Open Payroll® van Maqqie

Door: Nico de Jong
Wat is Open Payroll® van Maqqie?
28 september 2020
5 minuten lezen

Payrolling: een veelgehoorde term. Maar wat is payrolling nu eigenlijk? En wat biedt Open Payroll® van Maqqie ten opzichte van traditionele payrollpartijen? We leggen het in deze blog uit

Wat is payrolling eigenlijk?

Bij payrolling neemt een payroll-dienstverlener het juridisch werkgeverschap over van een werkgever. Kort gezegd houdt dit in dat werknemers van Bedrijf X in dienst gaan bij de payroll-dienstverlener. De voordelen voor Bedrijf X zijn dan onder andere:

 • Het werkgeversrisico verdwijnt. Wordt een medewerker ziek of arbeidsongeschikt? Dan zijn deze kosten voor de payroll-dienstverlener en niet voor Bedrijf X. 
 • Er is geen administratie meer voor Bedrijf X. Alle personeels- en salarisadministratie wordt gedaan door de payroll-dienstverlener.
 • Meer flexibiliteit. Bedrijf X kan de overeenkomst makkelijker beëindigen.

Bij payrolling draagt Bedrijf X een fee af per medewerker. Dit bedrag gaat naar de payroll-dienstverlener. Het wordt berekend op basis van het salaris van de werknemer. Alle activiteiten die los staan van de personeels- en salarisadministratie (bijv. werving & selectie) blijven bij traditionele payrolling in handen van Bedrijf X. De dagelijkse leiding en aansturing van de werknemer dus ook. 

Open Payroll®

Bij Maqqie hebben we Open Payroll® ontwikkeld. Het eerste Open Payroll®-platform van Nederland. Met dit platform zijn we anders dan traditionele payrollers. Het Open Payroll®-platform van Maqqie gaat namelijk verder dan alleen het overnemen van het juridisch werkgeverschap:

 • In de app kunnen werkgevers beschikbaar talent voor hun bedrijf vinden.
 • De samenwerking kan via de app geregeld worden (niet verplicht). Denk aan contracten (cao-proof) en alle personeels- en salarisadministratie. Maqqie wordt dan juridisch werkgever.
 • De Maqqie-app bepaalt op basis van de wet, de cao en de inlenersbeloning het minimumtarief. Werkgever en werknemer kunnen onderling wel hogere tarieven afspreken.
 • Werkgevers en werknemers kunnen makkelijk hun beschikbaarheid opgeven en gewerkte uren registreren.
 • De verloning en facturatie wordt door Maqqie gedaan.

Het Open Payroll®-platform van Maqqie is uniek en biedt meer dan dat traditionele payrollers doen. Het proces is daarnaast volledig geautomatiseerd. Dit betekent dat we een lage marge kunnen aanhouden. Je betaalt als werkgever de werkelijke loonkosten + 7% fee. De voordelen op een rij:

 • Werving & selectie via het Maqqie-platform.
 • Vrijheid voor je medewerkers. Gaat de samenwerking even wat minder soepel, of heb je even wat minder handjes nodig? Ze kunnen eenvoudig elders aan de slag als dat nodig is.
 • Flexibiliteit: 5,5 jaar t.o.v. 3 jaar bij traditionele payrollers.
 • Verschillende contractsoorten die passen bij de huidige situatie van jouw bedrijf.
 • Geen administratie meer.
 • Werkgeverschap zonder risico’s.
 • Alles conform de wet en/of cao. WAB-proof.
 • Goedkoopste payroller van Nederland met een all-in fee van maar 7%.
 • De app en services zijn 100% gratis. Je betaalt alleen wanneer je een samenwerking aangaat.
 • Pensioen kan nog steeds worden opgebouwd bij StiPP. Ook na toevoeging van het laatste element aan de WAB per 1 januari 2021. Bij traditionele payrollers zal dit niet meer kunnen. Daardoor zullen werknemers bij andere payrollers duurder worden. 
werkgeluk_vergroten-_de_vier_pijlers

Werkgeluk vergroten: de vier pijlers

Aangezien een groot deel van ons leven in het teken staat van werk, zijn werkplezier en werkgeluk zeer belangrijk aspecten. Geluk op het werk is dan ook een van de meest uitdagende gebieden waarmee managers worden geconfronteerd. Lange tijd werd aangenomen dat een bevredigend salaris ook een hogere productiviteit voor werknemers betekent, maar het is aangetoond dat er een veel nauwere relatie is tussen productiviteit op het werk en werknemersgeluk. En op de krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig is het belangrijk om mensen aan je organisatie verbonden te houden, anders vertrekken medewerkers nog voordat ze echt bijdragen aan de organisatie.

In de praktijk

Stel je voor dat Bedrijf X op zoek is naar callcenter-medewerkers die op oproepbasis beschikbaar zijn. Bedrijf X maakt via Maqqie een account aan en publiceert de vacature in de Maqqie-app. De vacature wordt vervolgens automatisch doorgeplaatst op meerdere vacaturesites. Een aantal kandidaten worden geselecteerd voor de job. Het contract wordt via de app ondertekend en de nieuwe medewerkers worden toegevoegd aan de flexpool.

In de planningstool van de app kan Bedrijf X vervolgens een nieuwe dienst toevoegen (bijv. klantenservice op 04-10-2020 van 08:00 - 13:00). Medewerkers uit de flexpool kunnen de dienst accepteren en na afloop hun uren registreren. Bedrijf X accordeert de uren en Maqqie regelt vervolgens de salarisuitbetaling, de loonstrook en de afdrachten. 

Nieuwsgierig?

Weten wat Maqqie voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag hier je payroll offerte aan.

Door: Nico de Jong
28 september 2020
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

rvc_maqqie

Maqqie krijgt Raad van Commissarissen

De groei van online werkplatform Maqqie is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen. De organisatie expandeerde in zowel productaanbod, medewerkers als in omzet. Grote groei vraagt om een breder kijkveld en daarom is er per september 2022 een Raad van Commissarissen (RvC) aangesteld om de onderneming te ondersteunen, inspireren en te toetsen. Per 15 september vormen Kjeld Cornelissen, Bjorn Stolte en Wim Stuij de Raad van Commissarissen van Maqqie.

Lees verder