Payrollen: waar ben je van verlost?

Payrollen heeft de afgelopen jaren een flinke vlucht genomen. En dat is ook niet zo gek. Wanneer je gaat payrollen, geef je veel vaste processen uit handen. Verlost van randzaken, kan je vooral lekker ondernemen! Zo hoef je bijvoorbeeld geen structuur op te bouwen voor de salarisadministratie. En dat scheelt een heleboel werk en tijd. Weten wat een payroller nog meer uit handen kan nemen voor jouw bedrijf? Check ’t hier.

Nog even voor we verder gaan. Het kan zijn dat je nog niet helemaal helder hebt wat payrollen precies is. Kort gezegd: de payroll-organisatie neemt het juridisch werkgeverschap over van een bedrijf (inlener). Wil je een uitgebreidere uitleg? Lees dan vooral 'Wat is payroll?'.

Wat fixt een payroll-organisatie voor jou?

Sta jij op het punt personeel aan te nemen? Of heb je al wat werknemers in dienst? Dan weet jij als geen ander dat daar veel bij komt kijken.

  • Je moet bepalen wat voor soort contract je aanbiedt.
  • Is er een cao van toepassing waar je rekening mee moet houden?
  • Welke op- een aanzegtermijnen moet je hanteren?
  • Hoe moet je de loondoorbetaling bij ziekte regelen?
  • Hoe ga je de salarisadministratie inrichten?

Dit zijn een aantal tijdrovende en veelal regelmatig terugkerende zaken die jij moet regelen. Vervelend natuurlijk want de tijd gaat al zo snel. Kies je voor payrollen? Dan hoef jij je daar geen zorgen over te maken. Dat klinkt goed, toch? Dit fixt een payroller als Maqqie zoal voor je:

Werknemers in dienst?

Yes, je hebt een nieuwe werknemer in dienst. Snel komen de eerste vragen al. Als je personeel aanneemt, ben je namelijk wettelijk verplicht om het identiteitsbewijs van de werknemer te checken. Is een rijbewijs dan voldoende? Waar moet je op letten? Moet je een kopie bewaren? Vragen waar jij je geen zorgen over hoeft te maken met een payroll-partner. Wij verzorgen voor jou de ID-check, controleren en bewaren de persoonsgegevens.

Bij een nieuwe werknemer hoort ook een arbeidscontract. Ook die wordt gemaakt door de payroll-organisatie. Hiervoor houden wij continu de wet- en regelgeving in de gaten. Voorbeeldje: wil jij een tijdelijk contract verlengen of beëindigen? Dan moet je dat, één maand voor het contract afloopt, laten weten aan de werknemer. Doe je dat niet, dan wordt het contract automatisch verlengd. Dat zou natuurlijk pijnlijk en kostbaar zijn. Loopt een contract bijna af? Dan geven wij jou een seintje. Dan kan jij op tijd bepalen of je het contract wil verlengen of niet.

Betaling van salaris en personeelsadministratie

Salarisadministratie kan een enorme klus zijn waar veel ondernemers geen zin in hebben. Eigenlijk hebben we dan ook gelijk payroll-voordeel numero uno te pakken. Je bent namelijk verlost van je personeels- en salarisadministratie. Heerlijk zeg! Je hoeft bijvoorbeeld dus niet meer het verlof van je personeel bij te houden. Of salarissen uit te betalen. Dit soort werkzaamheden worden allemaal door de payroller gedaan.

Al die administratieve taken kan je dus lekker laten varen en die tijd besteden aan zaken die geld opleveren.

Verzuimbegeleiding en doorbetaling bij ziekte

Zieke werknemers zijn voor een ondernemer natuurlijk geen pretje. Behalve dat ziekte bij een gewaardeerde collega op zichzelf vervelend is, kost een zieke werknemer je onderneming namelijk gigantisch veel geld. Daarnaast moet je ook veel regelen als een werknemer ziek wordt. En dat moet allemaal volgens de wet- en regelgeving. Volg jij deze regels niet? Dan kan je een boete verwachten.

Kies je voor payrollen, dan heb je hier geen omkijken meer naar. Wij begeleiden je werknemer namelijk bij ziekte. We blijven continu in contact met zieke werknemers, geven tips en zorgen ervoor dat hij of zij bij een bedrijfsarts terecht kan. Ook zorgen wij ervoor dat de processen lopen volgens de spelregels.

Regelen van het pensioen

Als payroller zorgen we er ook voor dat het pensioen van de werknemer is gefixt. Zowel de aanmelding bij het pensioenfonds en de afdrachten hiervan. Dat is gelijk ook een voordeel voor je werknemers, want zij weten dat er goed voor hen ‘gezorgd’ wordt.

Personeel werven

In deze tijd is personeel werven zeker geen makkie. Maar ook daar helpen wij je graag bij. In onze vacaturebank kan je namelijk razendsnel een nieuwe vacature toevoegen. Deze is dan vindbaar voor alle werknemers op ons platform. 

Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer weten wat Maqqie voor jouw onderneming kan betekenen?

Neem contact op  Meer over payroll

Terug naar overzicht

Bekijk ook: