Kennismigrantenregeling

In Nederland kun je onder bepaalde voorwaarden een kennismigrant aannemen. Het aannemen van een kennismigrant kan veel verschillende redenen hebben. Misschien is bijvoorbeeld de kennis die jij zoekt wel helemaal niet te vinden in Nederland. Welke reden je als onderneming ook hebt, je wil dat dit goed en snel geregeld wordt.

Met Maqqie kan dat! Wij zijn namelijk door de Immigratie- en Naturalisatiedienst benoemd tot erkend referent. Hierdoor kunnen we goed en snel helpen met het aannemen van kennismigranten en hoef jij je geen zorgen meer te maken over verloning, wet- en regelgeving, de voorwaarden en administratie.

Ontvang offerte of regel het zelf

Maqqie

 

Payroll en de WAB

Voordelen payroll kennismigranten

Wanneer je als kennismigrant bij Maqqie op de payroll staat, geniet je van de volgende voordelen:

 • Erkend IND-referent
 • Specialist in alles rondom regelgeving en procedures
 • Van A tot Z alles geregeld voor jou en de kennismigrant
 • Wij regelen alles rondom de verloning en arbeidscontracten
 • Volledige ontzorging en begeleiding bij ziekte

Lees meer of regel het direct

Voorwaarden payroll kennismigranten 

Waarom kan ik niet zomaar een ‘kennismigrant’ voor mijn onderneming laten werken? Dat komt omdat de Nederlandse overheid ten aanzien van buitenlandse werknemers een beperkt toelatingsbeleid heeft. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat Nederlandse werknemers en EU-werknemers voorrang dienen te krijgen op onze eigen arbeidsmarkt. 

Ook is het zonder een erkend IND-referent onmogelijk om een kennismigrant aan te trekken. Hier hebben we dan ook gelijk de belangrijkste voorwaarde te pakken. Het is een behoorlijk gedoe om dit voor je eigen bedrijf te regelen, maar Maqqie kan als erkend referent gebruik maken van de versnelde toelatingsprocedure. 

Een andere voorwaarde is dat de kennismigrant een verblijfsvergunning heeft. Wil de kennismigrant hiervoor in aanmerking komen, moet hij aan alle algemene voorwaarden voldoen plus een aantal extra voorwaarden.

Ontvang offerte

maqqie
2612
Bedrijven
36055
Medewerkers
3140287
Uren

Salarissen kennismigranten

Daarnaast moeten kennismigranten een marktconform salaris ontvangen. Dit wordt ieder jaar weer opnieuw vastgesteld door de overheid. Op dit moment gelden voor kennismigranten de volgende minimum salarissen*.

 • Kennismigranten onder de 30 jaar: €3672 bruto p/m
 • Kennismigranten vanaf 30 jaar: €5008 bruto p/m
 • Kennismigranten na zoekjaar**: €2631 bruto p/m

Gedetailleerde berekening

*Bovenstaande salarissen zijn exclusief verplichte bruto reserveringen, zoals vakantiegeld en vakantiedagen

**Een zoekjaar houdt in dat een immigrant binnen één jaar de tijd heeft om een baan te vinden om een eigen bedrijf te starten in Nederland, na zijn/haar verblijfsvergunning voor hoogopgeleiden te hebben ontvangen.

Payrolling voor kennismigranten

Deze bedrijven besparen al via Maqqie

Contact Maqqie

Start je aanvraag

We gebruiken je e-mail alleen voor de offerte!

Certificeringen

Maqqie is NEN 4400-1-gecertificeerd. Daarmee voldoen we aan de Stichting Normering Arbeid (SNA). Daarnaast zijn we lid van de NBBU en aangesloten bij het StiPP Pensioenfonds

Veelgestelde vragen

Verlies ik straks niet de binding met mijn personeel?

