Maqqie is een 100% digitaal platform voor werk

Jij bepaalt zelf voor wie je werkt, wanneer, voor hoeveel en voor hoe lang. Wij zorgen dat al je contracten volledig CAO-proof zijn, met belastingen, verzekeringen en ook je pensioen altijd netjes geregeld. Van flex tot tijdelijk tot vast.

Freelancen met de nieuwe opdrachtgeversverklaring

Ben je freelancer? Dan zal je misschien wel eens gehoord hebben van de Wet DBA. Deze wet moest voorkomen dat freelancers als het ware in loondienst hun opdrachten uitvoerden (schijnzelfstandigheid). Dit gaat in 2021 veranderen met de opdrachtgeversverklaring. Je leest hier wat deze inhoudt. 

Lees meer

Ik ga voor mezelf beginnen: 7 tips & tricks

De eerste zonnige dagen hebben we inmiddels weer gehad. En daarom is ons thema voor de maand maart: ‘bloei’ van jouw carrière. Dit keer gaan we het specifiek hebben over freelancen. Ben je in loondienst of net afgestudeerd? En wil je voor jezelf beginnen als freelancer? Lees onze 7 tips & tricks zodat je goed voorbereid aan de slag gaat.

Lees meer

Het eerste gesprek: waar moet je op letten (in coronatijd)?

Het is voor veel mensen een spannend moment: het eerste gesprek bij een potentiële werkgever. Hoe zorg je dat je zelfverzekerd voor de dag komt en die onuitwisbare indruk achter laat? Met onze tips wordt jouw eerste kennismaking een makkie – ook als je het online moet regelen vanwege Corona.

Lees meer

Hoe weet ik of een bedrijf bij mij past?

Tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hoe weet je bijvoorbeeld of een bedrijf goed bij jou als persoon past (en jij bij het bedrijf, natuurlijk)? In deze blog geven we je verschillende handvatten om dit te bepalen. Zo kan je beter inschatten om wat voor soort bedrijf het gaat en hoe goed je bij die partij past. Op naar die perfecte match voor jouw volgende baan!

Lees meer