Navigeer naar content

Van 30%-regeling naar 27% voor kennismigranten

03 september 2024

Het kabinet en de coalitiepartijen gaan de aanpassing van de 30%-regeling terugdraaien. Dit betekent dat het belastingvoordeel voor kennismigranten nog maar minimaal wordt verlaagd.

Belastingvoordeel kennismigranten van 30% naar 27%

Hoogopgeleide buitenlandse werknemers (kennismigranten) kunnen via hun werkgever maximaal 30% van hun loon belastingvrij ontvangen voor de extra kosten die zij maken bij hun komst naar Nederland. Echter besloot de Tweede Kamer om dit belastingvoordeel per 1 januari 2024 af te bouwen met 10% per 20 maanden. Door die plannen gaat nu een streep heen, waarbij het belastingvoordeel wordt verlaagd naar 27%. Werkgevers waren namelijk bang dat Nederland minder aantrekkelijk zou worden voor buitenlands talent. Uit onderzoek blijkt ook dat de 30%-regeling belangrijk is voor de Nederlandse economie. Goed nieuws voor werkgevers die internationaal talent willen aantrekken.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.