Navigeer naar content

Kennismigranten aannemen?

Maqqie maakt het aannemen van kennismigranten in Nederland eenvoudig en efficiënt. Als erkend IND-referent, nemen wij de verantwoordelijkheid voor verloning, wet- en regelgeving, voorwaarden en administratieve taken uit handen. Hierdoor kun je als onderneming snel en zonder zorgen de benodigde kennis binnenhalen, zelfs als die niet in Nederland te vinden is.

3300+ bedrijven groeiden met Maqqie

4.7

IND erkend referent

Wilt jouw organisatie kennismigranten aannemen? Dan gaat dat gepaard met complexe wet- en regelgeving en administratieve lasten. Je moet namelijk als bedrijf IND erkend referent zijn. Maqqie is officieel IND erkend referent en wij kunnen dus gebruik maken van de versnelde toelatingsprocedure. Op die manier heb jij geen omkijken naar alle administratieve rompslomp, hoef je je niet druk te maken om wet- en regelgeving en kun je snel aan de slag.

 • IND erkend referent

  Als officieel erkend referent weet je zeker dat jouw aanvraag goed geregeld is.

  Aanvraag indienen
 • Snel aan de slag

  Versnelde toelatingsprocedure door IND erkend referentschap waardoor je snel kunt beginnen.

  Veelgestelde vragen
 • Persoonlijk advies

  Onze experts denken graag met je mee op basis van jouw situatie. Daarmee krijg je altijd een transparant advies.

  Ik wil een offerte
Alle informatie in één overzicht
 • Wat is de expatregeling?

  De expatregeling is een fiscale regeling voor buitenlandse werknemers die naar Nederland komen om te werken. Werknemers die vanuit het buitenland naar Nederland komen om te werken, ontvangen vaak een vergoeding voor de extra kosten die gepaard gaan met het verblijf buiten hun land van herkomst. Dit worden extraterritoriale kosten genoemd. Er zijn twee opties voor het vergoeden van deze kosten:

  ETK-regeling: vergoeding van de werkelijke extraterritoriale kosten.

  Expatregeling ofwel 30%-regeling: bedrijven mogen 5 jaar lang tot 30% van het loon van expats onbelast uitkeren als compensatie voor de extra kosten die zij maken door tijdelijk in Nederland te werken. Vanaf 2024 mogen ze na 20 maanden nog maar 20% onbelast gecompenseerd krijgen, na 40 maanden nog slechts 10%. Voor kennismigranten waarvoor de 30%-regeling vóór 2024 is aangevraagd, blijven de oude voorwaarden tot het einde van de looptijd gelden: 5 jaar lang 30% belastingvrije compensatie. Het aannemen van kennismigranten blijft dus, ondanks de afbouw, alsnog erg voordelig.

  Ik wil een offerte Binnen 30 minuten in je mailbox
 • Voorwaarden

  Waarom kan ik niet zomaar een ‘kennismigrant’ voor mijn onderneming laten werken? Dat komt omdat de Nederlandse overheid ten aanzien van buitenlandse werknemers een beperkt toelatingsbeleid heeft. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat Nederlandse werknemers en EU-werknemers voorrang dienen te krijgen op onze eigen arbeidsmarkt.

  Ook is het zonder een erkend IND-referent onmogelijk om een kennismigrant aan te trekken. Hier hebben we dan ook gelijk de belangrijkste voorwaarde te pakken. Het is een behoorlijk gedoe om dit voor je eigen bedrijf te regelen, maar Maqqie kan als erkend referent gebruik maken van de versnelde toelatingsprocedure.

  Een andere voorwaarde is dat de kennismigrant een verblijfsvergunning heeft. Daarvoor moet hij aan alle algemene voorwaarden voldoen plus een aantal extra voorwaarden om in aanmerking te komen.

  Ik wil een offerte Binnen 30 minuten in je mailbox
 • Salariscriterium 2024

  Daarnaast moeten kennismigranten een marktconform salaris ontvangen. Dit wordt ieder jaar weer opnieuw vastgesteld door de overheid. Voor 2024 geldt voor kennismigranten een minimaal bruto salaris*:

  Jonger dan 30 jaar: €3.909 bruto p/m
  Vanaf 30 jaar: €5.331 bruto p/m
  Recent afgestudeerd in Nederland: €2.801 bruto p/m

  *Bovenstaande salarissen zijn exclusief verplichte bruto reserveringen, zoals vakantiegeld en vakantiedagen

  Ik wil een offerte Binnen 30 minuten in je mailbox

Offerte aanvragen

Ontvang binnen 30 minuten een offerte in je mailbox voor kennismigrant(en). Geheel vrijblijvend. Toch liever direct contact? Bel 088 010 7500.