Navigeer naar content

Cao afbouw

 • Cao Afbouw

  De regeling van deze cao zijn van toepassing op alle bedrijven die vallen onder stukadoors-afbouwbedrijf, het plafond- en wandbedrijf, het vloerenbedrijf, het terrazzobedrijf, het blokkenstelbedrijf en het natuursteenbedrijf en op alle werknemers, werkzaam in de ondernemingen op het hiervoor genoemde gebied.

  De bepalingen van deze CAO zijn ook van toepassing op bedrijven die voor minimaal 70% van hun omzet gericht zijn op ondersteunende werkzaamheden. Onder ondersteunende werkzaamheden vallen financiële, administratieve, logistieke, verzorgende, technische, commerciële, leidinggevende en/of organisatorische werkzaamheden verstaan.

Opzeggen

Als de werknemer wil opzeggen, dan geldt een opzegtermijn van één maand. De werknemer moet dit wel schriftelijk doen. Als de werkgever wil opzeggen, dan geldt ook een opzegtermijn van één maand. De werknemer ontvangt een aangetekende brief van de werkgever als een aanvraag bij het UWV is gedaan.

Pensioen

De pensioenregeling loopt bij de Stichting bpfBOUW.

 • Belangrijke wijzigingen binnen de cao

  • Op 1 september 2024 worden de lonen van werknemers in de CAO-Afbouw (met uitzondering van de BBL-lonen) wederom met € 150,- per maand verhoogd.

  • Op 1 februari 2025 stijgen de lonen (met uitzondering van de BBL-lonen) conform CPI, waarbij een minimum van 2% en een maximum van 4% is afgesproken.

  Wijzigingen cao particuliere beveiliging

Cao afbouw loontabellen 2024

Garantieloon afbouwwerknemers vanaf 21 jaar met uitzondering van natuursteen. Geen zorgen meer over salariswijzigingen?

Loontabel afbouw

Garantieloon afbouwwerknemers natuursteen vanaf 21 jaar.

Loontabel afbouw natuursteen

Garantieloon UTA-werknemers vanaf 21 jaar (afbouw en natuursteen)

Loontabel afbouw natuursteen

 • Meer focus op jouw bouw bedrijf

  Wil jij je volledig richten op het managen van jouw organisatie? Maqqie neemt voor jou de personeelsadministratie over. Van verloning tot reiskostenvergoeding, van pensioenopbouw tot belastingen en premies. Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.

  Maqqie voor afbouw
Meer weten?
Geen omkijken meer naar toeslagen met Maqqie

Op de hoogte blijven van cao-wijzigingen?

Schrijf je in en ontvang alle updates van de cao waarin jij actief bent.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.