Navigeer naar content
Maqqie logo

Ik wil het contract met mijn medewerker stopzetten, hoe kan ik dat doen?

De samenwerking met een werknemer van Maqqie kan altijd tussentijds beëindigd worden als de samenwerking niet goed bevalt. Hiervoor gelden echter wel bepaalde opzegtermijnen richting Maqqie. Deze opzegtermijnen zijn afhankelijk van het soort contract dat de medewerker heeft:

  • Flex Payroll Fase 1 > Als de medewerker een Flex Payroll-contract heeft in fase 1 kan het contract op elk moment beëindigd worden. Maqqie beëindigt dan ook direct de arbeidsovereenkomst met de medewerker.

  • Flex Payroll Fase 2 > Als de medewerker een Flex Payroll-contract heeft in fase 2 kan het contract opgezegd worden met een opzegtermijn van 10 kalenderdagen. Na afloop van deze opzegtermijn zal Maqqie ook de arbeidsovereenkomst met de medewerker beëindigen.

  • Flex Payroll Fase 3 > Als de medewerker een Flex Payroll-contract heeft in fase 3 kan het contract opgezegd worden met een opzegtermijn van 2 maanden.

  • Flex Payroll Fase 4 > Als de medewerker een Flex Payroll-contract heeft in fase 4 kan het contract opgezegd worden met een opzegtermijn van 3 maanden.

  • Classic Payroll Bepaalde tijd > Als de medewerker een Classic Payroll-contract heeft voor bepaalde tijd kan het contract opgezegd worden met een opzegtermijn van 2 maanden.

  • Classic Payroll Onbepaalde tijd > Als de medewerker een Classic Payroll-contract heeft voor onbepaalde tijd kan het contract opgezegd worden met een opzegtermijn van 3 maanden. Opzegging van een onbepaalde tijd contract kan pas na verloop van één jaar.

Als de medewerker ziek of arbeidsongeschikt is, kan het contract niet opgezegd worden. Opzegging kan dan pas zodra de medewerker hersteld is.

Heb je nog meer hulp nodig?

We staan graag voor je klaar!