Navigeer naar content

Cao timmerindustrie

 • Cao timmerindustrie

  Onder de cao timmerindustrie vallen bedrijven die zich richten op productie van timmerwerk van hout of kunststof/composiet, het verrichten van loon-, zaag en/of schaafwerk ten behoeve van de vervaardiging van timmerwerk en vervaardiging van kunststof/composiet timmerwerk waar de cao voor Kunststof- en Rubberindustrie niet van toepassing is.

  In de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) leggen werkgevers, werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties zoals vakbonden afspraken over arbeidsvoorwaarden vast die vaak gunstiger zijn dan afspraken in de wet.

Scholing

Voor de timmerindustrie bestaat de Stichting Sociaal en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) waar werknemers terecht kunnen voor o.a. (bij)scholing voor bijv. arbo, kwaliteit, management, communicatie en vakbekwaamheid.

Opzeggen

De opzegtermijn voor de werkgever is één maand wanneer de werknemer korter dan 5 jaar in dienst is, 2 maanden bij een duur van 5 tot 10 jaar, 3 maanden bij een duur van 10 tot 15 jaar en 4 maanden bij een duur van 15 jaar of langer.

Wanneer de werknemer wil opzeggen geldt standaard een opzegtermijn van één maand.

Pensioen

De pensioenregeling voor Timmerindustrie loopt via de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid.

Vervroegd pensioen

Productiewerknemers kunnen vanaf hun 65e en met bepaalde voorwaarden vervroegd met pensioen gaan. Het bruto bedrag wat ze uitgekeerd krijgen loopt via de Stichting Sociaal en
Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie.

 • Belangrijke wijzigingen binnen de cao

  • Per 1 oktober 2024 komt er 3% loonsverhoging bovenop de 6,5% die per 1 maart 2024 geldt.

  • Vakantietoeslag wordt verhoogd naar 8,33%.

  Wijzigingen cao particuliere beveiliging

Cao timmerindustrie salarisschalen 2024

Maandlonen per 1 maart 2024

salarisschalen-maqqie

4-wekenlonen per 1 maart 2024

salarisschalen-maqqie

 • Meer focus op jouw timmerbedrijf

  Wil jij je volledig richten op het managen van jouw organisatie? Maqqie neemt voor jou de personeelsadministratie over. Van verloning tot reiskostenvergoeding, van pensioenopbouw tot belastingen en premies. Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.

  Maqqie voor de timmerindustrie

Reiskostenvergoeding

Werknemers hebben recht op reiskostenvergoeding waarbij de afstand tussen woning en de werkplek wordt berekent via de ANWB-routeplanner. Daarbij maakt het vervoermiddel niet uit.

0 t/m 10 km
€1,00 per gewerkte dag

10 t/m 15 km
€3,80 per gewerkte dag

15 t/m 20 km
€5,70 per gewerkte dag

20 t/m 25 km
€7,60 per gewerkte dag

25 t/m 30 km
€9,50 per gewerkte dag

30 km en meer
€11,40 per gewerkte dag

Op de hoogte blijven van cao-wijzigingen?

Schrijf je in en ontvang alle updates van de cao waarin jij actief bent.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.