Navigeer naar content

Cao particuliere beveiliging

 • Cao particuliere beveiliging

  Werk je als beveiligingsbedrijf, particuliere alarmcentrale of geld- en waardetransportbedrijf? Dan geldt de cao Particuliere Beveiliging voor jouw werknemers. evenementen- en/of horecabeveiliging zijn uitgesloten, hier geldt een eigen cao.

  In de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) leggen werkgevers, werkgeversorganisaties en werknemersorganisaties zoals vakbonden afspraken over arbeidsvoorwaarden vast die vaak gunstiger zijn dan afspraken in de wet.

  Cao particuliere beveiliging

Diploma

Beveiligingsmedewerkers moeten een diploma hebben van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Dat kan ook een diploma van dezelfde kwaliteit zijn. De medewerker mag dan als beveiliger werken en heeft daarvoor een grijze pas van de overheid gekregen.

Uitzondering: Is een medewerker in opleiding, dan hoeft hij nog geen diploma te hebben. Wel moet hij binnen 12 maanden slagen voor het diploma. Lukt dat niet, dan mag hij niet meer bij jou werken.

Opzeggen

De opzegtermijn voor een contract voor onbepaalde tijd is 2 loonperioden. Je kunt met een medewerker een langere periode afspreken. Dat kan alleen als voor de werkgever en de medewerker dezelfde langere periode geldt.

De opzegtermijn voor een contract voor bepaalde tijd is 1 loonperiode.

Een loonperiode is een periode van 4 weken achter elkaar waarin een medewerker loon heeft gekregen.

Pensioen

De pensioenregeling loopt bij de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Particuliere Beveiliging.

Opleidingen

Jouw medewerkers moeten hun beroep van beveiliger goed kunnen uitvoeren. Daarom biedt jij hen opleidingen aan. De medewerkers zijn verplicht om die opleidingen te volgen.

 • Belangrijke wijzigingen binnen de cao

  • Fulltime werk: van 152 naar 144 uur

  • Vakantiedagen opbouw naar rato op basis van 144 uur

  Wijzigingen cao particuliere beveiliging

Cao beveiliging salarisschalen 2024

Vanaf loonperiode 1 in 2024 stijgen de lonen met 6,2%. Vanaf april 2024 gelden nieuwe cao voorwaarden.

salarisschalen-maqqie

 • Meer focus op jouw beveiligingsbedrijf

  Wil jij je volledig richten op het managen van jouw organisatie? Maqqie neemt voor jou de personeelsadministratie over. Van verloning tot reiskostenvergoeding, van pensioenopbouw tot belastingen en premies. Bekijk wat we voor jou kunnen betekenen.

  Maqqie voor beveiliging
  Dashboard flexpool

Reiskostenvergoeding

De reisvergoeding woon-werkverkeer (en terug) is € 0,18 per km. Als de enkele reis langer dan 40 km is, komt daar nog eens € 0,16 bij voor elke km vanaf 40 km.

Ik wil meer weten
Bekijk wat Maqqie voor jou kan betekenen

Op de hoogte blijven van cao-wijzigingen?

Schrijf je in en ontvang alle updates van de cao waarin jij actief bent.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.