Payroll voor de schoonmaakbranche

Goed personeelsbeleid is tegenwoordig hogere wiskunde. Wet- en regelgeving rondom arbeid verandert sneller dan ooit. Tegelijkertijd nemen de verplichtingen, administratieve lasten en financiële risico’s voor werkgevers alleen maar toe. Hoe ga je daar als ondernemer in de schoonmaakbranche mee om? Payroll is hiervoor de oplossing. Zeker in een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds verder flexibiliseert en de focus op core business steeds belangrijker wordt.

  • Scherp geprijsd
  • Flexibel
  • Compliant
  • Gemakkelijk

Direct contact met één van onze accountmanagers? Bel Ken op 06 59 20 03 92.

Vraag direct je offerte aan 

Payroll van Maqqie

Bij Maqqie hebben we twee verschillende varianten payroll: 'Classic Payroll' en 'Flex Payroll'. Met beide payroll varianten nemen wij het volledige werkgeverschap van je over. Daarmee wordt Maqqie juridisch werkgever. Naast de uitbetaling van het salaris zorgen we ook voor de afdracht van de werkgeverslasten. En ook nog eens voor het contractbeheer, inclusief de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in jouw cao, zoals vakantiedagen, vakantiegeld, ATV én doorbetaling bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. 

Vergelijk onze varianten

Classic Payroll

 • Contracten: 3 keer in 3 jaar 
 • Contract is wettelijk opzegbaar 
 • Premium pensioen

Flex
Payroll

 • Contracten: flexibel tot 4 jaar 
 • Contract is dagelijks opzegbaar 
 • Basis pensioen

''Payroll van Maqqie geeft ons gemak als schoonmaakbedrijf. Het idee dat alles geregeld is via een handige app én altijd weten wat je betaalt voor je werknemers geeft een heel vertrouwd gevoel. Bij Maqqie word ik ook altijd binnen no-time geholpen!''

Logo Lavri
Paul Lavrijsen
Directeur Schoonmaakbedrijf Lavri

Deze bedrijven gingen je voor

De voordelen van Maqqie payroll

Aan de slag!

Werkgeversrisico's uitbesteed

Je hebt als werkgever minder risico. Je weet namelijk van te voren precies wat de loonkosten voor een werknemer zullen worden. Word de werknemer ziek of arbeidsongeschikt? Dan is dit voor rekening van Maqqie.

Salarisadministratie

Je bent verlost van je personeels- en salarisadministratie. Denk aan het bijhouden van het verlof voor je personeel. Of het uitbetalen van de salarissen. Dit soort werkzaamheden worden allemaal door Maqqie gedaan.

Planning van Maqqie

Compliant

In onze app hebben we algoritmes die zorgen voor een cao-proof contract. Zo weet je altijd dat je samenwerkt volgens de spelregels.

De Maqqie-app

Eén app, alles geregeld. Vanaf nu heb je al het regelwerk rond personeel in één keer geregeld. Kandidaten, contracten, payroll, freelancers, administratie… alles! En allemaal via je smartphone.

Verloning

Vacaturebank

Je maakt razendsnel een nieuwe vacature aan in onze vacaturebank, die dan vindbaar is voor alle werknemers op het platform.

De omrekenfactor uitgelegd

Planning

Met de overzichtelijke Maqqie-planningstool plan je jouw personeel op de meest snelle en makkelijke manier in. 

De basis is volledig gratis en vrijblijvend.

Maqqie heeft alle processen rondom je flexibele schil volledig geautomatiseerd. Hierdoor is een groot deel van de tools (think app, planning etc.) gratis en vrijblijvend te gebruiken.

Enkel voor het gebruik van onze dienst betaal je 7% van het tarief als vergoeding. Gecombineerd met een messcherpe factor vanaf 1.57 bespaar je geld in vergelijking met traditionele payrollers.

Vraag hier je offerte aan

Payroll tarief 7 procent

Contact Maqqie

Neem contact op

Binnen één werkdag heb je reactie van ons. Toch liever direct contact? Bel accountmanager Ken op  06 59 20 03 92

Al meer dan 2500 bedrijven gingen je voor!

Veelgestelde vragen

Wat is payroll?

Bij payroll neemt het payrollbedrijf (in dit geval Maqqie) het juridisch werkgeverschap over van een werkgever. De werknemer komt bij Maqqie in dienst en daarmee vervallen een aantal verantwoordelijkheden en risico's. Het bedrijf zal de werknemers nog wel aansturen en de dagelijkse leiding houden, maar betaalt een fee aan Maqqie en heeft daarna geen omkijken meer naar personeels- en salarisadministratie. 

Maqqie neemt het volgende uit handen van de werkgever:

 • Arbeidscontracten afsluiten 
 • Loonadministratie en –betaling 
 • Vakantiedagen bijhouden 
 • Premies voor sociale verzekeringen afdragen 
 • Pensioenen en pensioenpremies 
 • Risico op verzuim en verzuimbegeleiding 
 • Up-to-date blijven met relevante regelgeving en cao’s 
 • Personeelsadministratie 
 • Loopbaanbegeleiding 
 • Ontslagprocedure 

Voor wie is Payroll? 

Payrolling is met name interessant voor bedrijven die weinig specialistische kennis hebben van de arbeidsrechtelijke, financieel administratieve en de fiscale kanten van het werkgeverschap, of dit willen vergemakkelijken om vooral te focussen op de core business. Welbeschouwd gaat het dan om bedrijven die de eigen administratie willen ontlasten. 

Veel bedrijven zijn namelijk nauwelijks opgewassen tegen de grotere arbeidsrechtelijke problemen. Dit gaat met name op voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Als voorbeeld zijn verzuimbeleid, loonadministratie of pensioenen onderwerpen die best complex zijn. Met complexiteit wordt ook de foutgevoeligheid groter en is specialistische kennis nodig die niet altijd in huis is.  

Dit betekent dan dat kennis verworven moet worden (wat duur is) of dat fouten gemaakt worden (bijvoorbeeld bij de begeleiding van zieke werknemers), met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld bij verzuimbegeleiding controleert het UWV of alle regels zijn opgevolgd. Zo niet, kunnen kostbare maatregelen getroffen worden.  

Geen verrassing dus dat bedrijven deze rompslomp niet willen of te complex vinden en dit dus graag overdragen aan een andere partij om meer te kunnen focussen op waar ze echt goed in zijn. Een bedrijf kan zo meer in de kracht komen te staan. 

Waarom kiezen voor Payroll?

Payroll zorgt ervoor dat organisaties alle administratie rondom medewerkers veilig kunnen uitbesteden. Daarnaast biedt payroll meer flexibiliteit in contracten, worden de risico’s afgedekt en zijn komen er financiële- en schaalvoordelen kijken bij payroll. 

Met payroll via Maqqie geef je het werkgeverschap uit handen aan Maqqie. De medewerker komt in dienst van Maqqie en wordt exclusief aan jouw bedrijf ter beschikking gesteld.