Payroll van kennismigranten

In Nederland kan je onder bepaalde voorwaarden een kennismigrant aantrekken. Het aannemen van een kennismigrant kan veel verschillende redenen hebben. Misschien is de kennis die jij zoekt wel helemaal niet te vinden in Nederland. Welke reden je als onderneming ook hebt, het moet goed en snel gefixt worden en dat snappen wij als geen ander.

Waarschijnlijk heb jij je ook al in dit onderwerp verdiept. En dus gezien hoeveel tijd en moeite het kost om jouw highly skilled migrant aan te trekken. Maar we hebben goed nieuws: Maqqie is door de Immigratie- en Naturalisatiedienst benoemd tot erkend referent. Hierdoor kunnen we goed en snel helpen met het aannemen van kennismigranten en hoef jij je geen zorgen meer te maken over wet- en regelgeving, de voorwaarden en administratie. 

Start je aanvraag

Toch liever direct contact? Bel onze accountmanager Jan op  06 59 20 00 08.

Payroll: altijd een lagere prijs

Achtergrond payroll kennismigranten 

Waarom kan ik niet zomaar een ‘kennismigrant’ voor mijn onderneming laten werken? Dat komt doordat de Nederlandse overheid ten aanzien van buitenlandse werknemers een beperkt toelatingsbeleid heeft. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat Nederlandse werknemers en EU-werknemers voorrang dienen te krijgen op onze eigen arbeidsmarkt. 

Binnen de EU en dus ook in Nederland geldt dat lokale werkzoekenden bij wet voorrang genieten bij de invulling van vacatures. Maar wat als dat laatste nu niet het geval is? Voor deze specifieke en aansprekende gevallen maar ook van tal van andere functies en omstandigheden geldt onder voorwaarden specifieke uitzonderingsregelingen, zoals de kennismigrantenregeling.

Vraag hier jouw voordeel aan

Payroll voor kennismigranten

Kennismigrantenregeling

Een kennismigrant is dus een immigrant die geen Europese nationaliteit heeft (EU/EER-lidstaat, Zwitserland of Noorwegen) en die toestemming heeft om in een land te werken waar zijn of haar kennis nodig is. Om kennismigranten makkelijker naar Nederland te halen heeft Nederland de kennismigrantenregeling in het leven geroepen. 

Vraag een offerte aan

Voorwaarden kennismigranten in dienst nemen

Zonder een erkend IND-referent is het onmogelijk om een kennismigrant aan te trekken. Hier hebben we dan ook gelijk de belangrijkste voorwaarde te pakken. Om dit voor je eigen bedrijf te fixen is een behoorlijk gedoe. Maar Maqqie kan gebruik maken van de versnelde toelatingsprocedure. De kennismigrant kan hierdoor binnen een mum van tijd aan de slag bij jouw bedrijf. Wij fixen het gehele proces van begin tot het einde. Wel zo fijn, want dan hoef jij je dus geen zorgen meer te maken over wet- en regelgeving, de voorwaarden en administratie. 

De tweede voorwaarde is dat de kennismigrant een verblijfsvergunning heeft. Wil de kennismigrant hiervoor in aanmerking komen, moet hij aan alle algemene voorwaarden voldoen plus een aantal extra voorwaarden.

Daarnaast moeten kennismigranten een marktconform salaris ontvangen. Dit wordt ieder jaar weer opnieuw vastgesteld door de overheid.

Vraag een offerte aan

Verloning van kennismigranten
Payrolling voor kennismigranten

Voordelen payrolling van een kennismigrant

Zoals genoemd is Maqqie een door de IND erkend referent en zijn wij ook helemaal thuis in de regelgeving en procedures rondom het aantrekken van kennismigranten. Wij fixen het hele proces van A tot Z: voor zowel jou als ondernemer als voor de kennismigrant zelf.  Dat geeft dan ook behoorlijk wat voordelen.

Daarnaast regelen wij namelijk ook alles rondom de verloning en arbeidscontracten. Je nieuwe specialist en jij hebben hier dus geen omkijken meer naar. Verhuizen naar een ander land brengt vaak al genoeg drukte met zich mee. Laat de cijfertjes en regeltjes daarom maar aan ons over. Naast de zaken voorafgaand aan het werk, regelen we tijdens jullie samenwerking ook de begeleiding bij eventuele ziekte; van contact met de bedrijfsarts tot re-integratie op de werkvloer.

Vraag een offerte aan

Contact Maqqie

Start je aanvraag

Ontvang binnen één uur een offerte. Toch liever direct contact? Bel onze accountmanager Jan op  06 59 20 00 08.

We gebruiken je e-mail alleen voor de offerte!

Deze bedrijven zijn al goedkoper uit