Helpdesk

Populairste artikelen

Wat kost Maqqie?

Een Maqqie-account is volledig gratis! De functionaliteit van de app is ook gratis: vacatures plaatsen, kosteloos contact met kandidaten, plannen, enzovoort.

Je betaalt alleen voor Maqqie als jij met een medewerker of opdrachtnemer besluit om de samenwerking via onze app te laten verlopen. De kosten zijn dan 7% van de kostprijs, met een minimum van € 0,75 per uur.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn legitimatiebewijs goedgekeurd wordt?

Bij het inschrijven in de app vragen we om je legitimatiebewijs te uploaden. Zo zorg je dat jouw legitimatiebewijs wordt goedgekeurd:

 • Zorg ervoor dat het gehele document in beeld is. Laat wat ruimte over aan de zijkanten.
 • Gebruik geen flits wanneer je een camera/telefoon gebruikt. Maak de foto bij voorkeur in natuurlijk licht.
 • Let erop dat het document goed leesbaar moet zijn. Als je jouw document hebt ingescand, zorg dan dat de kleuren en contrasten duidelijk blijven. Pas op voor schaduwen of vlekken op je foto's.
 • Om je aan te melden bij Maqqie heb je een ID-bewijs, paspoort of verblijfsvergunning van een EU-land nodig. 
 • Het onderste gedeelte van jouw ID-bewijs moet goed zichtbaar zijn. Dit gedeelte wordt namelijk automatisch ingelezen en dat zorgt voor een snel verificatieproces.
 • Zorg dat jouw legitimatiebewijs niet verlopen is, of binnenkort verloopt (binnen 2 maanden).

Let er op dat een rijbewijs niet geldt als een legitimatiebewijs waar je mee mag werken. Gebruik daarom altijd je paspoort of ID-kaart. 

Welke betalingscondities hanteert Maqqie?

De marge van Maqqie bestaat uit 7% marge over de kostprijs.

Wij kunnen dit waarmaken door alle processen te automatiseren - ook de betaling. Bij registratie wordt je daarom gevraagd een automatische incassomachtiging af te geven. Daarbij geven wij opdrachtgevers de keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • Volledig achteraf betalen, op basis van de doorgevoerde urenregistraties. De factuur wordt in dat geval verhoogd met een krediettoeslag. Die toeslag is gebaseerd op de kredietscore die wij van CreditSafe ontvangen. Deze score en de krediettoeslag kun je terugvinden via menupad 'Mijn Maqqie', onder het tabblad 'Gegevens'. Facturen worden 10 dagen na factuurdatum geïncasseerd. 
 • Liever geen krediettoeslag betalen? Kies dan voor een depotstorting voorafgaand aan elke samenwerking. Je ontvangt dan voorafgaand aan elke samenwerking een depotfactuur. De hoogte is gebaseerd op de omvang van de samenwerking en het overeengekomen tarief. Deze factuur wordt na 10 dagen geïncasseerd. Bij beëindiging van de overeenkomst wordt het depot automatisch teruggestort.

 

Wanneer moet ik uren goedkeuren?

Bij Maqqie hebben we een strak proces voor de urenregistratie en de aansluitende verloning. Dat werkt als volgt:

 1. Maandag voor 10.00 uur moeten jouw werknemers/opdrachtnemers hun uren van de voorafgaande week geregistreerd en ingediend te hebben. 
 2. Je hebt tot woensdag 10.00 uur de gelegenheid de ingediende uren te accorderen, te corrigeren of af te wijzen.
 3. Woensdag om 10.00 uur worden de facturen gegenereerd. Je ontvangt een verzamelfactuur van alle samenwerkingen. De factuur wordt na 10 dagen geïncasseerd.
 4. Vrijdag vindt de uitbetaling aan jouw opdrachtnemers plaats.

Registreer jij zelf de uren voor je werknemers/opdrachtnemers? Dat kan tot woensdagochtend 10.00 uur.

Hoe kan ik mijn wachtwoord opnieuw instellen?

Wachtwoord vergeten? Dat kan de beste gebeuren. 

Via deze link kan je een nieuw wachtwoord instellen. Vul je e-mailadres in, dan sturen we je een mail waarmee je je wachtwoord aan kan passen.

Staat je antwoord er niet (helemaal) tussen?

Neem contact op en we helpen je graag verder!

Krijg antwoord op je vraag