Navigeer naar content

Wat is het verschil tussen payroll en detachering?

Verschil tussen payroll en detachering

Het verschil tussen payroll en detachering hangt samen met een aantal factoren. Bij detacheren huur je een medewerker in via een detacheringsbureau. Die medewerker wordt geselecteerd door het detacheringsbureau. Dat is het grote verschil met payroll. Bij payroll kies jij namelijk wie er bij jou komt werken. Daarna laat je alles over aan het payrollbedrijf.

Bij detachering werkt de medewerker bij jou, maar is in dienst van het detacheringsbureau. Dat is hetzelfde als bij payroll. Payrollmedewerkers werken bij jou, maar zijn in dienst van het payrollbedrijf.

Detachering wordt gebruikt voor functies waarvoor specifieke kennis nodig is. Het detacheringsbureau zoekt daarvoor de geschikte medewerker. Het detacheringsbureau rekent kosten voor deze werving en selectie. Daarom is detachering vaak duurder dan payrolling. Bij payroll regel jij dat zelf.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.