Navigeer naar content

Wat zijn 3 voordelen van een flexcontract?

Flexwerk in Nederland heeft de toekomst. Zo laten ook de arbeidsmarktcijfers zien. Maar waar zit dan precies de winst voor bedrijven? Lees in dit artikel de voordelen van een flexcontract'.

Verschillen tussen vast en flex

In Nederland hebben we meerdere contractvormen voor werknemers. Zo hebben we vaste en flexibele contracten. De naam zegt het natuurlijk al, maar vaste werknemers zijn 'vast in dienst'. Dit is op basis van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat er geen einddatum aan het contract is verbonden. 

Flexwerkers zijn werknemers op basis van een flexibel contract. De uren in zo'n contract liggen niet vast. Voorbeelden van flexibele contracten zijn:

  • Oproepcontracten

  • Uitzendovereenkomsten

  • Min-max contracten

Meer weten over de manieren waarop je personeel flexibel kunt inzetten? Lees het hier.

3 voordelen van een flexcontract

Yes! En dan nu de voordelen voor bedrijven die flexcontracten aanbieden. Lees hieronder de belangrijkste 3 voordelen van een flexcontract.

1 - Wendbare organisatie

Heb je flexwerkers in je organisatie? Dan ben je vaak wendbaarder dan wanneer je alleen maar mensen in loondienst hebt. De wereld verandert dagelijks en dat gaat vaak gepaard met onzekere omstandigheden. Met flexcontracten kan je mensen eenvoudig inhuren wanneer het voor jouw organisatie goed uitkomt.

Zo blijf je 'in control' en kan je meebewegen met de situatie.

2 - Transparante personeelskosten

Huur je personeel in via bijvoorbeeld een uitzendbureau? Dan weet je vaak beter wat je qua personeelskosten kan verwachten. Je betaalt namelijk een vast bedrag aan het uitzendbureau. Wordt de werknemer ziek of arbeidsongeschikt? Dan zijn deze kosten niet voor jou maar voor het uitzendbureau. Dat scheelt je een hoop tijd en dus ook geld.

3 - De jongere generatie

De jeugd heeft de toekomst. En laat nou net de jeugd geen probleem hebben met flexcontracten of payrollcontracten.

Sterker nog, de jongere generatie vindt een flexcontract helemaal prima. Jongeren zijn tegenwoordig namelijk niet meer op zoek naar één baan voor het leven. Waar ze elke dag van 9 - 5 aan het werk zijn.

Met flexcontracten trek je dus ook jongeren aan. Wil je als bedrijf dus investeren in de toekomst? Dan hoef je met flexcontracten niet bang te zijn dat je jongeren 'afschrikt'. 

Ook ouderen met een flexcontract

Niet alleen jongeren, maar ook ouderen halen voordeel uit flexcontracten. Met name de werklozen boven de 55 jaar bijvoorbeeld. Uit onderzoek is gebleken dat 52% van de 55+'ers die in de WW (Werkloosheidswet) zitten via een flexcontract tóch nog aan de bak komt. En dat is weer stimulerend voor de arbeidsmarkt in Nederland.

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.