Payrollen voor wie is het geschikt?

Door: Anne van der Rest
payrollen_voor_wie_is_het_geschikt_
18 januari 2022
5 minuten lezen

Is payrollen geschikt voor iedere branche en bedrijf? Ja, zeker! Als ambitieuze ondernemer hoeven we jou niet meer uit te leggen dat flexibiliteit binnen een bedrijf een must is. Net zoals goed personeel. Daarom is payrollen zo handig. En of je nou veel of weinig personeel in dienst hebt - het blijft mega veel regelwerk. En ook die vervelende administratieve rondslomp rondom personeel wordt door een payroller voor je gefixt. Waarom is payrollen dan geschikt voor iedere onderneming? Check het hier  

Voordat we je kunnen overtuigen dat payrollen voor iedere organisatie geschikt is, leggen we eerst kort uit wat het precies is. Kies je voor payrollen? Dan wordt de payroll-organisatie de juridische werkgever van jouw werknemers. Jij hebt nog steeds de leiding over jouw personeel en wij fixen de rest. Een payroll-organisatie wordt verantwoordelijk voor alle werkgeversplichten. Een Maqqie, toch? Wil je nog dieper in de boeken duiken, check dan vooral de blog ‘Wat is payroll’ en ‘Hoe werkt verloning?'

platformeconomie_

Wanneer moet een platform met werknemers werken?

Uber en Deliveroo worden gevloerd door de Europese Commissie. Als het aan de Europese Commissie ligt krijgen platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers of koeriers meer rechten. Ze moeten behandeld worden als gewone werknemers. De reacties zijn over dit advies zijn behoorlijk verdeeld. Ook wij hebben een visie over het advies van de Europese Commissie. Daarom hebben wij vanuit Maqqie een beknopt alternatief advies uitgewerkt.

Payrollen voor de zelfstandige die extra handjes zoekt

Door te kiezen voor payrollen word je verlost van een hele hoop ondernemerszorgen. Daarom is payrolling ook juist geschikt voor de kleinere MKB’ers met één of twee medewerkers. Gaat je bedrijf als een malle, dan zal je waarschijnlijk extra hulp nodig hebben. Bij het aannemen van personeel komt er een administratieve romplomp om de hoek kijken, waarin jij als kleinere ondernemer liever geen tijd en energie wilt steken.

De administratieve lastenverlichting is niet het enige voordeel van payrollen voor de kleinere onderneming. De zekerheid dat er bij ziekte geen factuur gestuurd wordt, is een opluchting. Een zieke werknemer is natuurlijk voor zowel de werknemer als de werkgever super vervelend. Maar bij een kleinere onderneming kan ziekte een behoorlijk aanslag zijn op de productiviteit. En dan kan het ook nog zijn dat je een vervanger moet regelen en inwerken.

Met payrollen hoef je je daar niet meer druk om te maken. Wij fixen het hele proces van een zieke werknemer. Daarnaast kan je gratis gebruik maken van de uitgebreide kennis van een payroller.

Payrollen voor mkb’ers met groeiplannen

Ook in het MKB kan payroll een uitkomst zijn. Als ondernemer wil jij zeer waarschijnlijk groeien en dat lukt zelden zonder je personeelsbestand uit te breiden. Hierbij komen er wel gelijk honderden vragen op je af: is mijn administratie bestand tegen deze groei, met wat voor wet- en regelgeving moet ik rekening houden? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Bij een groeiend personeelsbestand horen ook groeiende risico’s, verantwoordelijkheden en uitdagingen, terwijl je als mkb’er al voor genoeg uitdagingen staat. Van het aantrekken van de juiste talenten, tot het opschalen naar een grotere salarisadministratie. Dit kost een hoop geld, tijd en energie. Kies je voor payrollen? Dan ben je hiervan verlost. En kan jij gewoon lekker ondernemen en doorgroeien. 

Daarnaast hoef je nooit meer te denken aan contact met de Belastingdienst over personeel, het UWV of de arbodienst. Doordat al deze werkzaamheden worden overgenomen, kan jij je als werkgever volledig richten op de werkzaamheden binnen uw onderneming.

Payrollen voor grote ondernemingen die hun vaste kern van medewerkers willen uitbreiden

Payrollen is niet alleen geschikt voor de klein- of middelgrote bedrijven. Dit is wel een gedachte die veel ondernemers hebben. Een voordeel van payrollen is dat het je ondernemersrisico behoorlijk verkleint. Dit geldt dus ook voor grote ondernemers.

Waarschijnlijk heb je als grotere ondernemer al een aantal vaste werknemers in dienst en misschien ook nog wel een aantal oproepkrachten. En je personeelsbestand zal eens in de zoveel tijd veranderen. Iedere keer dat je een nieuw toptalent aanneemt of wanneer er iemand weggaat, moet jij allerlei zaken in gang zetten. Zo moet je iedere keer weer een werknemer af- of aanmelden bij verschillende instanties. Een rotklusje dus. Ook dit fixen wij als payroll-organisatie.

Daarnaast heb je met payrollen een duidelijk financieel overzicht. Vooraf weet je exact wat een werknemer kost wanneer ze bij jou aan de slag gaan. Dit is wel zo overzichtelijk. Kan je dan alleen flexibele contracten op de payroll-lijst zetten? Nee, zeker niet. Ook jouw vaste personeel kan je op de payroll zetten.

Payrollen is mogelijk in elke branche.

Je hebt net kunnen lezen dat payrollen geschikt is voor elke soort onderneming – van groot tot klein. Hoe zit dit dan met de branche waar een onderneming werkzaam in is? Payrollen is voor iedere branche geschikt. Het kan zijn dat jouw bedrijf onder een cao-regeling valt. Cao’s zijn collectieve afspraken tussen organisaties van werkgevers en werknemers in een bepaalde sector of bedrijfstak. Dat is een goede zaak, want zo worden de rechten van werknemers beschermd en zijn afspraken helder. Er is alleen één dingetje dat het lastig maakt: cao’s zijn ingewikkeld. Want hoe weet je als werkgever of je alle regeltjes in dat document van 60 kantjes hebt nageleefd? En dan verandert de cao ook nog eens regelmatig.

Bij Maqqie hebben we dat probleem ook ingezien en er een oplossing voor bedacht. In onze app hebben we meer dan 50 van de meest voorkomende cao’s doorgespit en versimpeld tot hapklare vragen. Op basis van jouw antwoorden op die vragen stelt de Maqqie-app áltijd een cao-proof contract op voor jouw nieuwe samenwerking.

Payroll: gemiddeld 28% goedkopere dienstverlening met Maqqie

Ben je al actief met payroll, maar wil jij goedkoper uit zijn? Dat kan! Bij Maqqie zijn we gemiddeld gezien 28% goedkoper met onze dienstverlening Payroll 'a la Maqqie'. Daarnaast bieden we ook nog eens tot 4 jaar flexibiliteit en is urenregistratie met onze app een eitje! Twijfel niet langer en neem nu contact op.


Neem contact op  Meer over payroll

Door: Anne van der Rest
18 januari 2022
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder