Navigeer naar content

Wat betekent payroll voor jouw medewerkers?

Bij payroll zijn de medewerkers in dienst van het payrollbedrijf, niet bij jou. Daarom staat op hun contract niet jouw naam, maar die van het payrollbedrijf. Dat is de officiële werkgever, maar in de praktijk ben jij dat. Jij hebt deze medewerkers uitgekozen om bij jou te werken. Jij maakt de roosters en jij vertelt wat ze moeten doen. Op het werk merken zij er dus niets van. Ze horen gewoon bij het team.

1 - Salaris altijd goed en op tijd uitbetaald

Salaris – misschien wel dé reden voor je medewerkers om te starten met werken. Yes, money! Zo gek is dat natuurlijk niet. Ze moeten toch ergens de huur van betalen? Maar de administratieve rondslomp rondom het regelen en uitbetalen van het salaris is voor veel bedrijven een maandelijks terugkerende uitdaging. Dan biedt payrolling een groot voordeel. Een payrollbedrijf is namelijk gespecialiseerd in het werkgeverschap – dus ook in de salarisadministratie. Je medewerkers hoeven nooit meer te wachten op hun salaris. En nog een voordeel: vaak kunnen salarissen wekelijks, 4-wekelijks of maandelijks uitbetaald worden. Win-win situatie dus.

2 - HR-oplossingen 

Het doel van een ondernemer? Ondernemen natuurlijk! Doen wat jij het allerbeste kan. Helaas zijn er dan veel zaken die waarschijnlijk wel meer kostbare tijd in beslag nemen dan je lief is. De reden waarom payrollbedrijven er zijn. De payroller regelt het werk rondom regelwerk. Hierdoor kan jij als echte ondernemer je volledig focussen op jouw doel. Super, toch? Zo kunnen medewerkers met al hun vragen bij het payrollbedrijf terecht. Misschien hebben zij vragen over hun arbeidscontract of over hun loonstrook. Het payrollbedrijf kan jou en je werknemers helpen met al je vragen.

3 - Pensioenregeling

Heerlijk dat je medewerkers nu op tijd hun salaris krijgen en dat alles op orde is. Maar dat willen ze natuurlijk ook nog voor hun oude dag. Helemaal niet gek. Daarom zorgt een payrollbedrijf ook voor een goed pensioen voor je medewerkers. Het afsluiten van pensioenvoorziening kan voor werkgevers een behoorlijke kostenpost zijn. Het payrollbedrijf zorgt dat jouw medewerkers een goede pensioenregeling hebben.

4 - Verzuimbegeleiding

Is een medewerker ziek? Heel vervelend uiteraard! Een zieke medewerker kost je onderneming namelijk gigantisch veel geld. Een belangrijk voordeel van payrolling is dat je medewerkers worden begeleid bij ziekte. Het payrollbedrijf blijft in contact met jouw medewerkers, geeft tips en zorgt ervoor dat de medewerker bij een bedrijfsarts terecht kan.

Payrolling van Maqqie

Bij payroll via Maqqie weet je zeker dat alles voor je medewerkers goed wordt geregeld. Zo vinden wij met een glimlach naar het werk gaan heel belangrijk. En laat persoonlijke groei daar een belangrijke factor voor zijn. Daarom krijgen jouw medewerkers bij Maqqie alle kansen zichzelf verder te ontwikkelen. Alle Maqqers kunnen zich aanmelden bij GoodHabitz: een online opleidingsportaal waar jouw werknemers meer dan 100 trainingen kunnen volgen.

Benieuwd waar je op moet letten als je een payrollbedrijf kiest? Je ontdekt het in dit artikel over de kosten van payroll.

Ik wil een offerte
Bespaar direct tot 10 uur administratie per week

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.