Nee, allesbehalve zelfs! Terwijl Maqqie op de achtergrond zorgt dat alles voor jouw personeel geregeld wordt, kun jij je bezighouden met de groei van je onderneming en alles wat er zich op de werkvloer afspeelt. Jouw relatie met de medewerkers blijft dus hetzelfde.

Wat is payroll?

Bij payroll neemt een partij (in dit geval Maqqie) het juridisch werkgeverschap over van een bedrijf (= inlener). Daarmee vervallen een aantal risico's voor de inlener.

 • Verzuimbegeleiding
  Met onze dienstverlening fixen wij het verzuimtraject voor jouw werknemers. Van ziek- en betermelding tot afspraken over het herstel. 
 • Verzekeringen
  Over het betalen van verzekeringen, premies en bijvoorbeeld loonbelastingen hoef jij je geen zorgen meer te maken.   
 • Pensioen
  De pensioenregeling via StiPP
 • Loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid
  Werknemer arbeidsongeschikt? Balen! Maar geen paniek. Wij zorgen ervoor dat de werknemer wordt doorbetaald. 

De inlener blijft wel feitelijk werkgever en zal de werknemers aansturen en de dagelijkse leiding houden. De inlener betaalt een fee aan de payroller en heeft daarna geen omkijken meer naar personeels- en salarisadministratie.

Krijg ik een vast aanspreekpunt?

Ja, jouw accountmanager blijft het vaste aanspreekpunt bij Maqqie. Heb je vragen over bijv. contracten of over de Maqqie-app? Dan staat ons razendsnelle Customer Success Team voor je klaar!

Wat is het verschil tussen Flex Payroll en Classic Payroll?

Classic Payroll

Classic Payroll is in te zetten wanneer jij en je medewerker kiezen voor gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden op basis van medewerkers die momenteel al in loondienst zijn. Maar het kan ook een wettelijke verplichting zijn wanneer je zelf de werving en selectie hebt gedaan óf wanneer jouw medewerker exclusief voor jouw bedrijf beschikbaar is. Je medewerker heeft in deze vorm recht op een contract voor onbepaalde tijd na 2 verlengingen van een bepaalde tijd contract, binnen een periode van 3 jaar.

Daarnaast zorgt Classic Payroll ervoor dat alle administratie rondom de medewerker wordt geregeld, inclusief verzuimbegeleiding, verzekeringen, pensioen en loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid. 


Flex Payroll

Wanneer je meer flexibiliteit wilt in je medewerkerspoule dan is Flex Payroll de beste keuze. Uitzendcontracten zijn namelijk tot 4 jaar flexibel. Daarnaast zorgt Flex Payroll ervoor dat alle administratie rondom de medewerker wordt geregeld, inclusief verzuimbegeleiding, verzekeringen, pensioen en loondoorbetaling bij arbeidsongeschiktheid. 

Voor Flex Payroll maken wij gebruik van de cao voor uitzendkrachtenDeze cao bepaalt dat werknemers tot 4 jaar lang flexibel mogen worden ingezet. Medewerkers worden ingedeeld in het fasensysteem van branchevereniging NBBU, waarbij de indeling afhankelijk is van het werkverleden van de medewerker.

Achtergrond payroll kennismigranten 

Waarom kan ik niet zomaar een ‘kennismigrant’ voor mijn onderneming laten werken? Dat komt doordat de Nederlandse overheid ten aanzien van buitenlandse medewerkers een beperkt toelatingsbeleid heeft. Dit gebeurt vanuit de gedachte dat Nederlandse medewerkers en EU-medewerkers voorrang dienen te krijgen op onze eigen arbeidsmarkt. 

Binnen de EU en dus ook in Nederland geldt dat lokale werkzoekenden bij wet voorrang genieten bij de invulling van vacatures. Maar wat als dat laatste nu niet het geval is? Voor deze specifieke en aansprekende gevallen maar ook van tal van andere functies en omstandigheden geldt onder voorwaarden specifieke uitzonderingsregelingen, zoals de kennismigrantenregeling.

Vraag hier jouw voordeel aan