Navigeer naar content

Cao schoonmaak

 • Cao schoonmaak

  Een schoonmaakbedrijf of glazenwassersbedrijf is een onderneming die als hoofd- of bijberoep heeft om op een door de opdrachtgever bepaalde locatie schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren. Dit kan regelmatig of eenmalig zijn. Denk hierbij aan het schoonmaken of glazenwassen van gebouwen, woningen, straten, wegen, containers, terreinen en verkeersmiddelen.

  Ook als de werkzaamheden via een platform worden aangeboden, is er sprake van een schoonmaakbedrijf. Belangrijk om te weten: wanneer een bedrijf zich voornamelijk bezig houdt met rioleringsdiensten is de cao niet van toepassing.

Loontabel schoonmaak 2024

Basisuurloon per 30 juni 2024. Geen zorgen meer over salariswijzigingen?

Voor de vakantiekracht en studenten / scholieren per 30 juni 2024:

Voor de vakantiekracht en studenten / scholieren Hotelschoonmaak per 30 juni 2024:

 • Belangrijke wijzigingen binnen de cao

  • De basisuurlonen voor medewerkers in het A-deel, B-deel en D-deel worden met 5,5% verhoogd per 30 juni 2024. De basisuurlonen en de werkelijke salarissen voor medewerkers in het C-deel worden met 5,5% verhoogd per 30 juni 2024.

 • Pensioen

  Voor de regelingen en het pensioen wordt de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf gebruikt, voor meer informatie: www.pensioenschoonmaak.nl.

  404 pagina
 • Reiskostenvergoeding

  Woon-werkverkeer wordt vergoed als de totale reisafstand van het huisadres naar het werkadres of de werkadressen (heen en terug) meer dan 60 kilometer per dag bedraagt. De vergoeding is als volgt:

  a. De volledige kosten van het openbaar
  vervoer.
  b. Reizen per eigen auto: vergoeding van alle kilometers op basis van de maximaal fiscaal toegestane onbelaste vergoeding.
  c. Om de reisafstand en reistijd te bepalen past de werkgever voor alle werknemers éénzelfde methodiek toe.

  De eindejaarsuitkering wordt volgens de fiscale regels netto uitgekeerd als een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. Het deel dat niet binnen de fiscale regels als netto reiskostenvergoeding kan worden uitbetaald, wordt bruto uitbetaald.

  Reiskostenvergoeding cao particuliere beveiliging

Overwerk

Van overwerk is sprake bij een arbeidsovereenkomst van 38 uur of minder per week:
- na het 9e uur per dienst of dag, of;
- per loonperiode volgens onderstaand data:

Loonperiode: Betaling per 4 weken. Overwerk na: 152e uur per periode van 4 weken

Loonperiode: Betaling per maand op basis van het gemiddelde van 21,667 werkdagen per maand. Overwerk na: 164,67e uur per maand.

Loonperiode: Betaling per maand op basis van een wisselend aantal werkdagen per maand.

Overwerk na:
- Het 152e uur bij 20 werkdagen;
- Het 159,60e uur bij 21 werkdagen;
- Het 167,20e uur bij 22 werkdagen;
- Het 174,80e uur bij 23 werkdagen.

Feestdagen

De volgende situaties kunnen zich voordoen:
- Er wordt gewerkt op een feestdag. Er geldt een toeslag van 150% op het basisuurloon.

- Het object is op de feestdag gesloten en de werknemer werkt normaal gesproken op deze dag op dit object. De werknemer ontvangt dan zijn
normale loon.

- De werknemer is ingeroosterd op een feestdag maar wil een vrije dag. De werknemer kan de werkgever verzoeken om vrij te zijn. De
werknemer komt dan in aanmerking voor doorbetaling van zijn loon, maar niet voor de feestdagentoeslag. Er worden geen vakantieuren
ingehouden.

Opzegging

Opzegging door de werkgever

Bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst door opzegging moet, na toestemming van het UWV, de volgende opzegtermijn, beginnend op zaterdag, in acht worden genomen:

a. korter dan 5 dienstjaren: 1 maand;
b. 5 dienstjaren of langer, maar korter dan 10 dienstjaren: 2 maanden;
c. 10 dienstjaren of langer, maar korter dan 15 dienstjaren: 3 maanden;
d. 15 dienstjaren of langer: 4 maanden.

Bij het berekenen van de opzegtermijn wordt het aantal dienstjaren bij een vorige werkgever meegenomen indien de werknemer als gevolg van een contractswisseling in dienst is getreden bij de werkgever.

Opzegging door de medewerker

Bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst moet 1 maand opzegtermijn, beginnend op zaterdag, in acht worden genomen.

 • Meer focus op je Schoonmaakbedrijf

  Wil jij je volledig richten op het managen van jouw organisatie? Maqqie neemt voor jou de personeelsadministratie over. Van verloning tot reiskostenvergoeding, van pensioenopbouw tot belastingen en premies. Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.

  Maqqie voor de schoonmaak

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.