Navigeer naar content

Zwaarwerkregeling per 2025 ook voor uitzendkrachten

02 september 2024

Uitzendkrachten kunnen per 1 januari 2025 ook gebruikmaken van de zwaarwerkregeling die in de bouw & infra geldt. Dit is afgesproken door de cao-partijen uit de uitzendbranche en de bouw & infra. Met de zwaarwerkregeling kan de uitzendkracht in de bouw & infra, onder bepaalde voorwaarden, maximaal 3 jaar voor de AOW-leeftijd stoppen met werken.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de zwaarwerkregeling, moet de uitzendkracht aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De uitzendkracht moet een vakkracht zijn.

  • De uitzendkracht moet deelnemen aan het bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW).

  • In de laatste 25 jaar moet de uitzendkracht minstens 20 jaar in de bouw & infra hebben gewerkt, als werknemer of uitzendkracht.

Aanvraag

Vanaf 1 november 2024 kun je als uitzendkracht een aanvraag indienen bij het Aanvullingsfonds bouw & infra. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kan de uitkering vanuit de zwaarwerkregeling ingaan vanaf de gekozen intredingsdatum. Je kunt tot en met 31 december 2025 instromen in de regeling. De uitkeringen lopen maximaal drie jaar door – dus tot uiterlijk eind 2028.

Wat gebeurt er na 2025?

Of uitzendkrachten na 2025 nog gebruik kunnen maken van de zwaarwerkregeling is nog niet zeker. De cao-partijen gaan hierover nog verder in overleg.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.