Veilig onderweg

Door: Anne van der Rest
veilig_onderweg
3 juni 2022
5 minuten lezen

Werkgevers hebben een grote verantwoordelijkheid als het gaat om de veiligheid van hun werknemers. Hoewel de eerste aandacht veelal besteed wordt aan veiligheid op de fysieke werkplek, zijn vaak de risico’s van de mobiele werkplek aanzienlijk groter. Het is belangrijk dat werknemers ook onderweg ARBO-proof zijn. In vijf jaar tijd is het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen meer dan verdubbeld. De belangrijkste oorzaak is het gebruik en de afleiding van smartphones. Voor werkgevers ligt er hier een belangrijke taak. Als werkgever moet je immers voor de veiligheid van je werknemers zorgen. Ook wanneer zij onderweg zijn naar het werk of voor de uitvoering van het werk.  

Afleiding in het verkeer

Tijdens het rijden even een kort telefoontje van je manager beantwoorden, de navigatie instellen of een appje sturen. Het is net zo verleidelijk als verraderlijk. Het aantal ernstige verkeersongevallen lag in 2021 rond de 21.000 en daarbij waren 600 dodelijke slachtoffers te betreuren. De mobiele telefoon heeft daar een negatief effect op. Onderweg je telefoon gebruiken maakt de kans op een ongeluk drie keer zo groot. De telefoon staat namelijk symbool voor afleiding in het verkeer. Naast dat we tijdens het rijden aan het bellen, appen of muziek luisteren, zijn veel bestuurders bezig met allerlei dingen waardoor je afgeleid kan raken. Eten en drinken, documenten lezen of praten met medepassagiers, we vinden het heel normaal. Terwijl afleiding juist negatieve effecten heeft op het gedrag en reactiesnelheid in het verkeer. Misschien logisch, maar zelfs activiteiten waarbij je slechts even niet naar het verkeer kijkt, verhogen de kans op een ongeval aanzienlijk.

platformeconomie_

Wanneer moet een platform met werknemers werken?

Uber en Deliveroo worden gevloerd door de Europese Commissie. Als het aan de Europese Commissie ligt krijgen platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers of koeriers meer rechten. Ze moeten behandeld worden als gewone werknemers. De reacties zijn over dit advies zijn behoorlijk verdeeld. Ook wij hebben een visie over het advies van de Europese Commissie. Daarom hebben wij vanuit Maqqie een beknopt alternatief advies uitgewerkt.

Tips om veilig rijden te stimuleren

Als werkgever wil je het beste voor jouw werknemers. Veilig rijden en je kunnen focussen op het verkeer horen daar natuurlijk ook bij. Veilig rijden kan op verschillende manieren bijdragen aan het organisatie-imago: minder ongelukken, minder schades aan het wagenpark, stiptere bezorgtijden, meer tevreden werknemers en minder verkeersboetes. Wat kan jij als ondernemer doen? Check dan deze tips, en kies welke acties die bij jouw organisatie passen.

  1. Ga in gesprek - veel werknemers denken van hun leidinggevende of werkgever dat ze ook onderweg bereikbaar moeten zijn. Werkdruk is dus ook een veel genoemde reden om tijdens het rijden een appje, e-mailtje of telefoontje af te handelen. Het is goed om hierover in gesprek te gaan met je werknemers. Je kan aangeven dat de veiligheid van je medewerkers altijd bovenaan staat en dat je niet wilt dat ze berichten lezen of erop reageren wanneer ze onderweg zijn.
  2. Maak samen afspraken - niet ieder bedrijf is gelijk. Daarom is het goed om afspraken te maken waarvan je weet dat jullie die als organisatie kunnen nakomen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een totaalverbod: de telefoon mag pas weer worden gebruikt op de bestemming of bij een tussenstop. Maar vind je dit te ver gaan, dan kan je ook een afspraak maken dat alleen handsfree bellen is toegestaan.
  3. Geen bericht is goed bericht – met deze afspraak help je werknemers om niet in de verleiding te komen hun telefoon te gebruiken. Want zolang er geen urgent bericht binnenkomt, kunnen ze rustig verder rijden en de aandacht op de weg houden.
  4. Leg afspraken officieel vast – leg gemaakte afspraken over veilig onderweg daarom vast door het onderwerp op te nemen in de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RIE).
  5. Geef het goede voorbeeld - het is vanzelfsprekend dat iedereen binnen het bedrijf een voorbeeldfunctie heeft. Maar als management dien je vooral te laten zien dat je achter de gemaakte afspraken staat en daar ook zoveel mogelijk rekening mee houdt.
  6. Laat resultaten zien – minder schades aan het wagenpark, minder uitval van werknemers, meer leveringen op tijd, meer tevreden werknemers en minder verkeersboetes. Veilig rijden kan op die en andere manieren bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Bepaal concrete doelstellingen die je met elkaar nastreeft, die je vervolgens presenteert aan collega’s zodat bereikte mijlpalen kunnen worden gevierd.

Zeker voor bezorgers van pakketten, maaltijden, boodschappen is dagelijks de druk hoog om de vele geplande leveringen binnen de gestelde tijd af te handelen. Bij tegenspoed kan een domino-effect ontstaan en wordt de verleiding groter om risico’s te nemen om tijd goed te maken. Als verantwoorde werkgever hou je rekening met enige vorm van tegenspoed maar zorg je vooral voor een cultuur en gedrag waarbij veiligheid onderweg gewaarborgd blijft.

Door: Anne van der Rest
3 juni 2022
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder