Navigeer naar content

Waar moet ik op letten bij een payroller?

Zekerheid

Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je met een betrouwbare partij in zee gaat die goed voor jouw mensen zal zorgen. Door een overvloed aan payrollers in Nederland is het belangrijk om de kwaliteit te checken. Een goed meetpunt daarvoor is de certificering.

Payrollers die de certificering NEN 4400 hebben gekregen zijn grondig gecontroleerd. Deze certificering komt van de Stichting Normering Arbeid (SNA) en wordt pas uitgedeeld wanneer de payrolldiensten ‘kloppen’. Wil je weten welke bedrijven dit keurmerk hebben gekregen? Op de site van SNA kan je een actueel overzicht bekijken.

G-rekening

Punt 2: checken of een payroller een G-rekening heeft.

Wat is een G-rekening?

Een G-rekening is een rekening waarop geld staat dat alleen gebruikt kan worden om de Belastingdienst te betalen. Er kunnen geen andere betalingen mee worden gedaan. Het voordeel hiervan is dat jij als inlener beschermt bent voor bijvoorbeeld een aansprakelijkheidskwestie. 

Kennis

Overweeg je payroll?  Ga dan goed na welke kennis ze in huis hebben. Het ‘payroll-landschap’ verandert snel. Wetgeving vernieuwt, regels worden aangescherpt, politieke discussies laaien op, en ga zo maar door.

Weet dus met wie je samenwerkt. Heeft de payroller bijvoorbeeld gedacht aan personeel om de cao’s op orde te houden? Kloppen de tarieven wel die de payroller aanbiedt? Hoe houdt de payroller zijn eigen kennis op niveau? Door zulke vragen te stellen kom je er al snel achter of de payroller een goed kennisniveau heeft en deze up-to-date wordt gehouden.

Start vandaag nog met Maqqie

Verlos jezelf van administratie en zet in op de digitale arbeidsmarkt. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Probeer Maqqie gratis en ontdek hoe jouw personeelsadministratie sneller en beter kan. We regelen kosteloos de overstap indien nodig. Nog vragen? Onze experts staan voor je klaar.