Jouw alles-in-één samenwerk-app

Met Maqqie regel je al je personeelszaken met je mobiel: geschikte kandidaten, contracten, planningen, urenregistratie, uitbetalingen: je fixt ’t allemaal in no-time via één en dezelfde app! Maqqie ;-)

Inzet van freelancers: 4 voordelen en waar je op moet letten

De kennis en skills van zelfstandige professionals kunnen veel toevoegen aan je onderneming. Er zijn daarbij ook een aantal dingen waar je op moet letten als je samenwerkt met freelancers. In deze blog bespreken we de voordelen van samenwerken met freelancers, en waar je op moet letten als je een opdracht afspreekt. 

Lees meer

Reserveren en uitbetalen van feestdagen voor uitzendkrachten

Het einde van het jaar is weer in zicht. En dat betekent dat er door uitzendbureaus gekeken moet worden naar het reserveren en uitbetalen van feestdagen voor uitzendkrachten. Hoe doet Maqqie dit in 2020? En wat verandert er in 2021? Je leest het hier!

Lees meer

Het fasesysteem voor uitzendkrachten

Tegenwoordig is er veel te doen rondom de regels voor arbeidscontracten. De overheid probeert namelijk om flexwerkers meer rechten te geven. En daar komen meerdere regels bij kijken. Welke regels dat zijn? We leggen het hier voor je uit.

Lees meer
Het fasesysteem voor uitzendkrachten

7 tips voor het schrijven van een pakkende vacature

Het schrijven van een goede vacaturetekst is vaak nog een uitdaging voor veel bedrijven. En dat terwijl het steeds moeilijker wordt om op te vallen tussen de vele vacatures die er zijn.  We geven je 7 hands-on tips.

Lees meer
Tips voor het schrijven van een vacature

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2021

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wettelijk minimumloon per 1 januari 2021 gepubliceerd in de Staatscourant. Er zijn standaardbedragen per maand, per week en per dag. 

Lees meer

Wat is Open Payroll® van Maqqie?

Payrolling: vaak zie je het voorbij komen. Maar wat is payrolling nu eigenlijk? En wat heeft Open Payroll® van Maqqie te bieden ten opzichte van traditionele payrollpartijen? We leggen het in deze blog uit.

Lees meer
Payroll 2021

Payroll & pensioen vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 - al heel snel dus - gaat de nieuwe 'Wet arbeidsmarkt in balans' (WAB) in. Vanaf dat moment hebben werknemers die via een zuivere payroll-constructie werken recht op een ‘adequaat pensioen’. Klinkt ingewikkeld, maar feitelijk komt het erop neer dat de payroll-dienstverlener geen premies meer af kan dragen aan pensioenfonds StiPP.

Lees meer

De omrekenfactor uitgelegd

Voor het bepalen van de kostprijs van de medewerkers waarmee jij via het Maqqie platform samenwerkt hanteren wij een omrekenfactor. Met deze omrekenfactor kun je eenvoudig en snel berekenen welk uurtarief jij betaald bij een bepaald uurloon. 

In deze blog leggen we jou uit hoe deze omrekenfactor tot stand komt. Want... er zitten grote verschillen tussen de omrekenfactoren die dienstverleners hanteren. Laat je dan ook altijd goed adviseren. Vraag altijd dóór hoe de omrekenfactor is opgebouwd. 

Lees meer

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2020

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wettelijk minimumloon per 1 juli 2020 gepubliceerd in de Staatscourant. Er zijn standaardbedragen per maand, per week en per dag. 

Lees meer

Fiscale voorzieningen voor arbeidsmigranten en kennismigranten

Wil je via het Maqqie platform een samenwerking aangaan met een arbeidsmigrant of kennismigrant? Ook dat is mogelijk. In Nederland kennen we voor beide categorieën buitenlandse werknemers een regeling. In deze blog leggen we je kort de verschillen en voordelen uit. 

Lees meer

Hoe bind en motiveer je generatie Y?

Sommigen denken dat je millennials (generatie Y) trekt met flexibel werk en hoge salarissen. Maar dat is niet wat hen werkelijk boeit, zegt ze. Wat dan wel? Je leest het in deze blog.

Lees meer

‘Innovatie met behoud van sociale zekerheid'

Werk organiseert zich in de 21e eeuw in netwerkstructuren. Van de ene ervaring naar de andere. Via bestaande relatie naar nieuwe relaties. Van vast naar flexibel. De platformeconomie sluit daar naadloos op aan en vormt een stevige bedreiging voor de traditionele en weinig transparante markt van intermediairs.

Echter waar uitzendkrachten en payrollers kunnen rekenen op het sociale vangnet waar we in Nederland trots op zijn, tarten de meeste digitale werkplatformen deze zekerheden.

Lees meer