Navigeer naar content
Maqqie logo

Transport: Verstrekt Maqqie een NIWO vergunning?

Waarom deze verklaring?

Vanwege de regelgeving Wet wegvervoer (Wwg) is het voor een transportbedrijf (cao Beroepsgoederenvervoer) verboden om vracht te vervoeren door chauffeurs die niet in dienst zijn bij het bedrijf. Om aan te tonen dat er een dienstverband is moet de chauffeur een NIWO verklaring kunnen aantonen. Indien er sprake is van ZZP of uitzenden gelden andere voorwaardes.

De uitzendkracht / Open Payroll ®

Wanneer er gebruik gemaakt wordt van het inlenen van chauffeurs is het van belang dat de uitzendorganisatie erkend is door de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Maqqie heeft deze erkenning , je kunt dit terugvinden in het KIWA register.

Jij als chauffeur ontvangt van ons een verklaring ter beschikkingstelling en bewaart deze  in je voertuig. Mocht je gecontroleerd worden dan kan er met deze verklaring  worden aangetoond dat aan de wet- en regelgeving wordt voldaan.

Uitzondering van laadvermogen < 500kg

Wanneer het vervoersmiddel van de chauffeur een laadvermogen heeft van minder dan 500 kg heeft de chauffeur geen vergunningplicht. Het laadvermogen is terug te vinden op het kentekencard. Dit gewicht van maximaal 500 kg geldt ook als er een aanhangwagen gebruikt wordt.

Heb je nog meer hulp nodig?

We staan graag voor je klaar!