Navigeer naar content

Op zoek naar een payrollbedrijf? Hier moet je op letten

Ben je overtuigd van de voordelen van payrolling? Wil je minder ondernemingszorgen en houd je je het liefst ook zo min mogelijk bezig met alle administratieve zaken van het werkgeverschap? Stap dan over op payrolling. Veel ondernemers gingen jou al voor. Maar niet elk payrollbedrijf is hetzelfde. Hoe maak je dan een keuze tussen de verschillende payrollbedrijven? En wat is voor jou het beste payrollbedrijf? Kortom, waarop moet je letten als je kiest voor payrolling?

1. De payrollofferte

De belangrijkste tip om het beste payrollbedrijf te selecteren, is om goed naar de payrollofferte te kijken. Daarvoor kun je verschillende payrolloffertes opvragen en die met elkaar vergelijken. Maar let op, om payrolloffertes goed te kunnen vergelijken moet je goed kijken naar wat de payroller echt aanbiedt. Kijk niet alleen naar het bedrag dat je moet betalen, maar kijk vooral naar wat de payroller daarvoor doet. Dus welke kosten zitten in het bedrag dat je moet betalen en welke service biedt de payroller? Kijk ook goed naar de algemene voorwaarden van het payrollbedrijf. Vooral daarin zitten grote verschillen tussen de payrollbedrijven. En die verschillen kunnen voor onverwachte kosten zorgen voor jou. Houd steeds in je achterhoofd dat een goed payrollbedrijf open en eerlijk is over de kosten en wat je daarvoor krijgt. Dus geen nare verrassingen in de kleine lettertjes.

Hier lees je precies hoe je payrolloffertes het beste kunt vergelijken.

2. Zekerheid en kwaliteit

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je met een betrouwbare partij in zee gaat als je overstapt op payroll. Je wilt een payrollbedrijf dat goed voor jouw medewerkers zorgt. Als je op internet zoekt naar de beste payrollbedrijven, dan verschijnt een lange lijst met namen. Maar zijn ze ook allemaal echt zo goed als ze zeggen dat ze zijn? Gelukkig kun je de kwaliteit van een payrollbedrijf checken door te contoleren of ze het juiste certificaat hebben. Het gaat om de certificering NEN 4400.

Payrollers die de certificering NEN 4400 hebben gekregen, zijn grondig gecontroleerd. Deze certificering komt van de Stichting Normering Arbeid (SNA). De SNA deelt de certificering alleen uit als de diensten die het payrollbedrijf aanbiedt ook echt kloppen. Dus of het payrollbedrijf zich aan de wettelijke regels houdt en of het ook doet wat het belooft. Wil je weten welke bedrijven dit keurmerk hebben? Kijk op de site van SNA voor een actueel overzicht.

3. G-rekening

Een andere tip om te checken of het payrollbedrijf een betrouwbare partner is voor jou, is om na te gaan of de payroller een G-rekening heeft. Maar wat is een G-rekening? Een G-rekening is een rekening waarop geld staat dat alleen gebruikt kan worden om de Belastingdienst te betalen. Het bedrijf kan er geen andere betalingen mee doen. Het voordeel hiervan is dat jij als inlener beschermd bent voor bijvoorbeeld een aansprakelijkheidskwestie. 

4. Kennis

Overweeg je payroll? Ga dan goed na welke kennis het payrollbedrijf in huis heeft. Het payrollbedrijf neemt namelijk al jouw werkgeversverplichtingen over, maar moet die dan wel goed uitvoeren. Dat betekent dat de payroller goed op de hoogte moet zijn van wet- en regelgeving. En omdat die continu verandert, is het ook belangrijk dat de payroller de actualiteiten op de voet volgt. Een tip is daarom om ook hierop door te vragen bij de payroller. Heeft de payroller bijvoorbeeld personeel in dienst om wijzigingen die uit wetgeving en cao’s komen door te voeren? Past de payroller de wetswijzigingen ook meteen toe? En houd de payroller jou op de hoogte van belangrijke wetswijzingen, bijvoorbeeld met een nieuwsbrief? Door zulke vragen te stellen kom je er snel achter of de payroller de kennis op orde heeft en die up-to-date houdt.

Het beste payrollbedrijf

Met deze tips selecteer jij het beste payrollbedrijf voor jou. Een payrollbedrijf dat aansluit bij jouw wensen en waaraan je met een gerust hart al jouw werkgeversverplichtingen kunt overlaten. Zonder dat je met nare verrassingen te maken krijgt, zoals onverwachte kosten.

Bereken direct mijn payroll kosten
Met onze gratis calculator
Ik wil een vrijblijvend adviesgesprek
Gratis 10-minuten consult

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.