Navigeer naar content

De 10 voordelen van payroll

Kies je voor payrolling, dan kies je voor minder ondernemerszorgen. Dat is waar het om gaat bij payrolling. Het is misschien wel het belangrijkste voordeel van payroll. Het payrollbedrijf regelt alle zaken voor jou die jij anders als werkgever moet doen. Zie je het al voor je? Je houdt tijd én energie over. Kostbare tijd en energie die jij kunt besteden aan jouw onderneming. Daar kun jij je weer helemaal op richten. Maar er zijn nog meer voordelen! Je ontdekt ze hieronder.

Wat zijn de payroll voordelen?

1 Snel en eenvoudig jouw personeelszaken geregeld

Een groot voordeel van payroll voor jou als ondernemer is dat alle administratieve rompslomp die komt kijken bij het bijhouden van de personeels- en salarisadministratie verleden tijd is. Dat laat je allemaal over aan het payrollbedrijf. Dat betekent voor jou bijvoorbeeld dat je geen contracten meer hoeft op stellen, sociale premies moet betalen of juridische kwesties moet oplossen. Ook hoef je geen tijd meer te besteden aan het beantwoorden van de vragen van je medewerkers over toeslagen, verlof, verzuim en pensioen. Het payrollbedrijf neemt dit allemaal van je over.

2 Salarissen op tijd uitbetaald

Een ander voordeel van payroll is dat je zeker weet dat de salarissen van jouw medewerkers op tijd worden uitbetaald. Dat kun je met een gerust hart overlaten aan het payrollbedrijf. Elke maand opnieuw zorgt die ervoor dat het salaris wordt bijgeschreven op de rekeningen van je medewerkers. En dat is fijn, want dat verdienen ze.

3 Bespaar tijd en werk: meer tijd om te ondernemen

Het uitbesteden van jouw personeels- en salarisadministratie scheelt je een hoop tijd en werk. Dat geeft jou meer tijd om te ondernemen, want dat is waar jij goed in bent.

4 Flexibiliteit voor jou als werkgever

Payrollling geeft jou flexibiliteit bij het aannemen van personeel. Dat is nog zo’n fijn voordeel van payroll. Werk je bijvoorbeeld veel met tijdelijke krachten of heb je veel seizoenswerk? Dan maak je vaak extra administratieve kosten om deze flexmedewerkers in dienst te nemen. Met payrolling heb je daar geen last meer van. Het payrollbedrijf neemt dat namelijk allemaal over van jou. En de payroller kan jou ook nog eens helpen bij het vinden van personeel.

5 Geen juridische zorgen meer

Payrolling heeft ook op juridisch gebied een voordeel. Een werkgever heeft veel te maken met het arbeidsrecht en dat zit ingewikkeld in elkaar. Het kost jou veel tijd en energie om dat allemaal uit te zoeken. Hoe weet je zeker of je wel de juiste regels toepast en wat moet je bijvoorbeeld doen bij aansprakelijkheid? Stap je over op payroll, dan heb je hierover geen zorgen meer. Een goed payrollbedrijf heeft de juiste juridische kennis in huis en biedt jou 100% zekerheid dat de juiste wetgeving en cao worden toegepast.

6 Bespaar kosten

Met payrolling bespaar je kosten: dat is een ander voordeel van payroll. Omdat je jouw personeelszaken door het payrollbedrijf laat doen, hoef je daarvoor niemand meer in dienst te hebben. Het betekent ook dat je geen tijd en geld meer kwijt bent voor de opleiding van HR-medewerkers. En je hoeft geen dure software voor de salarisadministratie te kopen. Bovendien vallen de kosten van payroll vaak mee.

7 Geen (financiële) zorgen over zieke medewerkers

Payroll heeft ook voordelen als een medewerker ziek wordt. Ziekte is niet alleen voor de medewerker vervelend, ook voor de ondernemer. Bij een kleinere onderneming kan een zieke medewerker zelfs direct een groot effect hebben op de productiviteit. En dan moet je ook nog eens het loon doorbetalen. Kies je voor payrolling, dan kun je verzuim optioneel in het payrolltarief laten opnemen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Prettig is ook dat het payrollbedrijf het hele proces van de zieke medewerker begeleidt. Het contact met de arbodienst loopt via de payroller. En de payroller helpt je ook als je een vervanger zoekt voor de zieke medewerker.

8 Kies zelf wat je het payrollbedrijf laat doen

Wil je niet alles uitbesteden aan een payrollbedrijf? Geen probleem, want je kunt zelf kiezen wat je het payrollbedrijf laat doen. Voorbeelden zijn:

  • de salarisadministratie

  • het bijhouden van vakantiedagen

  • het bijhouden van ziekteverzuim

  • het opstellen van arbeidscontracten

  • het regelen van verzekeringen

  • het regelen van pensioenregelingen

9 Voordelen van payroll voor werknemers

Heeft payroll ook voordelen voor werknemers? Ja, ook voor werknemers heeft payroll voordelen. Ze weten bijvoorbeeld zeker dat hun salaris op tijd wordt betaald. Ze zijn niet afhankelijk van de financiële positie van de ondernemer bij wie ze werken. Een payrollbedrijf is volledig gericht op de personeelsadministratie en de juridische kant van alles wat met werken te maken heeft. Een goed payrollbedrijf heeft daarom goede juridische kennis in huis en past de juiste regels uit de juiste cao toe. Zo weten medewerkers zeker dat ze de juiste rechten hebben. Voorbeelden zijn vakantiedagen, vakantiegeld, toeslagen. En vaak heeft het payrollbedrijf ook het pensioen goed geregeld. Dat is nog een extra voordeel voor werknemers.

10 Minder ondernemerszorgen met payrolling

Je las het al: kies je voor payrolling, dan kies je voor minder ondernemerszorgen. En dát is een heleboel waard.

Ik wil een offerte
Binnen 30 minuten in je mailbox

Start vandaag nog met maqqie

Maak het jezelf makkelijk en regel online je contracten en uitbetalingen. Wij zorgen voor jouw medewerkers, jij kiest voor maximale vrijheid om te ondernemen. Ontdek hoe jouw personeels- en salarisadministratie sneller en beter kan. We helpen kosteloos bij de overstap indien nodig.