Certificeringen

Bij Maqqie hebben we écht overal over nagedacht, van A tot Z. Maar je hoeft ons niet op onze groene q’tjes te geloven. Hieronder vind je alles wat je wil weten over onze certificeringen en kenmerken.

Logo collectie NEN, NBBU, StiPP, SNA
Maqqie en de NEN 4400

NEN 4400-1 en SNA-keurmerk

Onze ‘NEN 4400-1’-certificering bewijst dat we voldoen aan de eisen van de Stichting Normering Arbeid (SNA). Dit kenmerk is specifiek voor bedrijven die arbeidsbemiddeling doen.

Wat er wordt gecheckt voor de NEN 4400-1-certificering? Een goede loonadministratie, veilige opslag van ID-bewijzen, goede aangifte en afdrachten van belastingen en verzekeringspremies, et cetera. Kortom, bij NEN-controles worden al onze processen doorgelicht – dat gebeurt twee keer per jaar door een onafhankelijk bureau. Als de test is gehaald, ontvangen we een verlenging van ons SNA-keurmerk.

Om dat telkens weer voor elkaar te krijgen, laten we ons tussendoor regelmatig proactief checken. Twee keer per jaar bezoek is mooi, maar wij willen vaker dan dat hard kunnen maken dat alles klopt bij Maqqie. Daarom nodigen we regelmatig een externe expert uit voor een kopje koffie om met ons mee te kijken. Want in een markt waar veranderende wetten en regels van levensbelang zijn, zijn we mogelijke misstappen graag een stapje voor ;-)

NBBU

Wij zijn lid van de NBBU, de toonaangevende belangenorganisatie in de sector van arbeidsbemiddeling. Goed om te weten: voor het NBBU-lidmaatschap kom je alleen in aanmerking als het SNA-keurmerk in orde is.

De NBBU staat voor kwalitatieve dienstverlening in de arbeidsmarkt. Door ons aan te sluiten bij de NBBU en bijbehorende cao, weten we dat onze Maqqers goede arbeidsvoorwaarden hebben. Ook kunnen we voor vragen terecht bij de NBBU, en leren we veel van hun kennis over de arbeidsmarkt.

Maqqie en de NBBU
Certificeringen voor Transport

Aanwijzingsbeschikking voor transportsector

Voor de sector transport hebben we als arbeidsbemiddelaar met specifieke eisen van doen. Een chauffeur in dienst van een transportbedrijf heeft een NIWO-vergunning nodig van zijn werkgever. Dat zit net anders als de chauffeur in dienst is van een arbeidsbemiddelaar (zoals wij).

In dat geval krijgt de chauffeur geen NIWO-vergunning, maar een zogenaamde ‘aanwijzingsbeschikking’. Duur woord, maar het komt in feite op hetzelfde neer: het document toont aan dat de chauffeur recht heeft om de betreffende goederen te vervoeren namens zijn werkgever.

Om zo’n aanwijzingsbeschikking te mogen afgeven, moet je wel geregistreerd zijn als erkende arbeidsbemiddelaar. Die registratie wordt afgegeven door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Alle erkende bemiddelaars zijn terug te vinden in het KIWA-register (Kijk zelf maar, we staan er bij!)

Zijn er nog andere dingen over certificeringen waar je meer over wil weten? Misschien zit je met een specifieke vraag voor jouw situatie? Bel ons gewoon even op - we beantwoorden 'm graag.

Wil je gelijk weten wat we voor je kunnen betekenen?

Payroll 'a la Maqqie' Freelance-bemiddeling

Contact Maqqie

Neem contact op

Binnen één werkdag heb je reactie van ons. Toch liever direct contact? Bel ons op 088 010 7500

We zullen je gegevens nergens anders voor gebruiken ;-)