Navigeer naar content

Is payrolling duur?

Inhoudsopgave 1. De omrekenfactor 2. Payroll tarieven

Voor payrolling betaal je een vergoeding. Dat is logisch, want het payrollbedrijf neemt veel werk en risico’s van jou over. Daar betaal je voor. Om goed te kunnen berekenen of payrolling duur is, moet je alle kosten voor jouw personeel bij elkaar optellen. Dat zijn natuurlijk de loonkosten. Maar denk ook aan andere kosten, zoals de kosten voor de verzekering om het loon tijdens ziekte te betalen, de kosten voor werkgeverschap en de tijd die het kost om personeelsvragen te beantwoorden. Tel je al deze kosten bij elkaar op, dan ontdek je dat payrolling vaak zelfs nog goedkoper is.

De omrekenfactor

De berekening van payroll kosten bestaat eenvoudig gezegd uit: het bruto uurloon x de omrekenfactor. De omrekenfactor is een getal dat wordt vermenigvuldigd met het bruto uurloon om de totale kosten per medewerker per uur te berekenen. De omrekenfactor berekent de prijs per uur die de werkgever (inlener) betaalt voor de payroll van een medewerker of uitzendkracht, inclusief bruto loon, reserveringen voor feestdagen, vakantiedagen, vakantiegeld, of doorbetaling bij ziekte, sociale premies, verzekeringen en werkgeverslasten en kosten voor de dienst.

Payroll tarieven

Payroll tarieven worden bepaald op basis van het aantal medewerkers, de voorwaarden en werkgeverslasten. Verder hangen de kosten van payroll af van wat je het payrollbedrijf voor jou laat doen. Sommige payrollbedrijven bieden pakketten aan met extra diensten. Een voorbeeld is een pakket waarin niet alleen de loonadministratie zit, maar ook HR-advies en juridisch advies voor arbeidszaken. Misschien denk je dat zo’n pakket duurder is, maar dat hoeft niet. Stel dat je een juridisch conflict hebt. Dan is het fijn als je voor een pakket met juridisch advies hebt gekozen. Het payrollbedrijf regelt die zaak dan voor jou. Jij hebt er geen stress en geen extra kosten van. Het hangt dus van jouw situatie af wat voor jou de beste keuze is.

Meer weten? Lees meer over de kosten van payrolling en hoe je het beste payroll offertes kunt vergelijken.  

Ik wil een offerte
Binnen 30 minuten in je mailbox

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.