Wat is een min-maxcontract?

Een min-maxcontract is een oproepovereenkomst. In een min-maxcontract staat hoeveel uur je de medewerker minimaal en maximaal per week, maand of jaar oproept.

Je betaalt de uren die de medewerker heeft gewerkt. Roep je een medewerker op, dan moet je minimaal 3 uur loon betalen. Ook als de oproepkracht minder uur heeft gewerkt. De medewerker is verplicht om het minimum aantal afgesproken uren te werken.

Wat is het verschil tussen een min-maxcontract en een nulurencontract?

Bij een min-maxcontract moet je altijd de uren betalen die je minimaal hebt afgesproken. Ook als je de medewerker niet oproept. Bij een nulurencontract hoeft dat niet.

Wat is hetzelfde bij een min-maxcontract en een nulurencontract?

Ook bij de min-maxcontracten is 6 maanden een belangrijke periode. Werkt de medewerker langer dan 6 maanden voor jou, maar heb je geen werk, dan moet je toch loon betalen. Je moet loon doorbetalen als:

  • je geen werk hebt omdat een klant bijvoorbeeld een opdracht afzegt. De reden dat je geen werk hebt, is voor jouw risico. Daarom moet je het loon doorbetalen.
  • je wel werkt hebt, maar je de medewerker niet oproept
  • je de medewerker hebt opgeroepen maar hij niet kan werken omdat bijvoorbeeld een machine kapot is. De reden dat de medewerker niet kan werken, is voor jouw risico. Daarom moet je het loon doorbetalen.
Terug naar overzicht

Bekijk ook: