Navigeer naar content
Maqqie logo

Een zieke werknemer, wat nu?

Wat je moet weten

Heeft een van jouw werknemers zich bij je ziekgemeld? Vervelend! Dit is wat je als werkgever moet weten over het verzuimproces bij Maqqie:

  1. Verwijs de werknemer meteen door naar de Maqqie-app. Onder 'beschikbaarheid' en het tabje 'verzuim' kunnen zij zich ziekmelden. Hier stellen wij een paar korte vragen, zodat we de ziekmelding goed kunnen verwerken en begeleiden. 

  2. De werknemer ontvangt een bericht met informatie over de regeling voor doorbetaling. Een van onze casemanagers neemt binnen 48 uur contact op met de Maqqer. 

  3. Tijdens de periode van ziekte is het verstandig als je regelmatig contact opneemt met de werknemer. De Maqqer voelt daarmee betrokkenheid, en de kans is groter dat hij of zij snel weer aan het werk is.

  4. Als de werknemer weer kan terugkeren op de werkplek, dan zal er een accountmanager contact met jou opnemen om de terugkeer te bespreken. Als de werknemer voor langere periode ziek is geweest, dan zou het kunnen dat hij of zij eerst gaat re-integreren. De werknemer zal dan steeds meer uren bij jou komen werken. Dit gaat altijd in overleg met de accountmanager, bedrijfsarts en de casemanagers. 

Meldt een werknemer zich beter? 

Verwijs de werknemer weer naar de Maqqie-app - hier kan onder hetzelfde tabje 'verzuim' worden aangegeven dat hij/zij weer beter is.

Let op: pas vanaf dan is de werknemer officieel beter en kan er weer lekker gewerkt worden!

Heb je nog meer hulp nodig?

We staan graag voor je klaar!