Dit kun je verwachten van een tweede sollicitatiegesprek

Tijdens een tweede gesprek ga je dieper in op de functie en jouw werkzaamheden. Dat kan met dezelfde persoon zijn, maar ook met een ander. Iemand die inhoudelijk meer van de functie weet. Misschien wel een directe collega of een manager. Het kan dus zijn dat je vragen krijgt die je tijdens je eerste sollicitatiegesprek hebt beantwoord.

Een assessment

Onderdeel van een tweede gesprek kan een assessment of een opdracht zijn. Ze hebben al een goed beeld van jou, maar willen nu kijken of je ook echt de juiste vaardigheden of eigenschappen in huis hebt. En dus moet je een assessment of opdracht maken. De resultaten daarvan worden dan besproken tijdens het gesprek.

Stel zelf ook vragen

Vorige keer iets vergeten te vragen? Now is your chance. Tijdens een tweede gesprek kun jij ook weer vragen te stellen. Omdat het vaak een functie-inhoudelijk gesprek is, kun je jouw vragen meer op je werkzaamheden richten. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? Hoeveel tijd besteed je per taak? Bij wie moet je zijn als je ergens niet uitkomt? Als je de baan krijgt, hoef je die dingen in ieder geval niet meer te vragen!

Zet 'm op!