Navigeer naar content
Maqqie logo

Wat betekent payroll voor mijn medewerkers?

Bij payroll zijn de werknemers in dienst van het payrollbedrijf, niet bij jou. Daarom staat op hun contract niet jouw naam, maar die van het payrollbedrijf. Dat is de officiële werkgever, maar in de praktijk ben jij dat. Jij hebt deze medewerkers uitgekozen om bij jou te werken. Jij maakt de roosters en jij vertelt wat ze moeten doen. Op het werk merken zij er dus niets van. Ze horen gewoon bij het team.

Een voordeel voor payrollmedewerkers is dat ze zeker weten dat hun salaris op tijd wordt betaald. Maqqie zorgt daarvoor.

De wet zegt dat payrollwerknemers dezelfde rechten en plichten hebben als de werknemers die bij jou in dienst zijn. Maqqie past daarvoor altijd de juiste regels uit de juiste cao toe. Daarop kun jij vertrouwen.

1 - Salaris altijd goed en op tijd uitbetaald

Salaris – misschien wel dé reden voor je werknemers om te starten met werken. Yes, money! Zo gek is dat natuurlijk niet. Ze moeten toch ergens de huur van betalen? Maar de administratieve rondslomp rondom het regelen en uitbetalen van het salaris is voor veel bedrijven een maandelijks terugkerende uitdaging. Dan biedt payrolling een groot voordeel. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het werkgeverschap – dus ook in de salarisadministratie. Je werknemers hoeven nooit meer te wachten op hun salaris. En nog een voordeel: wij betalen salarissen wekelijks, 4-wekelijks of maandelijks uit. Win-win situatie dus.

2 - HR-oplossingen

Het doel van een ondernemer? Ondernemen natuurlijk! Doen wat jij het allerbeste kan. Helaas zijn er dan veel zaken die waarschijnlijk wel meer kostbare tijd in beslag nemen dan je lief is. De reden waarom wij er zijn. Wij regelen het werk rondom regelwerk. Hierdoor kan jij als echte ondernemer je volledig focussen op jouw doel. Super, toch? Zo kunnen werknemers met al hun vragen bij ons terecht. Misschien hebben zij vragen over hun arbeidscontract of over hun loonstrook. Door onze ervaring en experts hebben we veel kennis die we graag delen. Wij helpen jou en je werknemers graag met al je vragen.

3 - Pensioenregeling

Heerlijk dat je werknemers nu op tijd hun salaris krijgen en dat alles op orde is. Maar dat willen ze natuurlijk ook nog voor hun oude dag. Helemaal niet gek. Daarom zorgen wij ook voor een goed pensioen voor je werknemers. Het afsluiten van pensioenvoorziening kan voor werkgevers een behoorlijke kostenpost zijn. Als payrollbedrijf zorgen we dus ook dat jouw werknemers een goede pensioenregeling hebben. Zo kunnen je werknemers een heerlijke toekomst tegemoet zien.

4 - Verzuimbegeleiding

Is een werknemer ziek? Heel vervelend uiteraard! Een zieke werknemer kost je onderneming namelijk gigantisch veel geld. Een belangrijk voordeel van payrolling is dat wij je werknemers begeleiden bij ziekte. We blijven continu in contact met jouw werknemers, geven tips en zorgen ervoor dat hij of zij bij een bedrijfsarts terecht kan.

5 - Opleidingsmogelijkheden

Met een glimlach naar het werk gaan vinden wij heel belangrijk. En laat persoonlijke groei daar een belangrijke factor voor zijn. Daarom krijgen jouw werknemers bij Maqqie alle kansen zichzelf verder te ontwikkelen. Alle Maqqers kunnen zich aanmelden bij GoodHabitz: een online opleidingsportaal waar jouw werknemers meer dan 100 trainingen kunnen volgen.

Heb je nog meer hulp nodig?

We staan graag voor je klaar!