Navigeer naar content

Certificeringen

Bij Maqqie hebben we écht overal over nagedacht, van A tot Z. Maar je hoeft ons niet op onze q'tjes te geloven. Hieronder vind je alles wat je wil weten over onze certificeringen en kenmerken.

ISO 27001:2017

Wij hebben het ISO 27001-certificaat behaald, een wereldwijd erkende norm voor informatiebeveiliging. Dit certificaat laat zien dat Maqqie op een gestructureerde manier omgaat met het beveiligen van informatie. Het doel is om ervoor te zorgen dat persoons- en bedrijfsgegevens goed beschermd zijn tegen hackers en ongeoorloofde toegang. Met dit certificaat bewijzen wij dat we aan alle eisen voldoen op het gebied van informatiebeveiliging.

NEN 4400-1 en SNA-keurmerk

Onze ‘NEN 4400-1’-certificering bewijst dat we voldoen aan de eisen van de Stichting Normering Arbeid (SNA). Dit kenmerk is specifiek voor bedrijven die arbeidsbemiddeling doen.

Wat er wordt gecheckt voor de NEN 4400-1-certificering? Een goede loonadministratie, veilige opslag van ID-bewijzen, goede aangifte en afdrachten van belastingen en verzekeringspremies, et cetera. Kortom, bij NEN-controles worden al onze processen doorgelicht – dat gebeurt twee keer per jaar door een onafhankelijk bureau. Als de test is gehaald, ontvangen we een verlenging van ons SNA-keurmerk.

Om dat telkens weer voor elkaar te krijgen, laten we ons tussendoor regelmatig proactief checken. Twee keer per jaar bezoek is mooi, maar wij willen vaker dan dat hard kunnen maken dat alles klopt bij Maqqie. Daarom nodigen we regelmatig een externe expert uit voor een kopje koffie om met ons mee te kijken. Want in een markt waar veranderende wetten en regels van levensbelang zijn, zijn we mogelijke misstappen graag een stapje voor.

NBBU

Wij zijn lid van de NBBU, de toonaangevende belangenorganisatie in de sector van arbeidsbemiddeling. Goed om te weten: voor het NBBU-lidmaatschap kom je alleen in aanmerking als het SNA-keurmerk in orde is.

De NBBU staat voor kwalitatieve dienstverlening in de arbeidsmarkt. Door ons aan te sluiten bij de NBBU en bijbehorende cao, weten we dat onze Maqqers goede arbeidsvoorwaarden hebben. Ook kunnen we voor vragen terecht bij de NBBU, en leren we veel van hun kennis over de arbeidsmarkt.

ND-nummer voor de beveiligingssector

In Nederland moet elk beveiligingsbedrijf beschikken over een vergunning die afgegeven is door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze officiële vergunning staat bekend als het ND-nummer (Nederlandse Dienstnummer). Het is wettelijk verboden (volgens de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus) om zonder ND-nummer beveiligingswerkzaamheden te verrichten. Maqqie is in het bezit van een ND-nummer en kan daarmee jouw volledige medewerkersbestand verlonen. Helemaal volgens de regels.

Aanwijzingsbeschikking voor transportsector

Voor de sector transport hebben we als arbeidsbemiddelaar met specifieke eisen van doen. Een chauffeur in dienst van een transportbedrijf heeft een NIWO-vergunning nodig van zijn werkgever. Dat zit net anders als de chauffeur in dienst is van een arbeidsbemiddelaar (zoals wij).

In dat geval krijgt de chauffeur geen NIWO-vergunning, maar een zogenaamde ‘aanwijzingsbeschikking’. Duur woord, maar het komt in feite op hetzelfde neer: het document toont aan dat de chauffeur recht heeft om de betreffende goederen te vervoeren namens zijn werkgever.

Om zo’n aanwijzingsbeschikking te mogen afgeven, moet je wel geregistreerd zijn als erkende arbeidsbemiddelaar. Die registratie wordt afgegeven door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Alle erkende bemiddelaars zijn terug te vinden in het KIWA-register (Kijk zelf maar, we staan er bij!)