Navigeer naar content

Voor wie is payroll geschikt?

Payroll past goed bij grote en kleine bedrijven. Voor kleine bedrijven heeft payroll zelfs extra voordelen. Via het platform van Maqqie houden wij alles voor jou bij. Daardoor heb jij geen vervelend administratief gedoe meer. Heel handig als je geen eigen HR-afdeling hebt.

Werk jij veel met tijdelijke contracten, bijvoorbeeld voor vakantie- of seizoenswerk? Dan heb je te maken met veel en moeilijke regels uit het arbeidsrecht en de cao. Lekker Maqqie toch om dat met payroll uit te besteden? Dan kun jij weer lekker ondernemen.

Payrollen voor de zelfstandige die extra handjes zoekt

Door te kiezen voor payrollen word je verlost van een hele hoop ondernemerszorgen. Daarom is payrolling ook juist geschikt voor de kleinere MKB’ers met één of twee medewerkers. Gaat je bedrijf als een malle, dan zal je waarschijnlijk extra hulp nodig hebben. Bij het aannemen van personeel komt er een administratieve romplomp om de hoek kijken, waarin jij als kleinere ondernemer liever geen tijd en energie wilt steken.

De administratieve lastenverlichting is niet het enige voordeel van payrollen voor de kleinere onderneming. De zekerheid dat er bij ziekte geen factuur gestuurd wordt, is een opluchting. Een zieke werknemer is natuurlijk voor zowel de werknemer als de werkgever super vervelend. Maar bij een kleinere onderneming kan ziekte een behoorlijk aanslag zijn op de productiviteit. En dan kan het ook nog zijn dat je een vervanger moet regelen en inwerken.

Met payrollen hoef je je daar niet meer druk om te maken. Wij fixen het hele proces van een zieke werknemer. Daarnaast kan je gratis gebruik maken van de uitgebreide kennis van een payroller.

Payrollen voor mkb’ers met groeiplannen

Ook in het MKB kan payroll een uitkomst zijn. Als ondernemer wil jij zeer waarschijnlijk groeien en dat lukt zelden zonder je personeelsbestand uit te breiden. Hierbij komen er wel gelijk honderden vragen op je af: is mijn administratie bestand tegen deze groei, met wat voor wet- en regelgeving moet ik rekening houden? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bij een groeiend personeelsbestand horen ook groeiende risico’s, verantwoordelijkheden en uitdagingen, terwijl je als mkb’er al voor genoeg uitdagingen staat. Van het aantrekken van de juiste talenten, tot het opschalen naar een grotere salarisadministratie. Dit kost een hoop geld, tijd en energie. Kies je voor payrollen? Dan ben je hiervan verlost. En kan jij gewoon lekker ondernemen en doorgroeien. 

Daarnaast hoef je nooit meer te denken aan contact met de Belastingdienst over personeel, het UWV of de arbodienst. Doordat al deze werkzaamheden worden overgenomen, kan jij je als werkgever volledig richten op de werkzaamheden binnen uw onderneming.

Payrollen voor grote ondernemingen 

Payrollen is niet alleen geschikt voor de klein- of middelgrote bedrijven. Dit is wel een gedachte die veel ondernemers hebben. Een voordeel van payrollen is dat het je ondernemersrisico behoorlijk verkleint. Dit geldt dus ook voor grote ondernemers.

Waarschijnlijk heb je als grotere ondernemer al een aantal vaste werknemers in dienst en misschien ook nog wel een aantal oproepkrachten. En je personeelsbestand zal eens in de zoveel tijd veranderen. Iedere keer dat je een nieuw toptalent aanneemt of wanneer er iemand weggaat, moet jij allerlei zaken in gang zetten. Zo moet je iedere keer weer een werknemer af- of aanmelden bij verschillende instanties. Een rotklusje dus. Ook dit fixen wij als payroll-organisatie.

Daarnaast heb je met payrollen een duidelijk financieel overzicht. Vooraf weet je exact wat een werknemer kost wanneer ze bij jou aan de slag gaan. Dit is wel zo overzichtelijk. Kan je dan alleen flexibele contracten op de payroll-lijst zetten? Nee, zeker niet. Ook jouw vaste personeel kan je op de payroll zetten.

Payrollen is mogelijk in elke branche.

Je hebt net kunnen lezen dat payrollen geschikt is voor elke soort onderneming – van groot tot klein. Hoe zit dit dan met de branche waar een onderneming werkzaam in is? Payrollen is voor iedere branche geschikt. Het kan zijn dat jouw bedrijf onder een cao-regeling valt. Cao’s zijn collectieve afspraken tussen organisaties van werkgevers en werknemers in een bepaalde sector of bedrijfstak. Dat is een goede zaak, want zo worden de rechten van werknemers beschermd en zijn afspraken helder. Er is alleen één dingetje dat het lastig maakt: cao’s zijn ingewikkeld. Want hoe weet je als werkgever of je alle regeltjes in dat document van 60 kantjes hebt nageleefd? En dan verandert de cao ook nog eens regelmatig.

Bij Maqqie hebben we dat probleem ook ingezien en er een oplossing voor bedacht. In onze app hebben we meer dan 50 van de meest voorkomende cao’s doorgespit en versimpeld tot hapklare vragen. Op basis van jouw antwoorden op die vragen stelt de Maqqie-app áltijd een cao-proof contract op voor jouw nieuwe samenwerking.

Start vandaag nog met Maqqie

Verlos jezelf van administratie en zet in op de digitale arbeidsmarkt. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Probeer Maqqie gratis en ontdek hoe jouw personeelsadministratie sneller en beter kan. We regelen kosteloos de overstap indien nodig. Nog vragen? Onze experts staan voor je klaar.