Navigeer naar content

Word jij doorbetaald op een vrije feestdag?

Het is afhankelijk van je contract of je tijdens feestdagen zoals Pasen, Hemelvaart en Pinksteren krijgt doorbetaald. Onderstaand vind je informatie over wanneer je wel of niet doorbetaald krijgt.

Is jouw bedrijf geopend tijdens de feestdagen?

Wanneer jouw bedrijf geopend is, is de doorbetaling van een vrije feestdag niet van toepassing. Je werkt gewoon volgens het werkrooster. Je schrijft uren en krijgt deze uitbetaald. Controleer bij het uren schrijven of je de mogelijkheid hebt om voor feestdagen te kiezen, dan is er namelijk een feestdagtoeslag van toepassing. 

Is jouw bedrijf gesloten tijdens de feestdagen?

Wanneer jouw bedrijf is gesloten op een dag die je normaal werkt, heb je recht op doorbetaling van deze vrije feestdag.

Doorbetaling uitzendbasis*

Wanneer je als uitzendkracht op deze dag minimaal 7x hebt gewerkt in de voorgaande 13 weken, dan krijg je het gemiddeld aantal uren uitbetaald van de dag die je hebt hebt gewerkt. Heb je nog geen 13 weken gewerkt? Dan kijken we of je in de contractduur minimaal de helft van de tijd op deze dag hebt gewerkt. 

Doorbetaling payrollbasis*

Ben je een oproepkracht? Dan word je niet opgeroepen tijdens feestdagen en dus ook niet doorbetaald. Heb je een contract met een vast aantal uur? Dan word je doorbetaald tijdens feestdagen op basis van de geldende cao: 

  • Ofwel het gemiddelde aantal uren die je normaal op deze dag werkt.

  • Ofwel een standaard werkdag.  

*Weet jij niet wat voor contract je hebt? Check het in de Maqqie-app onder Gegevens & contracten > Contracten. 

  • ‘Flex payroll’ is een uitzendcontract  

  • ‘Classic payroll’ is een payrollcontract.  

Wanneer ontvang ik de uitbetaling rondom feestdagen?

Goede Vrijdag

Omdat de banken op Goede Vrijdag zijn gesloten, ontvang je de wekelijkse of vierwekelijkse uitbetaling op donderdag 28 maart in plaats van vrijdag 29 maart. moet werken op een feestdag, heeft de medewerker recht op 100% feestdagentoeslag.

Pasen

Als je recht hebt op een doorbetaalde feestdag, krijg je de uitbetaling samen met je uren van die week. Dat betekent dat je de wekelijkse uitbetaling van Tweede Paasdag ontvangt op vrijdag 12 april. Word je per vier weken uitbetaald? Dan ontvang je het op vrijdag 26 april.

Hemelvaartsdag

Omdat de banken ook op Hemelvaartsdag zijn gesloten, ontvang je de reguliere uitbetaling van vrijdag 10 mei uiterlijk aan het einde van de dag. 

Heb je nog meer hulp nodig?

We staan graag voor je klaar!