Navigeer naar content

Payroll voor jouw onderneming

Met payroll besteed je het juridisch werkgeverschap uit. Daarmee heb jij geen omkijken meer naar alle verplichtingen, personeelsadministratie en financiële risico's. Als je besluit om te gaan payrollen, dan verzorgt Maqqie alle administratie en juridische werkgeverstaken die horen bij jouw personeel. Jij bespaart daardoor tijd én geld.

3200+ bedrijven groeiden met Maqqie

4.7

Alles over payroll

 • Wat is payroll?

  Bij payrolling besteed je alle verplichtingen die je als werkgever hebt uit aan een payrollbedrijf (in dit geval Maqqie). Jouw bedrijf (= de inlener) betaalt een fee aan de payroller en de payroller regelt vervolgens je personeels- en salarisadministratie. En daar merken je medewerkers niets van, want in de praktijk blijf jij voor je medewerkers de werkgever. Ze blijven gewoon bij jou werken zoals ze gewend waren.

 • Waarom payroll?

  Alle administratieve rompslomp die komt kijken bij personeel kost veel tijd en energie. Dat laat je allemaal over aan het payrollbedrijf. Dat betekent bijvoorbeeld dat je geen contracten meer hoeft op stellen, sociale premies hoeft te betalen of juridische kwesties moet oplossen. Daarnaast zorgt payroll ervoor dat je altijd aan de laatste regelgeving voldoet en je medewerkers krijgen waar ze recht op hebben.

 • Wanneer payroll?

  Payroll is voor zowel grote als kleine bedrijven in te zetten. Heb jij bijvoorbeeld een kleine onderneming zonder HR-afdeling? Dan krijg je met payroll een hoop tijd terug die je anders aan alle administratie kwijt zou zijn. Maar ook voor (middel)grote bedrijven is payroll een oplossing. Juist bij grote bedrijven zijn het verkleinen van de ondernemersrisico's effectief omdat alles op grotere schaal plaatsvindt.

 • Wat kost payroll?

  Payroll kosten bereken je door het bruto uurloon te vermenigvuldigen met de omrekenfactor (ook wel payroll factor genoemd). De gemiddelde omrekenfactor is 1.67 maar er zijn ook uitschieters boven 1.75. Wanneer een medewerker dus €10 per uur verdient en het payrollbedrijf heeft een omrekenfactor van 1.67, dan zijn de payroll kosten per uur €16,70.

 • De voordelen van payroll op een rij

  • Geen omkijken meer naar personeels- en salarisadministratie

  • Geen risico op kosten van verzuim of ontslag

  • Je hebt geen omkijken naar veranderingen in wet- en regelgeving

  • Voorfinanciering van loonkosten

  Ik wil een adviesgesprek Bespaar direct tot 10 uur administratie per week
  Urenadministratie payroll
 • Payroll in de praktijk

  Bij Maqqie zorgen we ervoor dat het payroll proces zo snel en soepel mogelijk verloopt.

  Ik wil een adviesgesprek Bespaar direct tot 10 uur administratie per week

Waarom payroll bij maqqie?

 • Gemiddeld 28% goedkoper

  Ja, met payroll van Maqqie zijn we gemiddeld gezien 28% goedkoper dan andere payrollers. We vergeleken offertes van 8 concurrenten. En daaruit bleek dat wij gemiddeld gezien 28% goedkoper zijn, en dat bespaart jouw onderneming flink wat geld.

 • Handige app

  Onze app scoort gemiddeld een 8,0 van klanten. Dat betekent dat je dus in een makkelijk uren goedkeurt, verlof inziet en je medewerkerspoule bekijkt. Daarnaast zit het gebruik van onze app al verrekend in de fee en betaal je geen dure implementatiekosten. Win-win dus!

 • Soepele onboarding

  Ons Customer Succes team geeft jou en je medewerkers een soepele onboarding waardoor je zo snel mogelijk aan de slag kunt. Ook wanneer je van een andere payroller overstapt regelen wij kosteloos deze overstap.

Ik wil een adviesgesprek
Bespaar direct tot 10 uur administratie per week

Payroll klant aan het woord: Dasko

Payroll klantervaringen

 • “Voordat we bij Maqqie kwamen, waren we zelf heel veel tijd kwijt aan papierwerk.”

  Mirthe

  HR-Adviseur, Dasko Koel- en Vriestransporten (Almelo)

 • "Ik heb mijn situatie uitgelegd en werd fijn geadviseerd. Binnen een week werden mijn medewerkers uitbetaald."

  Pepijn

  Eigenaar, Pepijn's Kitchen (Haarlem)

 • “Als ondernemer in de horecabranche heb je het erg druk en houd je weinig tijd over. Maqqie regelt alles soepel en snel voor ons.”

  Amar

  Eigenaar, Sweet Dreams Bakery (Eindhoven)

Adviesgesprek inplannen

Ontdek hoeveel je kunt besparen op basis van jouw situatie. Toch liever direct contact? Bel 088 010 7500.