgeverschap zonder risico’s.
 • Alles conform de wet en/of cao. WAB-proof.
 • Goedkoopste payroller van Nederland met een all-in fee van maar 7%.
 • De app en services zijn 100% gratis. Je betaalt alleen wanneer je een samenwerking aangaat.
 • Pensioen kan nog steeds worden opgebouwd bij StiPP. Ook na toevoeging van het laatste element aan de WAB per 1 januari 2021. Bij traditionele payrollers zal dit niet meer kunnen. Daardoor zullen werknemers bij andere payrollers duurder worden. 
minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

In de praktijk

Stel je voor dat Bedrijf X op zoek is naar callcenter-medewerkers die op oproepbasis beschikbaar zijn. Bedrijf X maakt via Maqqie een account aan en publiceert de vacature in de Maqqie-app. De vacature wordt vervolgens automatisch doorgeplaatst op meerdere vacaturesites. Een aantal kandidaten worden geselecteerd voor de job. Het contract wordt via de app ondertekend en de nieuwe medewerkers worden toegevoegd aan de flexpool.

In de planningstool van de app kan Bedrijf X vervolgens een nieuwe dienst toevoegen (bijv. klantenservice op 04-10-2020 van 08:00 - 13:00). Medewerkers uit de flexpool kunnen de dienst accepteren en na afloop hun uren registreren. Bedrijf X accordeert de uren en Maqqie regelt vervolgens de salarisuitbetaling, de loonstrook en de afdrachten. 

Nieuwsgierig?

Weten wat Maqqie voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag hier je payroll offerte aan.

Door: Nico de Jong
28 september 2020
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder