Sociale veiligheid op de werkvloer

Door: Anne van der Rest
emotionele_veiligheid_op_het_werk_
2 juni 2022
4 minuten lezen

Er is niets belangrijker dan dat werknemers op de werkvloer volledig zichzelf kunnen én durven te zijn. Stel je maar eens voor dat je 30 of meer uur per week op je tenen moet lopen of je oncomfortabel voelt. Of misschien is er zelfs niemand om een oprecht gesprek mee te voeren. Dat zijn werkomstandigheden waar je in ieder geval niet gelukkig van wordt. Sociale veiligheid is dan ook een belangrijke voorwaarde om arbeidsvreugde en betrokkenheid met de organisatie te creëren. Wat kan jij als ondernemer doen om die vorm van veiligheid te verhogen?

Wat is sociale veiligheid?

Sociale (of emotionele) veiligheid is de laatste tijd een enorm hot topic. Zo zijn er namelijk de afgelopen jaren een aantal organisaties vanwege sociale veiligheid in het nieuws verschenen. Helaas, niet altijd even positief, omdat het ging over ongewenst gedrag, angstcultuur en intimidatie. Maar wat is sociale veiligheid eigenlijk? Het is een werkklimaat waarin medewerkers zich vrij voelen hun mening naar voren te brengen en niet vrezen voor belediging, vernedering of intimidatie.

platformeconomie_

Wanneer moet een platform met werknemers werken?

Uber en Deliveroo worden gevloerd door de Europese Commissie. Als het aan de Europese Commissie ligt krijgen platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers of koeriers meer rechten. Ze moeten behandeld worden als gewone werknemers. De reacties zijn over dit advies zijn behoorlijk verdeeld. Ook wij hebben een visie over het advies van de Europese Commissie. Daarom hebben wij vanuit Maqqie een beknopt alternatief advies uitgewerkt.

Waarom is sociale veiligheid zo belangrijk?

Een sociaal veilig werkklimaat draagt bij aan het verander- en leervermogen van je werknemers. Dat klinkt goed, toch? In een omgeving waarin medewerkers zich vrij voelen om hun mening naar voren te brengen en niet bang hoeven te zijn om fouten te maken, zijn zij eerder bereid om zich kwetsbaar op te stellen en initiatief te nemen. En dat zijn noodzakelijke voorwaarden voor individuen en teams om te leren.

Kijk eens als leidinggevende of ondernemer op een andere manier naar jouw team(s). Durven ze oprecht feedback te geven, openlijk toe te geven dat ze fouten hebben gemaakt en van elkaar te leren? Kunnen ze direct en kritisch zijn en kunnen ze om hulp vragen als ze er zelf niet uitkomen? Durven ze te zeggen wat ze denken, out-of-the-box te denken, creatieve oplossingen voorstellen en boven het maaiveld uitsteken?

Dit zijn eigenschappen die zorgen voor doorbraken in de markt. Voor innovatie. En dus voor succes van jouw team of bedrijf.

Hoe stimuleer je sociale veiligheid?

Er zijn een aantal zaken die jij als directie, HR-professional of teamleider kan oppakken om een sociaal veilige werkomgeving te creëren voor je werknemers:

  1. Het begint met het omarmen en bespreekbaar maken van sociale waarden door het leiderschap. Zet sociale waarden (hoog) op de agenda en creëer inzicht hoe het er binnen de organisatie aan toe gaat.
  2. Stel jezelf kwetsbaar op en geef vooral zelf het goede voorbeeld. Vraag jezelf af hoe benaderbaar jij je nu opstelt.
  3. Ga serieus met het onderwerp sociale veiligheid om. Laat het niet zomaar bij inzicht geven. Zet inzichten om in een actief beleid om sociale waarden in jullie organisatie te borgen.
  4. Wees transparant over het onderwerp. Ga conflicten niet uit de weg en bemiddel onpartijdig. Wees een spiegel voor je medewerkers en stel gewetensvragen zoals ‘Hoe zou jij zelf behandeld willen worden?’
  5. Volg altijd je gevoel en intuïtie. Voelt iets niet goed? Blijf je een bepaalde situatie in twijfelen over goed of fout? Negeer dit dan niet en kaart het aan bij de personen uit de desbetreffende situatie.
  6. Iedere organisatie heeft mensen die een bovengemiddeld gevoel voor integriteit en rechtvaardigheid hebben. De vraag is: ken je ze en hoe goed luister je echt naar deze mensen?
  7. Blijf feedback vragen en monitoren. Wat gebeurt er in je bedrijf? Praat hierover. Zoek moeilijk bespreekbare onderwerpen bewust op en leg ze op tafel.

Dus als jij meer betrokken, loyalere, meer innovatieve en vrolijkere collega’s in jouw team of onderneming wilt, maak dan van sociale veiligheid werk!

Door: Anne van der Rest
2 juni 2022
4 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder