3 voordelen flexcontract

Flexwerk in Nederland heeft de toekomst. Zo laten ook de arbeidsmarktcijfers zien. Maar waar zit dan precies de winst voor bedrijven? Lees het in onze blog '3 voordelen flexcontract'.

Lees meer

Wat is payroll?

Payrolling heeft de afgelopen jaren een sterke groei meegemaakt. Maar wat is payroll nu eigenlijk? We leggen het stap voor stap uit. 

Lees meer
Wat is payroll?

Hoe werkt verloning?

Het proces van uitbetalen van salarissen, inclusief bijbehorende afdrachten en reserveringen, noemen we verloning. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken, en op welke manieren kan je jouw verloning (goed) regelen? We bespreken het in deze blog.

Lees meer

5 verschillen payroll en uitzenden

De Wet arbeidsmarkt in Balans (WAB) heeft vanaf 1 januari 2020 het verschil tussen payrollen en uitzenden duidelijker proberen te maken. Maar wat zijn die verschillen precies? We leggen je de 5 belangrijkste hier uit.

Lees meer

Een leven lang leren: zo maak je het de norm in jouw bedrijf

Als werkgever ben je blij met de kennis en skills van je personeel. Maar de wereld verandert snel. Daarom is het belangrijk om jouw werknemers kansen te bieden om bij te leren. Dus hoe pak je dat aan? In deze blog bespreken we hoe je jouw medewerkers goede leerkansen kan bieden, en welke voordelen dat allemaal heeft voor je onderneming.

Lees meer

Arbeidsvoorwaardengesprek: hoe vlieg je ‘m aan als werkgever?

Heb je de juiste kandidaat voor de job gevonden? En ga je met diegene in gesprek over de arbeidsvoorwaarden? Dan is het goed om te bedenken hoe je dit wilt aanvliegen. Het kan namelijk doorslaggevend zijn bij het verzilveren van de ‘match’. Lees hier hoe je ervoor zorgt dat het gesprek soepel verloopt en je die droom kandidaat binnen haalt!

Lees meer

1.000e klant voor Maqqie!

Private Security Solutions heeft zich als 1.000e werkgever geregistreerd in onze Maqqie-app. De groeispurt van de afgelopen weken heeft te maken met de per 1 januari aangescherpte Wet arbeidsmarkt in balans. Hierdoor is payrolling via traditionele payrollaanbieders veel duurder en minder flexibel geworden. 

Lees meer

Personeel werven: next level met deze 6 tips

Ben je HR-manager en zoek je personeel? Of wil je als ondernemer je team uitbreiden? Het werven van personeel lijkt simpel, maar de praktijk leert vaak anders. Goede mensen vinden is voor veel bedrijven een uitdaging. Hoe je dit wel voor elkaar krijgt? Lees onze 6 tips waardoor jij met je werving next level gaat!

Lees meer

6 factoren die belangrijk zijn voor sollicitanten

De arbeidsmarkt is weer herstellende, en sinds oktober zijn er weer steeds meer openstaande vacatures. Het kan daardoor lastig zijn om de juiste versterking voor jouw bedrijf te vinden, en hem of haar aan je bedrijf te binden. In deze blog bespreken we welke factoren werkzoekenden belangrijk vinden bij het kiezen voor een nieuwe carrièrestap, zodat je weet wat voor hen de doorslag kan geven!

Lees meer

Inzet van freelancers: 4 voordelen en waar je op moet letten

De kennis en skills van zelfstandige professionals kunnen veel toevoegen aan je onderneming. Er zijn daarbij ook een aantal dingen waar je op moet letten als je samenwerkt met freelancers. In deze blog bespreken we de voordelen van samenwerken met freelancers, en waar je op moet letten als je een opdracht afspreekt. 

Lees meer

Reserveren en uitbetalen van feestdagen voor uitzendkrachten

Het einde van het jaar is weer in zicht. En dat betekent dat er door uitzendbureaus gekeken moet worden naar het reserveren en uitbetalen van feestdagen voor uitzendkrachten. Hoe doet Maqqie dit in 2020? En wat verandert er in 2021? Je leest het hier!

Lees meer

Het fasesysteem voor uitzendkrachten

Tegenwoordig is er veel te doen rondom de regels voor arbeidscontracten. De overheid probeert namelijk om flexwerkers meer rechten te geven. En daar komen meerdere regels bij kijken. Welke regels dat zijn? We leggen het hier voor je uit.

Lees meer
Het fasesysteem voor uitzendkrachten

7 tips voor het schrijven van een pakkende vacature

Het schrijven van een goede vacaturetekst is vaak nog een uitdaging voor veel bedrijven. En dat terwijl het steeds moeilijker wordt om op te vallen tussen de vele vacatures die er zijn.  We geven je 7 hands-on tips.

Lees meer
Tips voor het schrijven van een vacature

Wettelijk minimumloon per 1 januari 2021

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wettelijk minimumloon per 1 januari 2021 gepubliceerd in de Staatscourant. Er zijn standaardbedragen per maand, per week en per dag. 

Lees meer

Wat is Open Payroll® van Maqqie?

Payrolling: vaak zie je het voorbij komen. Maar wat is payrolling nu eigenlijk? En wat heeft Open Payroll® van Maqqie te bieden ten opzichte van traditionele payrollpartijen? We leggen het in deze blog uit.

Lees meer
Payroll 2021

Payroll & pensioen vanaf 2021

Vanaf 1 januari 2021 - al heel snel dus - gaat de nieuwe 'Wet arbeidsmarkt in balans' (WAB) in. Vanaf dat moment hebben werknemers die via een zuivere payroll-constructie werken recht op een ‘adequaat pensioen’. Klinkt ingewikkeld, maar feitelijk komt het erop neer dat de payroll-dienstverlener geen premies meer af kan dragen aan pensioenfonds StiPP.

Lees meer

De omrekenfactor uitgelegd

Voor het bepalen van de kostprijs van de medewerkers waarmee jij via het Maqqie platform samenwerkt hanteren wij een omrekenfactor. Met deze omrekenfactor kun je eenvoudig en snel berekenen welk uurtarief jij betaalt bij een bepaald uurloon. 

In deze blog leggen we jou uit hoe de omrekenfactor tot stand komt. Want... er zitten grote verschillen tussen de factoren die dienstverleners hanteren. Laat je dan ook altijd goed adviseren. Vraag altijd dóór hoe de berekening is opgebouwd. 

Lees meer

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2020

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het wettelijk minimumloon per 1 juli 2020 gepubliceerd in de Staatscourant. Er zijn standaardbedragen per maand, per week en per dag. 

Lees meer

Fiscale voorzieningen voor arbeidsmigranten en kennismigranten

Wil je via het Maqqie platform een samenwerking aangaan met een arbeidsmigrant of kennismigrant? Ook dat is mogelijk. In Nederland kennen we voor beide categorieën buitenlandse werknemers een regeling. In deze blog leggen we je kort de verschillen en voordelen uit. 

Lees meer

Hoe bind en motiveer je generatie Y?

Sommigen denken dat je millennials (generatie Y) trekt met flexibel werk en hoge salarissen. Maar dat is niet wat hen werkelijk boeit, zegt ze. Wat dan wel? Je leest het in deze blog.

Lees meer