De cao Bikudak

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de cao Bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven (Bikudak).

Cao-Bitumineuze-en-kunststof-dakbedekkingsbedrijven

In de cao Bikudak zijn afspraken over verschillende arbeidsvoorwaarden vastgesteld. Hierbij gaat het over lonen, werktijden, vrije dagen, toeslagen en pensioen. In deze cao is rekening gehouden met de specifieke omstandigheden in de bedrijfstak, zoals het werken op hoogte. De meeste afspraken die in de cao staan zijn aanvullend op wet- en regelgeving van de overheid. Maar in sommige gevallen (bijvoorbeeld de proeftijd en de opzegtermijn) wijkt de cao Bikudak daarvan af.

Zijn jouw werknemers voornamelijk bezig met het aanbrengen, onderhouden, reinigen of herstellen van bitumineuze en/of kunststof dakbedekking? Dan is de cao Bikudak voor jullie van toepassing.

Schrijf je nu in 

Looptijd cao Bikudak

De looptijd van de huidige cao Bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven is van 1 januari 2022 tot 31 december 2023.

Actualiteiten cao Bikudak

  • [21 februari 2022] Donderdag 10 februari hebben cao-partijen een onderhandelingsresultaat bereikt voor de cao voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven.

Loonsverhogingen / eenmalige uitkeringen

  • Per 1 april 2022 zijn de lonen in de cao Bikudak met 3% verhoogd.
  • Alle werknemers die op 15 november 2022 in dienst zijn, ontvangen een eenmalige uitkering van €500,-- bruto op basis van een fulltime dienstverband (40 uur per week). Bij een parttime dienstverband wordt genoemd bedrag naar rato aangepast.
  • Per 1 januari 2023 worden de lonen in de cao Bikudak wederom met 3% verhoogd.

Altijd op de hoogte blijven van updates in de cao Bikudak?

Maqqie voor werknemers