5 musts om jouw vacatures te laten shinen

Door: Anne van der Rest
5 musts om jouw vacatures te laten shinen
10 mei 2022
5 minuten lezen

We zien allemaal die verschuiving in de maatschappij. Alles wordt zo makkelijk mogelijk gemaakt voor de gebruiker. Je herkent het misschien zelf ook wel. De supermarkt of je werk is echt niet zo ver van je huis, maar ach… die auto heb je ook niet voor niets aangeschaft. Dit geldt ook voor het zoeken van een nieuwe job. Alles moet in een oogopslag duidelijk zijn, niemand heeft zin om extra moeite te doen. Maar hoe doe je dit dan precies? Wat zijn 5 musts om jouw vacature op te laten vallen?

Must 1: Wees origineel

Zorg dat de persoon die jouw vacature leest, zich kan verplaatsen in wat er staat. Geef een persoonlijke ‘touch’ aan de tekst en laat het vooral niet te statisch overkomen. Benoem herkenbare (karakter)eigenschappen waarin de lezer zichzelf kan herkennen. Zorg er tegelijk wel voor dat je de tekst niet te veel afbakent… Je wil niet juist daardoor die perfecte kandidaat mislopen.

Must 2: Kort en krachtig

Zorg daarnaast dat het een Maqqie voor de lezer wordt om door de vacature heen te komen. Het moet geen wirwar aan informatie worden, waardoor het voor de lezer een hele puzzel wordt. Behoud grip op de essentie van wat je wil vertellen in de tekst. Mensen hebben niet zo’n lange spanningsboog, je kunt daarom gebruik maken van bulletpoints. Zo houd je de aandacht vast en haken je lezers niet af.

platformeconomie_

Wanneer moet een platform met werknemers werken?

Uber en Deliveroo worden gevloerd door de Europese Commissie. Als het aan de Europese Commissie ligt krijgen platformwerknemers zoals maaltijdbezorgers of koeriers meer rechten. Ze moeten behandeld worden als gewone werknemers. De reacties zijn over dit advies zijn behoorlijk verdeeld. Ook wij hebben een visie over het advies van de Europese Commissie. Daarom hebben wij vanuit Maqqie een beknopt alternatief advies uitgewerkt.

Must 3: Ben je wel vindbaar?

We kunnen je ook zeker aanraden om je vacature te optimaliseren voor ‘Search Engine Optimalization’ (SEO). Je kunt namelijk door middel van verschillende handige tools achterhalen welke zoekwoorden het meest worden gebruikt op ieders grootste vriend: Google. Hoe meer je de juiste trefwoorden in je vacaturetekst verwerkt, hoe makkelijker een potentiële match bij jouw vacature terecht zal komen. Let hierbij wel op dat je niet té enthousiast wordt met de trefwoorden. De tekst is tenslotte gericht aan een persoon, dus zorg wel dat het luchtig en fijn wegleest.

Must 4: Laat jezelf zien!

Laat de lezer alvast eens kennis maken met je. Lezers willen een beeld krijgen bij jouw organisatie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld beeldmateriaal toe te voegen aan de vacature. Het toevoegen van een leuk sfeerbeeld van het kantoor, een groepsfoto of foto van een van de medewerkers doet het erg goed.

Must 5: Zet breed in

En ‘last but not least’: zet je vacature niet alleen in op je eigen website. Er zijn genoeg kanalen die je kunt gebruiken om te promoten. Denk bijvoorbeeld aan sociale media LinkedIn, een geschikte plek om op zoek te gaan naar een kandidaat. Naast LinkedIn kun je ook denken aan Instagram. Als jongeren tot de doelgroep van je vacature behoren, kun je deze app natuurlijk niet vergeten. Daarnaast zijn er tal van andere websites of apps waarmee je kunt samenwerken om nog meer kans te maken op de perfecte match.

Ligt er bij jouw bedrijf een uitdaging in de werving en selectie? Lees 7 tips die jou helpen met deze uitdaging. Mocht je verder geïnteresseerd zijn in Maqqie, twijfel dan niet en neem nu contact op!

Contact

Door: Anne van der Rest
10 mei 2022
5 minuten lezen

Meer blogs en nieuws van Maqqie?

Blijf op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen Maqqie

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

minimumloon_2023

Minimumloon 2023

Ieder half jaar wordt de hoogte van het minimumloon vastgesteld. Ook voor het jaar 2023 gaat het minimumloon veranderen en wel met +10,15% per 1 januari. Heb jij werknemers, die worden beloond volgens het minimumloon, dan is het wel handig om te weten wat zij in het volgende jaar gaan verdienen. Check hier wat de minimumlonen voor 2023 gaan worden.

Lees verder