Flexibel werken komt steeds meer voor bij werkend Nederland. Thuiswerken, flexibele werktijden en een wisselend aantal werkuren per dag, week of maand. Thuiswerken/Flexibel werken is onderwerp van gesprek, en met de nieuwe maatregelen die het kabinet gisteren aankondigde zal flexibel werken steeds meer gaan voorkomen. Ook de stijging van het aantal zelfstandigen en de flexmarkt zal zorgen voor een toename in flexibiliteit. Wat is flexibel werken eigenlijk? Wat is de impact hiervan op de lange termijn? En welke oplossingen zijn er? We vertellen je graag meer in ons blog!

Wat is flexibel werken?

Flexibel werken is simpel gezegd werken wanneer het jou uitkomt. Dit kan zijn in de vorm van flexibele werktijden, aantal werkuren of de locatie van het werk. Je werkt dus bijvoorbeeld vanuit huis in plaats van op kantoor. Of je werkt in de ene maand 160 uur en de andere maand 120 uur. Flexibel werken kan ook voorkomen in de vorm van zzp (zelfstandige zonder personeel) of als flexwerker (uitzendkrachten, gedetacheerden en oproepkrachten).

Met de aangekondigde Corona-maatregelen van het kabinet op 13 oktober 2020 zal flexibiliteit weer onderwerp van gesprek zijn. Met meer Nederlanders die thuis werken zal de vraag naar flexibel werken misschien wel nog meer toenemen. Daarnaast is de vraag naar flexwerkers ook nog altijd groeiend, iets wat ook impact zal hebben op flexibiliteit.

Flexibiliteit in de lift

Flexibiliteit in de arbeidsmarkt zit al jaren in de lift. Kijkend naar de cijfers van het CBS zien we sinds 2013 in vergelijking met 2019 al een toename van 25% voor mensen die thuis werken. Met de COVID-19 situatie in 2020 zal dit percentage naar verwachting nog verder omhoog schieten. De verwachting is dat na de crisis het percentage ook zal blijven stijgen, mede doordat werknemers steeds meer en vaker thuis willen werken.

Flexibel werken bij mensen in loondienst is niet het enige dat toeneemt. Sinds 2003 is het aantal zzp’ers (zelfstandige zonder personeel) toegenomen met bijna 58%. Zzp’ers zijn het ultieme voorbeeld van flexibiliteit. Ze bepalen namelijk zelf wanneer, waar en hoe veel ze werken.

Ook in de flexmarkt zet de groei door. Uitzendkrachten, gedetacheerden en oproepkrachten zijn allemaal voorbeelden van flexwerkers. Een flexibele schil van zulke flexwerkers heeft voor een bedrijf veel voordelen. Ze kunnen de flexwerkers namelijk inzetten op basis van de huidige situatie binnen hun bedrijf. De flexwerker kan op zijn of haar beurt weer werken wanneer het uitkomt.

Impact lange termijn

De toename in cijfers wat betreft het thuiswerken, aantal zzp’ers en de groei van de flexmarkt wijzen in alle richtingen naar meer flexibiliteit op de lange termijn. De verwachting voor mensen in loondienst is dan ook dat steeds meer mensen willen thuiswerken, flexibele werktijden willen en meer deeltijd willen werken in plaats van voltijd.

Voor zpp’ers en de flexmarkt geldt dat de vrijheid van ‘werken wanneer het jou uitkomt’ hoogstwaarschijnlijk een blijvende trend zal zijn. Werkenden willen zelf bepalen hoe vaak ze werken, wanneer ze werken en waar ze werken. Welke oplossingen zijn er voor zpp’ers en flexwerkers? Hoe zorg je dat je flexibel werkt maar ook een sociaal vangnet hebt? We vertellen je hieronder graag meer over dé oplossing voor flexibel werken.

De Maqqie-app

Wil jij ook zelf kiezen op welke manier je werkt? In onze applicatie maak je makkelijk een account aan en vind je mooie vacatures die bij je passen. Doordat we kant-en-klare contracten hebben (cao-proof) kun jij zelf kiezen wat voor soort overeenkomst je aangaat. Wil je flexibel werken? Of liever wat meer vastigheid? De app regelt het!

In de app kun je je planning fixen, je urenregistratie indienen en je financiële administratie bij houden. Makkelijker wordt het niet ;-). Daarnaast zijn je vakantiedagen, verlof en verzekeringen geregeld. Begin 2021 worden we zelfs nóg flexibeler met de introductie van freelance-contracten bij Maqqie. Daarmee zijn we het eerste platform dat freelancers gratis aan opdrachten helpt. Allemaal via onze app!

Kom meer te weten! 

Hoe ziet een samenwerking er dan uit?

Stel je voor dat Jasper graag verschillende soorten werk doet. Hij vindt het werken bij één werkgever vaak eenzijdig en zou daarom graag bij twee verschillende werkgevers willen werken. Hij besluit om dit via Maqqie te regelen. Hij maakt gratis en snel een account aan in de app en maakt zijn profiel compleet. Hij uploadt vervolgens zijn (video-)cv en geeft zijn voorkeuren aan.

In de app vindt hij verschillende vacatures die aansluiten op zijn ervaring en interesses. Hij solliciteert op een aantal vacatures en wordt aangenomen bij twee verschillende bedrijven. De samenwerking wordt definitief gemaakt in de app met behulp van de verschillende contractsoorten die er beschikbaar zijn. Er wordt een Superflex-contract afgesloten voor bepaalde tijd, met uitzendbeding (dagelijks opzegbaar).

Zijn vakantiedagen, verlof, verzekeringen, belastingen en uitbetalingen worden allemaal door Maqqie geregeld! Jasper kan nu per week aangeven wanneer hij beschikbaar is en zijn shifts inplannen bij zijn werkgevers. Na afloop van de shifts geeft hij zijn uren door in de app die de werkgever dan accordeert. Maqqie regelt de wekelijkse uitbetaling aan Jasper en zijn administratie kan hij vervolgens overzichtelijk terug vinden in de Maqqie-app.

Voordelen van flexibel werken bij Maqqie

De voordelen van flexibel werken via Maqqie

Start met flexibel werken en download de gratis app!

App Store Google Play