Veiligheid op de werkvloer

Door: Anne van der Rest
veiligheid_op_de_werkvloer
30 mei 2022
5 minuten lezen

Van 30 mei tot en met 3 juni 2022 is het in Nederland de Week van de Veiligheid. Nu is - of was - bij het opstarten van jouw bedrijf veiligheid misschien niet het eerste onderwerp op je prioriteitenlijst. Maar veiligheid is wel een belangrijke voorwaarde voor duurzaam succesvol ondernemerschap. Dat geldt voor jou als ondernemer, maar ook voor je medewerkers, toeleveranciers en klanten. Een veilige werkomgeving is van essentieel belang: daar sta je mogelijk pas bij stil als dit niet vanzelfsprekend is. Tijdens deze week van de veiligheid geven we je tips & tricks om een veilige werkomgeving te creëren.  

Wat is veiligheid op de werkvloer?  

Bij veiligheid op het werk gaat het niet alleen om het werken met veilige en goedgekeurde middelen (zoals het gebruik van machines, gereedschappen, apparaten en installaties), maar veilig gedrag is net zo belangrijk. Heldere voorlichting, duidelijke werkinstructies, het juiste gebruik van middelen en regelmatig onderhoud en keuring - vaak verplicht - verhogen de veiligheid. Daar zijn werkgevers en werknemers samen verantwoordelijk voor. 

platformeconomie_

Wanneer moet een platform met werknemers werken?

Uber en Deliveroo worden gevloerd door de Europese Commissie. Als het aan de Europese Commissie ligt krijgen platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers of koeriers meer rechten. Ze moeten behandeld worden als gewone werknemers. De reacties zijn over dit advies zijn behoorlijk verdeeld. Ook wij hebben een visie over het advies van de Europese Commissie. Daarom hebben wij vanuit Maqqie een beknopt alternatief advies uitgewerkt.

Veiligheid op het werk, waarom belangrijk? 

Naast dat een veilige werkplek wettelijk verplicht is, is het ook cruciaal voor de gezondheid van je onderneming. Er zijn namelijk vele voordelen als jij zorgt voor veiligheid op de werkvloer. Het is goed voor je werknemers, voor jezelf en je bedrijf, drie keer winst dus ;-) Maar wat zijn dan de voordelen van veiligheid op het werk?  

  • Minder kort verzuim - je werknemers zullen zich veel prettiger voelen als ze veilig kunnen werken. Hierdoor zullen ze zich niet snel en (onnodig) ziekmelden. Zeker met het oog op de huidige krappe arbeidsmarkt is dit een must. Je kan namelijk de bezetting op de werkvloer stabiel en hoef je werknemers niet vaak te missen.  
  • Minder arbeidsongevallen - arbeidsongevallen kunnen met de nodige voorzorgsmaatregelen voorkomen worden. Een arbeidsongeval kan hele grote gevolgen hebben. De allerbelangrijkste: een ernstig gewonde werknemer of misschien zelf wel erger. Genoeg reden dus om bedrijfsongevallen te voorkomen. Daarnaast veroorzaakt een bedrijfsongeval veelal ook flinke financiële en/of materiele schade op.
  • Betere bedrijfsreputatie - Een veilige werkplek verbetert jouw reputatie als goede werkgever. Zowel binnen je bedrijf als daarbuiten. Met een goede reputatie en uitstraling kun je zelfs nieuwe klanten aantrekken en langer behouden.  
  • Geen personeelstekort - Als je werk maakt van veiligheid, wordt je bedrijf aantrekkelijker voor nieuw talent. Daarnaast zullen je huidige werknemers ook minder snel vertrekken. Zo voorkom je een personeelstekort in de toekomst.  
  • Geld besparen - door een veilige werkomgeving kan je flink wat verzuimkosten besparen. Daarnaast voorkom je dure schadeclaims na een bedrijfsongeval en mogelijke boetes van de Arbeidsinspectie. Hiermee kun veel geld besparen. 

Er is dus veel te winnen als je zorgt voor veilige werkomstandigheden. 

Hoe zorg je voor veiligheid op het werk? 

Iedere ondernemer wil natuurlijk een veilige omgeving voor zijn of haar personeel, maar dat kan soms best wel een uitdaging zijn. Met deze tips helpen we je op weg om een veilige werkomgeving te creëren.  

  • Betrokkenheid (top)management is essentieel - om een verandering in de veiligheidscultuur tot stand te brengen, moet het (top)management achter de verandering staan. In woorden, maar ook in daden: budget vrijmaken, aanwezig zijn, het goede voorbeeld geven.  
  • Maak een RI&E - heb je werknemers in dienst, dan ben je verplicht een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E of RIE) te maken. Hiermee breng je het risico op ongelukken in kaart en kun je ze gericht aanpakken. 
  • Zoek de weerstanden en los ze op - iedereen wil aan het einde van de dag gezond naar huis. Mensen vinden veiligheid en gezondheid belangrijk en toch werken zij niet altijd veilig. De weerstand om het goede te doen, kan verschillende oorzaken hebben. Verken de weerstanden en los ze op. Dit geeft mensen de ruimte om hun gedrag te veranderen en bij te dragen aan het tot stand komen van een sterke veiligheidscultuur  
  • Beloon goed gedrag - het belonen van het gewenste veiligheidsgedrag kan een grote daling van het aantal ongevallen en incidenten tot gevolg hebben. Bestraffen van ongewenst gedrag werkt slechts ontkenning en vermijding in de hand. Door veiligheid te benaderen vanuit een positieve invalshoek, ontstaat een ‘no blame’-cultuur waarin gedrag bespreekbaar wordt. 
  • Resultaten werken stimulerend om de veiligheid verder te verbeteren. Om te bepalen of er resultaten zijn behaald, moet er worden gemeten. Om te kunnen meten, moeten er prestatie-indicatoren worden vastgesteld. Wanneer de resultaten zijn gemeten, worden ze gecommuniceerd aan de organisatie met de bedoeling de werknemers te motiveren zich blijvend in te spannen voor de veiligheid. 

Grijp de Week van de Veiligheid aan om ook binnen jouw bedrijf meer (aandacht voor) veiligheid op de werkvloer te creëren. Laat je inspireren door onze tips & tricks en maak concrete doelstellingen en specifieke plannen die passen bij jouw onderneming. 

Door: Anne van der Rest
30 mei 2022
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder